Starcraft 2 esport betting logo

Starcraft 2

Starcraft 2 er indenfor Esport, i forening med Counter Strike, en af de ældste spil i den kompetitive scene, og tilslutningen har altid været enorm. Den dag i dag vælger flere også at spille penge på spilvarianten i håb om gevinst. Det er denne udvikling, som denne artikel stiller skarpt på, så du i relation til Starcraft II også kan komme i gang med at tjene penge på Esport Odds.

Starcraft 2 er nok en af de ældste esports inde for genren, her kan du se traileren fra IEM 2017:

Starcraft II er, som titlen antyder, efterfølgeren til Starcraft, der oprindeligt udkom i 1998, mens efterfølgeren blev udgivet i 2010. Spillet skildrer et strategispil, der tager afsæt i en intergalaktisk krig imellem de 3 racer: Zerg, Protoss og Terran. Det er med disse racer du på et map kæmper i mod din modstander via bygninger og enheder du træner til kamp.

Bygninger og enheder kræver ressourcer, som du ligeledes skal skaffe dig adgang til og på den måde er der også en vis økonomi involveret i spillet. Typisk kæmper man enten heads-up, 2v2, 3v3 eller 4v4 og det kan hurtigt blive et højintenst spil, hvor strategi bag at skaffe resurser, anvendelse af disse og ens angrebs- og forsvarsposition vil få stor betydning for udfaldet af en kamp.

Der er altså et klart kompetitivt element forbundet med, hvordan man griber sin strategi an for at nedkæmpe sine modstandere, når man vælger at involvere sig med Starcraft II.

Når man spiller kompetitiv Starcraft II, afvikles disse kampe typisk over en BO3, eller populært kaldt ’bedst ud af 3’. Når først man har nedkæmpet sine modstander på ét map, vinder man ét map.

Kampe afvikles derfor altid 2-0, såfremt den ene modstander har vundet begge maps i streg, eller 2-1, såfremt de begge har vundet et map hver, før en af parterne tager det endelige map.

Disse måder at vinde på, refereres af Esport bookmakers også til ved formulering: ’vinder kampen 2-vejs’, eller ’vinder kortet 2 2-vejs’. Her henvises der altså til, at en part vinder 2 0 eller vinder kortene/maps 2-1.

Starcraft 2 esport betting

SÅDAN SKAL DU FORBEREDE DIG I STARCRAFT 2

I forlængelse af snakken om maps, er det også den præmis, man forsøger at oprette Esport betting på, altså hvem der vinder hvor mange maps, og hvordan den præcise fordeling kommer til at se ud. Der er mange forskellige variationer at spille på, mens de alle sammen stadig peger tilbage på det faktum, at det er kampudfaldet, der spilles på. Ud fra de varianter, som man kan spille på i forbindelse med Starcraft II, har esport-betting.dk forsøgt at samle de bedste tips til den forberedende fase:

Kampvinder: Kampvinder er den helt klassiske mulighed at spille på, i henhold til Esport betting. Hvem vinder kampen? Når du overvejer at spille på kampvinder, kræver det et indgående kendskab til scenen generelt, men især også de to indbyrdes mandskaber. Plejer den ene part at spille f.eks. aggressivt fra start, være meget angribende og have succes med det? Hvordan håndterer den anden part så et tidligt presspil? Det er disse elementer du bør undersøge og have nøje indsigt i, før du satser dit Esport odds.

Korrekt score – kort: Korrekt score på antal kort er af natur nok det mest vanskelige odds at gøre sig, fordi du skal være uhyre præcis et nøjagtigt antal. Af samme årsag er oddset også typisk højere. Det kan derfor anbefales at forsøge sig med denne spilvariant, hvis du spiller den som single og gerne med et lavere beløb end normalvis, idet chancen for at tabe oddset er relativt stort. Med en stor risiko, følger også en stor fortjeneste. Dine muligheder for at tjene gode penge på et sådan odds er derfor også væsentligt større, selvom indsatsen var mindre end du naturligt ville spille.

Antal kort over/under: Antal kort over / under, referer til muligheden for at spille på, hvor mange kort eller maps, der skal spilles, før kampen er afgjort. F.eks over 2,5 kort vil betyde, at en af parterne skal vinde 2-1 for at dit Esport bet går hjem. En løsning som denne kan i sær være ideel, hvis du forudser begge modstandere til at være ligevægtige rent niveaumæssigt. Her vil der være stor værdi i at spille et højt antal kort, idet sandsynligheden for at kampen ender på 3 kort er forholdsvis stor. På samme måde vil du med to parter, hvor den ene er en stor underdog, have stor succes med at spille et lavt antal kort efter samme princip ovenfor, bare med omvendt fortegn.

Kamphandicap: En anden variant er spillet ’handicap’, som referer til muligheden for at spille på et udfald af en kamp, hvor en af modstanderne bliver sat ét map i fordel. Her er fordelen selvsagt, at den, der sættes ét map i fordel, har større sandsynlighed for at vinde, end hvis de var det ekstra kort foruden. Varianten anbefales at bruge i situationer, hvor du via din viden vurderer en underdog til rent faktisk at kunne tage et kort før modstanderen, og derfor ende 2-0 eller 2-1, idet underdog jo er tildelt ét ekstra map i forbindelse med det tildelte handikap. Oddset på underdog vil naturligvis også falde ved tildeling af sin fordel, mens selve Esport oddset fortsat er rigtig højt qua sin position som underdog.

Kortvinder: Endeligt har vi varianten, ’kortvinder’, der referer til muligheden for at oddse på at en modstander skal vinde et bestemt kort/map. Ikke at han behøver vinde kampen, men blot et specfikt kort/map. Bliver det kort/map 1-2-3? Her er der igen en væsentligt større risiko forbundet, fordi et mere specifikt odds som dette, i stedet for blot at spille på kampens vinder vil gøre det væsentligt sværere for dig at vinde. Af samme årsag vil oddset blive presset op, og anbefalingen vil derfor være den samme, som tippet ved ’korrekt score’.

Du er nu altså fuldt klædt på til at forstå grundelementerne i Starcraft 2, såvel som hvordan det kompetitive element opstår, samt hvilke spilvarianter du kan spille, og hvornår de kan anbefales at blive taget i brug. Tilbage er der kun din egen handling for at komme i gang med Starcraft 2. Held og lykke!

29 Mar 2017