Esport gaming - stor esport tournering

Esport Gaming

ESPORT – DIGITAL SPORT I EN MODERNE VERDEN

Rigtig mange mennesker tror, at gaming og Esport er én og samme ting, men det er langt fra tilfældet. Mens gaming er den generelle betegnelse for hobbyen at spille computer kan Esport betegnes som gaming på højeste og professionelt plan. Esporten indeholder ligesom den helt traditionelle sport utrolig mange facetter og discipliner.

Med en stigning i populariteten og seertallene omkring Esporten medfølger der selvfølgelig også en naturlig stigning for betting indenfor denne digitale sport, der er på vej frem i en moderne verden.

ESPORT ER KOMMET FOR AT BLIVE

Der har længe været diskussion om, hvorvidt man kan kalde Esport for en decideret sport. En skepsis fra etablerede foreninger som TopDanmark og DGI har længe præget debatten, men heldigvis har sidstnævnte forening DGI løsnet lidt op for Esporten som fænomen. Dette har de blandt andet gjort ved at ansætte projektmedarbejdere, der skal fremme Esportens position i landet. DGI har endvidere skabt et trænerseminar, der er specifikt målrettet Esporten.

Den generelle modstand mod den digitale sport har i høj grad været bygget på formodningen om, at fænomenet var en kortvarig interesse og hurtigt ville dø ud igen, og at der derudover var mange sportsforeninger, som så fysisk aktivitet som et grundprincip for sport, og derfor tøvede med at acceptere Esporten.

Esporten er dog ved at vinde indpas hos rigtig mange almindelige sportsforeninger for tiden og tendensen bliver skyrket af flere og flere efterskoler, der putter Esport på skoleskemaet med stor succes. Også højskoler og videregående uddannelser har et højnet forkus mod den digitale sports-scene. Esporten er kort sagt på vej frem og kommet for at blive!

SÅDAN KOMMER MAN I GANG MED E-SPORT

esport gaming

Som nævnt på toppen af siden er E-sport den professionelle del af hobbyen gaming. Den mest essentielle del af gaming er dit setup og herinde på redaktionen kan vi kun anbefale at gå all in når det kommer til udstyr som headset, mus, tastatur og computeren selv. Specielt headsettet er vigtigt da der er forskel i, hvor god lyd der er i det enkelte headset, hvilket kan være vigtigt, hvis man for eksempelvis spiller First Person Shooters.

Det næste skridt er at finde ud af, hvilket type spil man ønsker at give sig i kast med. Er man til action kan den ovennævnte First Person Shooter være det åbenlyse valg og her er det den super populære titel Counter-Strike: Global Offensive, der er det dominerende spil på E-sport scenen. Andre titler som Players Unknown Battleground og Rainbow Six Siege har dog også en berettigelse.

LÆS OGSÅ: Sådan fungerer esport odds

Er man til strategi er det nok mere spil som StarCraft II, der er tiltrækkende, og hvis man er til både action og strategi er det måske Moba-titler som League of Legends og Dota 2 man skal give sig i kast med.

Disse titler er mest tilstede på computer-platformen, men E-sporten har også bredt sig til konsollerne. Her er det i høj grad sportsspil som FIFA og Madden, der dystes i og fighterspil så som Street Fighter og Tekken er også populære som E-sport på konsollen.

Som sagt er disciplinerne og facetterne mange indenfor E-sporten. Om end du selv vil i gang med gaming eller har lyst til at starte med at bette på nogle er disse spil er det en god idé at finde ud af, hvor din interesse ligger. Vi hjælper blandt andet med spilanmeldelser, der kan give dig et indtryk af de individuelle titler.

GAMING – EN GOD MÅDE AT FORSTÅ E-SPORT INDEN MAN BETTER

At være gamer og selv give sig i kast med forskellige spil er nok den bedste måde at lære og forstå de forskellige E-sport titler på. Når man selv har haft fingrene på tasterne og hånden på musen er det ganske enkelt nemmere at have blik for nogle af de vigtige mekanismer i det enkelte spil, og hvilken udvikling de forskellige spil kan tage som følge af disse.

Dette er selvfølgelig også en fordel når det kommer til betting – hvis man kan spotte tendenser i et spil er det nemmere at placere de rigtige bets på det rigtige tidspunkt. At holde sig opdateret er også en vigtig faktor når det kommer til betting og E-sport. Meta’er skifter, spillere har formkurver og tingene kan lynhurtigt vende op og ned i den digitale sportsgren og derfor er det vigtigt at følge med. Det er der blandt andet rigtigt mange der gør, når store turneringer transmitteres live.

E-SPORT – ET FREMTIDIGT TV-FÆNOMEN?

esport gaming

Kan man forestille sig, at E-sport i fremtiden vil blive ligeså populært at se, som for eksempel VM, EM eller Tour de France? Her på Esport-betting.dk tror vi, at det i højere grad er et spørgsmål om, hvornår det sker og ikke om det sker.

I øjeblikket er der en stigende interesse for E-sport først og fremmest fra seere og fans, der følger med når de digitale krigere spiller om trofæer, ære og store pengegevinster i store arenaer verden over. Dette har medført en stor interesse fra sponsorere og nu også mainstream medier, der er begyndt at sende E-sport fra kanaler som DR3 og førhen også TV2 Zulu.

Det er dog ikke kun i Danmark, at E-sporten er ved at indfinde sig på højde med den traditionelle sport. I USA har man set eksempler på universiteter, som udgiver legater til potentielle E-sport stjerner og i store dele af Asien har E-sport en helt enorm popularitet. I mange lande i Asien er den digitale sport allerede på niveau med de største sportsgrene rent kommercielt, og i Sydkorea anses E-sport som en decideret nationalsport. Det er altså en meget spændende udvikling på nationalt og internationalt plan.

Dette er også en spændende udvikling for betting delen af E-sporten. De fleste, der har bettet på traditionel sport ved, hvordan spændingen bliver intensiveret når kampen man har bettet på er i fjernsynet – det giver simpelthen et ekstra rush!

LÆS OGSÅ: Se alle vores spilanmeldelser her!

BOOKMAKERE

Her på esport-betting.dk går vi op i betting indenfor den digitale sportsgren og dette har grundlæggende været vores motivation til at lancere siden - at dele denne passion med ligesindede.

Du kan læse om vores erfaringer og vurderinger af de forskellige danske bookmakere som udbyder E-sport betting her på siden. Vi har lavet en række bookmaker anmeldelser så du hurtigt kan vurdere alle de udbydere af E-sport odds, der er på markedet i øjeblikket. Således kan du nemt finde den bedste E-sport bookmaker.

Når dette er sagt vil vi dog gøre opmærksom på, at de forskellige bookmakere har stærke og svage sider så om du vælger den ene bookmaker frem for den anden er et spørgsmål om, hvad du som better har brug for. Med vores anmeldelser kan du dog hurtigt få et overblik og blive klogere på de forskellige danske E-sport bookmakere, uden at du selv er tvunget til at gå i kamp med dine egne undersøgelser – i sidste ende kan dette blive en dyr og tidskrævende erfaring.

LÆS OGSÅ: Se vores bookmaker anmeldelser

STORE PENGE I E-SPORT

astralis eleague esport gaming

At der i dag er store penge på spil i E-sport er næppe gået nogens næse forbi. Da Astralis vandt turneringen i Las Vegas, var der 3,5 millioner kroner i præmiesummer og ved verdensmesterskabet i League of Legends kunne vinderne fra Samsung Galaxy vende hjem med hele 4,6 millioner dollars.

Når det kommer til betting er der også store penge at hente hos de danske bookmakere. Man kan generelt ramme ind i ganske høje odds på mange af de forskellige danske betting sider, så der er altså mange gode grunde til at gå efter en karriere indenfor E-sport eller spille på E-sport.

TJEN PENGE PÅ ESPORT GAMING: SMUTVEJEN

Hvis du ikke har tid, engagement eller skills til at blive professionel gamer kan du give dig i kast med E-sport betting i stedet. E-sport er ét af de fænomener, hvor din viden indenfor det enkelte spil virkelig kan gøre en forskel og give dig en stor chance for at gøre det godt i dine bets.

Du kan som ved traditionel sport oddse på forskellige spil og turneringer og vinde store summer. Nøglen er som nævnt at tilegne sig en stor viden om spillets tendenser, de aktuelle hold og deres form, samt at have en god portion is i maven.

Protip: Det kan være en fordel at indløse en bonuskode til en bookmaker med live betting. Dermed kan du få flest mulige midler at begynde for, alt imens din risiko er minimeret.

LÆS OGSÅ: Alt om CS:GO Betting her

KONKLUSION

I denne artikel har vi redegjort for de mest basale principper inden for E-sport, E-sportens potentiale og sat et par gode råd om, hvordan du kommer i gang med både E-sport, men også betting indenfor denne digitale sportsgren.