Esport earnings
ESPORT EARNINGS guide 2021
Mange stiller sig selv spørgsmålet, hvad esport earnings er for en størrelse, og om man i det hele taget kan tjene penge på Esport gaming. Hvis du har kigget lidt rundt på siden her allerede nu, så kender du formentlig godt facit på det spørgsmål. Ja, helt utroligt mange penge. Med denne artikel vil vi forsøge lidt at kigge på den historiske udvikling af esport earnings, og hvordan du ligeledes kan komme i gang med at tage en bid af kagen.
Indholdsfortegnelse
I esport er der helt vanvittigt mange penge involveret. Det er en industri, der bare vokser og vokser, og selvom den allerede har overgået milliardklassen, så fortsætter tendensen. Kigger man alene på værdien af Esport earnings i 2016, tegnede de globale samlede indtægter sig for ca. 4,5 milliarder kroner. Et tal, der ”kun” hed 847 millioner kroner i 2012, og som estimeres at havne på fuldstændigt vanvittige 9,7 milliarder kroner i 2020!
Selve fordelingen af indtægter i 2016 placerede sig således, at de 1,8 milliarder blev hentet i Nordamerika, 1,75 milliarder fra Europa, 2,1 milliard fra Asien og endeligt 123,7 millioner kroner fra resten af verden. Asien er altså klart sværvægteren, når det kommer til esport earnings, mens Europa og Nordamerika ligger lige i hælene. Spørgsmålet er så, hvor disse indtægter kommer fra? Ikke overraskende kommer hele 4,3 milliarder kroner fra sponsorer og markedsføring, der igen understregen forretningspotentialet i Esport. Det er ikke for ingen grund at selv fodboldklubber og uddannelsesinstitutioner er begyndt at satse deres lid til Esport. Den øvrige forretning tegner sig for 9% fra præmiepuljer, 7% fra Esport betting og fantasy sites, 4% fra mikroturneringer, 4% fra billetsalg og endeligt 2% fra merchandise.
Hvad tjener hvem?
Det kan næppe komme bag på nogen nu, at branchen svømmer i penge. Spørgsmålet er så bare, hvem der tjener til hvad, når de kommer til de spillere, der driver seancen. At får kortlagt hvad hver enkelte spillere er ikke nødvendigvis nogen let opgave. De fleste ser helst at holde deres kontrakter tæt til brystet, fordi det først og fremmest er deres forhandlingsgrundlag. De er formentligt også forhindret i at oplyse det af kontraktlige årsager, som arbejdsgiveren gerne bringer i spil for at sikre sig, at andre ikke misundes og måske kræver en tilsvarende høj pris. På den måde sikrer de sig også, at lønrammen bliver skruen uden ende.
Vil man have et eksempel på en dansk topspiller i CS:GO, er Nicolai ”Device” Reedtz et ret godt eksempel, da han betragtes som en af de allerbedste spillere i verden. Han var nemlig i GodMorgen Danmark, hvor han oplyste at modtage en månedlig basisløn på 60.000,- kroner, hvor han videre også modtager kommisioner fra præmiepenge, som nemt bringer ham på en indtægt på over 100.000,-/måneden. Alt sammen for at være en af de bedste til Counter Strike. Kigger man dog ud på den globale scene, er hans indtægt dog peanuts ift. de 5 bedst betalte esportsudøvere, som branchen rummer. De er nemlig alle besat af Dota2 spillere, hvor rækkefølgen ser ud som følgende i 2016:
- uNiVeRsE: 17,72 millioner kroner i 2016
- pdd: 17,05 millioner kroner i 2016
- Fear: 15,64 millioner kroner i 2016
- Sumail: 15,08 millioner kroner i 2016
- Iceice: 12,9 millioner kroner i 2016
De bedst betalte Esport spillere tjener med andre ord styrtende på deres karriere, hvor der tilsyneladende også er stor forskel på, hvem der tjener hvad. Hvis man undrer sig over, hvorfor alle 5 toppositioner besættes af Dota2-spillere, så skal forklaringen findes i, at Dota2 også er den spilgenre, hvor der er flest penge forbundet med. Der er ganske enkelt større sponsorater, interesse fra seere, fra billetsalg, merchandise ol., der kan retfærdiggøre de indtægter, som de føromtalte spillere kunne hæve i 2016. Ser man nærmere på springet på individuel indtjening imellem de mest populære spiltitler, der blev spillet kompetitivt i 2016, så finder man disse 5 spillere med højest indtjening:
- UNiVeRsE (Dota2): 17,72 millioner kroner i 2016.
- Faker (League of Legends): 5,84 millioner kroner i 2016.
- Jaedong (StarCraft): 4,03 millioner kroner i 2016.
- Neo (CS:GO): 3,65 millioner kroner i 2016.
- Moon (Warcraft III): 3,21 millioner kroner i 2016.
Igen tegnes der et billede af, at det ikke er helt ligegyldigt hvilket spil, du spiller, hvis du vil være iblandt de helt sjove niveauer, når det kommer til Esport earnings. Udbud og efterspørgsel er klart en influerende faktor på indtjeningspotentialet, der er forbundet med Esport.
Når nu der er tale om så astronomiske beløber, som det kan siges, at det er, så er det mange gange nemmere med en reference for at forstå, hvor store summer vi rent faktisk arbejder med. Sammenligner med Esport earnings med dem i SuperBowl, så var præmiesummen for vinderen 55,3 millioner kroner, mens præmiepuljen i den ventede DoA-turnering i Dota2 næsten overstiger 100 millioner kroner. Det kan derfor ikke understreges nok. Esport og esport earnings i sig selv er ganske revolutionerende at følge med i.
Gør ønsket om Esport til en realitet!
Alle de her beløber lyder jo sådan set ret fortræffeligt. Du kan få lov til at spille computerspil, og mens du gør det, bliver du en rig mand. Men hvad gør du så helt nøjagtigt for at blive en del af den her udvikling? Det giver Esport-betting.dk dig svaret på lige her!
Først er fremmest, så skal du indstille dig på, at nåleøjet ind til den professionelle verden er ret snæver. Det forholder sig ikke meget anderledes end f.eks i fodbold. Der er tonsvis af mennesker, der spiller computerspil, på sammen måde, som et utal spiller fodbold. Rigtig mange vil gerne gøre det på professionel vis, men for at gøre det, skal du ikke bare være god. Du skal være rigtig god, du skal være en af de bedste! Når først den præmis er accepteret, kan du følge følgende steps for at klæde dig bedst muligt på til at komme igennem som en af de få i feltet:
- Øvelse: Hvis du vil være den bedste, så kan det ikke siges ofte nok; øvelse, øvelse, øvelse. Er der f.eks tale om Counter Strike, så spil en masse pugs, træn med holdet, spil death match, retake servers og hvad har vi. Alt hvad der kan drive dit mindset ind på spillet og træne din movement, aim og alt hvad der tilhører. De professionelle spiller flere timer hver dag, og det samme bør du gøre, hvis du vil med op i den sjove skala.
- Reflekter: Dette tip ligger lidt i forlængelse af det forrige. Det handler om, at når du har tid og overskud, så fokuser på dine forrige kampe og tænk over, hvilke fejl, du begik, eller hvad du kunne have gjort anderledes til at have bragt et bedre resultat ud af dit udgangspunkt. Kun igennem refleksion og anerkendelsen af dine egne fejl bringer din evne som spiller op i den højeste klasse, du kan komme i nærheden af.
- Saml et hold: Sørg for at blive en del af et hold, hvor du føler at niveauet er nogenlunde tilsvarende til dit, og hvor du har det godt med de mennesker, du spiller med. Årsagen skal findes i, at det først og fremmest handler om at træne dit mindset omkring, hvordan du spiller på et hold og indgår i en enhed. Det handler bare ikke om at løbe ud og brage alle ned. Du er tildelt en strategisk rolle og har derfor en indflydelse på hele holdets taktik lykkedes. Denne rolle er mindst lige så vigtig, som det at være dygtig til spillet. Rigtig mange er måske nogle chefer i pugs, men egner sig ikke til at indgå i et hold. Som oftest skyldes det på grund af deres mindset. Sådanne karakterer vil aldrig kunne træde ind på den professionelle scene, for lige så meget som de bidrager med rent fragmæssigt, lige så meget ødelægger de den samlede enhed, og som er den, der skal til for at vinde.
- Gør dig bemærket: Dette tip ligger også en smule i forlængelse af det forrige tip. Det handler dybest set om, at du gør dig bemærket for at have håb om at tage del i esport earnings. Sørg gerne for at tage del i forskellige platforme, hvor du kan spille pugs. F.eks har Faceit fostret flere stortalenter den dag i dag, Hvor et eksempel er spilleren ”Ropz”, der i dag er at finde på tyske Mouzsports efter sine præstationer. På samme måde handler det for dig om at deltage i så prominente turneringer som muligt med dit hold, så du ved at der er øjne på dig, din rolle og din evne til at løse din opgave. Udfaldet kan f.eks være, at organisationer får øjnene op for dit hold, der tilbyder dig bedre lønpakker eller bare generelt bare bedre rammer end dem du har lige nu. Måske har du ikke nogen organisation i forvejen? Måske har du en, men med væsentligt dårligere muligheder? Det handler hele tiden om at gøre sig bemærket. Måske er det lige præcis dig, der stikker ud, fordi du blev MVP af turneringen og flere anerkendte dig og dit spil? Det er især på dette område at du kan hive prestige og få et ben ind i den professionelle scene.
- Skab dig et navn: At skabe sig et ’navn’ ligger ret implicit i de forrige tips, men det er rent faktisk ikke det, der henvises til lige her, iht. esport earnings. Der findes et utal af fora, der diskuterer det spil, du forsøger at forbedre dig i. Hvis du aktivt sørger for at deltage i disse fora, kan du forsøge at skabe fokus omkring dit navn, som gør at seere vil holde ekstra øje med dig, næste gang du deltager i et offline eller LAN event. Med bemærket menes der naturligvis ikke at opføre sig som en klovn, men blot bidrage med dine synspunkter som det civiliserede væsen du er.
Disse 5 tips er dybest set formularen til, hvad der skal til for at havne i det sjove felt. Indrømmet, så handler det også i høj grad om held, idet det handler om at ramme sit topniveau, når de rigtige mennesker kigger på, om end man med ovenævnte tips også kan forsøge at skabe sig lidt held til også at blive bemærket.
Skulle de her tips skræmme dig helt væk, eller er du måske indstillet på, at du ikke vil være professionel, men blot være god til det og nærmere bare hygge dig med vennerne, så er der skam naturligvis også mulighed for stadig at tage del i puljen. Esport betting er nemlig også til en ufattelig størrelse, hvor mange mennesker vinder millioner af kroner hvert år. Så har du noget teknisk snilde, stor indsigt i den kompetitive scene i det spil, du kan lide og finder det fornøjeligt at sætte Esport betting på højkant, så kan du med fordel starte lige her.