FNC vs IG logos worlds

Semifinaleopsummering og finaleoptakt til Worlds 2018

Så er vi ved at være ved endestationen ved dette års verdensmesterskab i League og Legends.

Hvordan var det nu lige det gik i semifinalerne, og hvad skal man have for øje når finalen løber af stablen på lørdag den 3. November?

Dominerende hold mødes i finalerne

Hvis du skal nyde finalerne af Worlds 2018 skal du tidligt op lørdag morgen når serien bliver streamet fra Korea kl. 08.30.

Når kampene går i gang vil du kunne se frem til at se to hold, som totalt dominerede deres respektive semifinaler, og dermed er der højst sandsynligt lagt op til en lang og spændende serie mellem europæiske Fnatic og kinesiske Invictus Gaming.

Opgøret mellem de to hold bliver for første gang i LoL-historien også en rematch mellem to hold, som mødtes i gruppespillet.

Her vandt begge hold et spil hver, hvorefter de stødte sammen i en afgørende kamp om førsteseedet i gruppen – her trak Fnatic sig ud af opgøret som vindere, og dermed er der måske en lille psykologisk fordel til europæerne inden finalen.

Danskerne fører sig frem, læs mere om alle de danskere som slap gennem nåleøjet i årets Worlds

Kinesere for meget for G2

Begge hold slog deres modstandere med 3-0. Invictus Gaming gjorde kort proces mod G2, som igennem turneringens forløb har budt på store overraskelser, men i semifinalerne løb det europæiske hold ind i overmagten.

Specielt i sololanerne straffede Invictus Gaming G2 brutalt, hvor kineserne med smarte draftstrategier fik flekset Jayce rundt til midlaner Song "Rookie" Eui-jin i første spil og toplaner Kang "TheShy" Seung-lok i andet spil, hvilket i begge tilfælde var kampafgørende.

Alt i alt havde IG’s sololaners en fantastisk dag, hvor de i alle tre spil var overlegne overfor danske Martin "Wunder" Hansen og midlaner Perkz hos G2.

Worlds Stats for Caps - Fnatic Midlaner

Fnatic og ”the Caps show” i finalen

I den anden semifinale gjorde Fnatic, Invictus Gaming kunsten efter og slog ligeledes det nordamerikanske håb Cloud9 med 3-0 i serien.

Her var det specielt i de to første spil danske midlaner Rasmus "Caps" Winther der løb med opmærksomheden. I Game 1 havde han en skræmmende præstation på LeBlanc, som endte med en 6/1/5 KDA, hvorefter C9 så sig nødsaget til at banne LeBlanc i de to næste kampe.

I Game 2 valgte man at smide et Azir pick i hænderne på den danske stjerne, hvilket var en investering, der betalte sig. I et spil, hvor C9 i langt højere grad var med i kampen om sejren, blandt andet takket være Dennis "Svenskeren" Johnsen fine præstation på Graves, tog Caps fuldstændig over i den afgørende teamfight 32 minutter inde i spillet.

I en teamfight, der ellers synes tabt tog Caps sagen i egen hånd og med fantastisk udnyttelse af sin ultimate fik Azir nok tid til at smelte igennem C9 – med et quadra kill og endnu en sejr i bagagen.

Game 3 blev en noget mere blodig affære end de to forgængere, men i sidste ende trak Fnatic sig sejrrigt ud af opgøret og dermed serien.

Hvis man skal komme med en kritik af C9’s approach til serien mod det europæiske mesterhold ville jeg kigge på midlanen, hvor Nicolaj "Jensen" Jensen i alle tre kampe endte op med at spille Lissandra.

Jensen har igennem turneringen og sin karriere som helhed vist sig som en playmaker, der kan overtage spil, hvis han får muligheden, og derfor var det ikke optimalt at sætte danskeren på den samme konservative champion i alle spil – specielt når picket ikke virkede i de to første spil i serien.

Finalen et spørgsmål om sololanes

Der er ikke megen tvivl om, at den helt store kamp i finalen kommer til at udspille sig i top- og midlanen. IG’s midlaner Rookie er p.t. den bedste midlaner i verden, mens Caps som har haft et lidt svingende niveau til verdensmesterskabet er en top 20 spiller på verdensplan, som i nogle kampe har vist, at han kan udkonkurrere sine direkte modstandere – som vi for eksempelvis så i semifinalen mod C9.

I toplanen kommer kampen til at stå mellem Theshy og Gabriël "Bwipo" Rau, der begge har en dominerende måde at spille lanen på. Spørgsmålet er om Fnatic har tænkt sig at hive deres rutinerede sub soaZ ind i serien, hvis Fnatic og Bwipo i særdeleshed kommer dårligt fra start.

Det vil selvfølgelig også blive spændende at følge Mads "Broxah" Brock-Pedersen, som muligvis har været den bedste jungler i turneringen, mens der i botlanen er spænding i forhold til opgøret mellem legendariske Martin "Rekkles" Larsson og det hyper aggressive stortalent Yu "JackeyLove" Wen-Bo.

rekkles vs jackeylove

Stå tidligt op lørdag – ha’ kaffen, brunchen eller morgenmaden klar når serien starter kl 08.30 og odds eventuelt på opgøret via vores sædvanlige features; livescore og oversigt over bookmakers.

31 Oct 2018