Stort upset i League Worlds sender danskere videre til semifinalen

Dansk mega-succes til League of Legends Worlds

Verdensmesterskabet i League of Legends også bare kaldet ”Worlds” har i de flestes øjne været det bedste nogensinde. Fra play-ins videre til gruppespillet har der været upsets og drama for alle pengene, og det ændrede sig ikke da der i weekenden blev spillet kvartfinaler, hvor turneringens danskere var med til at spille vigtige roller for deres respektive hold.

Dansk dominans

Bare for at koge det helt ned: Kan vi tage 2 minutter til at værdsætte, at vi til verdensmesterskabet i et af de mest populære e-sport-titler har hele 5 danskere med på tre forskellige hold.

Alle 5 danskere startede inde for deres respektive hold og er med i semifinalerne, hvilket vil sige at 25 % af de udøvere, som vil spille med i de sidste kampe inden finalen repræsenterer Danmark og dansk e-sport. I forhold til Danmarks størrelse og population er det en kæmpe præstation i sig selv. Vi ønsker de danske drenge held og lykke i de næste kampe – lad os dykke lidt ned i nogle af danskernes indsatser i kvartfinalerne.

Indsatsen - fokus på C9

Helt overordnet set kan man sige, at alle danskerne havde solide og endda flotte præstationer i deres kvartfinaler. I denne artikel har vi dog valgt at sætte fokus på danskerne hos det nordamerikanske hold Cloud9 og den bedste overordnede danske performance i kvartfinalerne kom da også fra overraskende side - netop fraC9.

Ifølge vores overbevisning havde holdets jungler Dennis "Svenskeren" Johnsen nemlig den bedste showing af alle danskerne, hvor han skabte konstant pres i de tre kampe som holdet skulle bruge på at slå koreanske Afreeca Freecs ud af turneringen.

I Game 1 startede Svenskeren ud med at spille Xin Zhao og leverede varen med tidlige ganks til kollegaen i midlanen som var med til at snowballe Jensens LeBlanc ud af kontrol. I Game 2 overtog Svenskeren fuldstændig spillet med et Graves pick, der ellers ikke er set ofte ved årets Worlds.

Med en imponerende 9/1/4 KDA var danskeren ustoppelig og var hele 32 CS foran sin konkurrent ved 15 minutter – jungleren modtog da også spillets MvP. I Game 3 var det op til Svenskeren at skabe pres omkring sin Nocturne og selvom KDA’en var knap så imponerende i Game 3 som i det foregående spil fik han udnyttet Nochturnes globale ultimate fint og var med til at sikre C9’s sejr.

Lidt mere blandet var Nicolaj "Jensen" Jensens præstation, hvis man vurderer den overordnede indsats over alle tre kampe. I første kamp havde Jensen som nævnt ovenfor valgt LeBlanc, hvilket skulle vise sig at blive en fantastisk optræden fra danskeren side, hvor modstanderens carries blev 1-shotted for et godt ord. Jensen overtog ganske enkelt spillet med hjælp fra sin danske jungler.

I Game 2 valgte man fra C9’s side at gå tilbage til en assassin da stilen havde vist sig effektiv i første spil. Man valgte dog til stor overraskelse Ahri som kun var blevet set i 1 % af spillene indtil da og valget viste sig dog heller ikke specielt givtigt. Jensen var på et tidspunkt 0/3/1 i laning-fasen og havde svært ved at gøre væsentlig skade som følge af en dårlig start på spillet. Midlaneren bouncede dog tilbage i sidste spil, hvor han gjorde, hvad han skulle med et hæderligt spil på Lissandra.

Du kan finde den bedste bookmakers til semifinalen her på vores bookmaker side!

Closing the gap

Det har lige siden League of Legends spæde start på verdensmesterskaberne i 2011 altid været et spørgsmål for de vestlige hold om at prøve at lukke det hul i skill level og spilforståelse, der har været til de asiatiske og i særdeleshed koreanske hold – også kaldet ”the gap”. Det har været synligt til de internationale turneringer og Worlds i særdeleshed, at Asien har været foran på mange punkter når det kommer til League of Legends, men til årets verdensmesterskab synes hullet til koreanerne og kineserne for alvor at være lukket.

I semifinalerne er hele tre vestlige hold repræsenterede – Cloud9, Fnatic og G2 og en væsentlig pointe er, at alle tre hold er kommet så langt ved at slå både koreanske og kinesiske storhold som RNG, EDG og Afreeca Freecs ud af turneringen. Det er ikke de asiatiske hold, der på kannibalistisk vis har slået hinanden ud – det er vesten, som har taget sagen i egen hånd.

Om det sidste asiatiske hold, kinesiske Invictus Gaming kan tage trofæet med til Kina for næsen af vesten vil vise sig i de kommende semifinaler, hvor holdet i første omgang skal stå overfor turneringens måske største overraskelse; G2. På den anden side bliver det et stort danskeropgør med 4 danskere på Riften, hvor Fnatic tager imod Cloud9.

Følg med i de sindsoprivende og spændende semifinaler og følg eventuelt med på vores livescore for at få de bedste odds på de kommende kampe.

For mere info om kampene og spillerne besøg Riots Games egen side

24 Oct 2018