Nadeshot ejer af 100 Thieves

Nadeshot lukker CoD-hold

Matthew "Nadeshot" Haag er en af de helt store legender indenfor Call of Duty franchiset. Torsdag meldte legenden ud, at hans hold 100 Theives ikke kommer til at deltage i Activision Blizzard’s fremtidige Call of Duty liga. Vi tager i denne artikel et kig på, hvorfor Nadeshot er kommet med denne udmelding, men også om Call of Duty har en fremtid indenfor e-sporten.

Overwatch-opskrift

Call of Duty vil ligesom Overwatch gå over til et ligabaseret system, der er geografisk placeret omkring storbyer rundt omkring i verden. Dette er sket i samarbejde med Activision Blizzard, som også driver Overwatch League, og hidtil har ideen virket som en succes da 9 hold i Nordamerika og Europa har meldt sig klar til den nye CoD-liga.

Opskriften er kort sagt den samme som Activision Blizzard har præsenteret før: Gaming franchises, som er geografisk placeret i nærheden af allerede eksisterende sportsklubber indenfor for eksempelvis amerikansk fodbold, basketball eller baseball. Herfra kan man sælge fysiske billetter til kampene, og lokale sponsorere får endvidere interesse for de digitale aktiviteter. 6 af de 9 hold, der har meldt sig på banen til den nye liga er da også holdejere, som allerede har investeret i den digitale sport fra henholdsvis Dallas, Florida, Los Angeles, Minnesota, New York og Paris.

Frem med tegnedrengen

Twitter blev platformen, hvor Nadeshot kom med sin forklaring på beslutningen om at trække CoD-holdet og i videoen forklarer han blandt andet, at indmeldelses-gebyret til den nye liga, som ifølge ESPN lyder på hele 25 millioner dollars, er for dyr en pris for organisationen.

Derudover kommer ligaens insisteren på, at holdene i den fremtidige liga skal lave Call of Duty-specifikke brands eller skabe søster brands til formålet. Dette kan endvidere blive en dyr omgang for et mindre e-sport franchise.

Nadeshot er fuldstændig ”self-made”. Manden var tidligere kaptajn på OpTic Gamings Call of Duty hold, som var det mest spændende og udviklende hold indenfor FPS’en. Derfra skabte Nadeshot sit egen brand med 100 Theives, og succeserne har ikke været få. Bare i år har holdet vundet to Call of Duty majors og sluttede derudover som nummer 2 i verdensmesterskabet i Los Angeles i august.

For millionære og milliardære er 25 millioner dollars et greb i lommen, men for Nadeshot og resten af 100 Thieves er det en kæmpe investering, som med ét kan sætte hele organisationen over styr. Så nu ser det altså ud til, at dette prominente brand indenfor Call of Duty-scenen i fremtiden må vinke farvel til den absolutte top og de konkurrencer, der følger med.

Fremtid i e-sporten?

De 25 millioner dollars er specielt en dyr pris, hvis man medregner Call of Duty’s popularitet og eventuelle plads i fremtidens e-sport. Spillet var engang det mest populære spil på planeten med prominente udgivelser så som Mordern Warfare 2 og Black Ops, som udkom i en periode, hvor YouTube og content creators så som Nadeshot virkelig fik sit gennembrud.

Men det er efterhånden længe siden.. Fortnite er nu det største spilfænomen i verden og andre titler som League of Legends og Counter-Strike: Global Offensive har Pole positions indenfor e-sporten. Call of Duty havde til sit verdensmesterskab omkring 120.000 engelske viewers på Twitch. Ifølge Riot Games havde League of Legends et peak på 44 millioner samtidige viewers til deres verdensmesterskab – en sammenligning, der tydeligt viser, at FPS’en langt fra er en publikumsfavorit.

For en organisation som 100 Theives, der ikke er bakket op af milliardære er risikoen simpelthen for høj i forhold til det eventuelle udbytte. Og så kommer spørgsmålet: Hvis ikke 100 Thieves, som har haft stor succes indenfor Call of Duty ikke kan se værdien i, at investere i genren – hvem kan så?

Er Call of Duty, der tydeligvis bliver udkonkurreret af andre spil, en døende titel indenfor e-sporten eller vil den nye liga-model give det gamle og førhen succesfulde spil-franchise et boost? 2020 bliver året, hvor vi for alvor får svar på om Activision Blizzard har fat i den lange ende med sit liga- og franchise-system og imens er én ting sikker: 100 Theives bliver ikke den sidste mindre organisation, der kommer til at misse de største konkurrencer i Call of Duty i år – der er med sikkerhed flere afbud på vej.

3 Sep 2019