League of Legends Worldchampionship 2019 - team logos

Status på Play-ins til Worlds

Play-in runderne er allerede undervejs til dette års verdensmesterskab I League of Legends. I denne artikel tager vi et kig på, hvilke hold, der er videre til næste runde og hvilke hold, som allerede må vende næsen hjemad til den største LoL-turnering i år.

Sådan foregår det

Nogle gange gælder det om at holde tungen lige i munden når det kommer til turneringsstruktur. Så derfor giver vi dig lige en hurtig forklaring på dette års play-ins.

I år er der fire grupper – A,B, C og D, hvor der er tre hold i, hver gruppe. Af de tre hold er det kun det dårligste hold i gruppen, som bliver elimineret, mens førstepladsen i, hver gruppe møder hold, der er blevet nummer to i én af de andre grupper.

Herfra skal første- og andenpladserne mødes i en best of 5 serie, hvor vinderen går videre til main eventet, der begynder den 12. oktober.

Drama i gruppe A

Fredag aften kunne nordamerikanske Clutch Gaming sikre sig førstepladsen i Berlin efter en dramatisk three-way tiebreaker i gruppe A.

Modstanderne var det forhenværende europæiske, nu russiske regionhold Unicorns of Love samt australske MAMMOTH. Alle hold havde efter de indledende kampe en 2-2 record, og derfor var skulle det altså afgøres i en tiebreaker.

Her startede Unicorns of Love med at sende MAMMOTH tilbage til Australien i den første tiebreaker, men måtte senere se sig slået af Clutch Gaming.

Resultatet var knusende for MAMMOTH, der før den sidste gruppekamp mod Clutch stod med en 2-1 record og dermed selv havde mulighed for at snuppe førstepladsen i puljen. Sådan gik det dog ikke og efter nederlaget til Clutch måtte MAMMOTH i tiebreakeren se sig slået af Unicorns in Love som australierne ellers havde slået to gange i gruppespillet. Splyce videre I gruppe B var der knap så meget dramatik, hvor europæiske Splyce gik videre på førstepladsen med en ret overbevisende 3-1 record.

De to andre hold i puljen var det chilenske hold Isurus Gaming, der hører til i den Latinamerikanske region og japanske DetonatioN FocusMe. Af disse to hold var det Isurus Gaming, som trak det længste strå og kan gå videre til anden runde af play-ins med en 2-2 record.

Japanernes sluttede 1-3, hvor den eneste sejr kom på andendagen mod gruppevinderne fra Splyce.

Damwon sikkert videre

Koreanske Damwon Gaming cruisede igennem deres pulje med en overbevisende 4-0 record i gruppe D. Sydkoreanerne var da også klare favoritter før gruppen blev skudt i gang og lørdag blev det til to sejre over henholdsvis tyrkiske Royal Youth og brasilianske Flamingo eSports.

Eftersom at de to sidstnævnte hold havde slået hinanden én gang hver i det ordinære gruppespil skulle holdene, som dermed begge havde en 1-3 record ud i en tiebreaker. Her var Royal Youth det stærkste mandskab og følger dermed med Damwon over i den anden runde af turneringen.

MEGA gik i stå

Det thailanske hold MEGA havde før lørdagens kampe et godt udgangspunkt med en 1-1 record før sidste spilledag i gruppe C. Desværre for thailænderne måtte de indkassere nederlag i begge kampe mod Hong Kong Attitude og Lowkey Esports og var dermed ude af turneringen.

Vietnamesiske Lowkey Esports skulle derfor spille gruppefinale mod Hong Kong Attitude, hvor sidstnævnte blev sejrherrer og dermed blev førsteseedet sikret for HKA.

Runde 2 match ups

Runde 2 af Worlds går i gang mandag den 7. oktober til den 8. oktober og dette er de match ups, som vil blive spillet i best of 5 formattet, hvor første og andenseeds fra de fire grupper møder hinnanden:

Damwon Gaming vs. Lowkey Esports. Clutch Gaming vs. Royal Youth. Hong Kong Attitude vs. Isurus Gaming. Splyce vs. Unicorns of Love.

8 Oct 2019