Esport Rocket League

Rocket league

ROCKET LEAGUE LIGNER NY UDFORDRER TIL ESPORT BETTING

Esport Rocket League: Er du til fodbold med ualmindelig høj fart, men hvor konceptet i stedet bliver afviklet i lukket bure, med tunede biler og det samtidig er i dem du skal score på modstanderens mål? Så er du kommet til det rigtige sted, for nu er det tid til at se nærmere på Rocket League!

Rocket League er på mange måder et trivielt fodboldspil, og så alligevel slet ikke. Kampen afvikles på en lukket fodboldbane, 3v3, og det handler fortsat om at score på modstanderens mål.

Spillet lyder måske kompliceret, men det giver nu god mening når man har fanget konceptet, du kan se med i denne gameplay trailer:

Finten er bare, at i stedet for at håndtere en masse fodboldspillere, så har du din egen racerbil, der er tunet fra top til tå, og som du løbende kan opgradere og pimpe som du tjener til ved at vinde dine kampe.

Fidusen er samtidig, at du har en raket i rumpen, så at sige, og det er ved denne at du skaber efterbrænder til at opnå en utrolig fart og støde på den store gummibold, der fiser rundt på banen.

Du skal således formå at score enten ved at forsøge direkte, spille dine medspillere i opløbet eller ved at skabe en blokade foran eget mål, således at modstanderen ikke scorer.

Siden af banen er skabt som en form for ramper, som du kan udnytte til at få fart i luften, og du kan ligeledes bruge tricks fra jorden til at komme til himmels og deltage i kampen, når bolden hopper igennem hele banen.

Der er ikke et øjeblik, hvor kampen ikke er intens så snart bolden er i spil og spillet i sig selv er derfor garant for timer og atter timer af stærk underholdning.

Samtidig er det let for den almene seer at sætte sig ind i spillet, da udgangspunktet nemlig er taget fra fodbold og bilspil, og derfor er områder, som de fleste allerede har en reference til.

Selve spillet er udviklet på platformen Unreal Engine 3, som burde ringe klokker, hvis man f.eks. allerede er fan af spilkollektionen, ’Assassins Creed’. Der er længe blevet udviklet på denne platform netop fordi grafikken er helt fantastisk uden nødvendigvis at kræve en vildt dyr computer.

Ligeledes formår Rocket League også at være en visuelt fantastisk oplevelse, som de fleste brugere kan være med på, selvom ens computer ikke nødvendigvis er det helt store hit.

Selve spillet er udviklet af Psyonix og landede på hylderne i juli, 2015. Spillet er faktisk også udviklet til hele 5 platforme, nemlig Microsoft, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, OSX og Linux, hvilket tyder på, at man har satset stort på Rocket League i denne sammenhæng.

Logikken er da også lige for. Nu har man altså udviklet et spil, der i sit element er utrolig simpelt, men alligevel er fængende for både dem, der er tilhænger af fodbold og/eller biler, og hvem er ikke det?

Spillet optræder både i en Singleplayer del, og en multiplayer del, hvor det utvivlsomt er på multiplayer delen, hvor udvikleren har lagt sin fokus.

Det er her hele det kompetitive element spiller ind, og hvor man kan involvere sine venner til at konkurrere i mod andre, som er den store trend at gøre sig i. Spiller rummer også den del omkring mass customization, som tidligere kort blev berørt.

Løbende som du spiller spillet, låser op for muligheden for at benytte nye biler, der har anderledes stats, såvel som du har mulighed for at pimpe din bil med forskellige former for visuelle ændringer.

Sagt med andre ord, så rummer spillet altså langt mere end bare at starte spillet og køre. Det kan man gøre, hvis man vil, eller man kan forsøge at fordybe sig i de øvrige muligheder man har.

Derfor egner spillet sig også til den travle familiefar, der har interessen, men kun kort tid at gøre med, såvel som den unge teenagedreng, der tilsigter sig at kaste adskillige timer i spillet hver dag.

Esport Rocket League

Mange har forsøgt at spekulere i spillets eksistensberettigelse, hvor man er kommet frem til den konklusion at spille gør op med den modstand, der i Amerika huserer omkring fodbold.

Udvikleren selv er Amerikansk, og en af årsagerne til, at fodbold i sig selv ikke har lige så stor interesse, såsom eksempelvis amerikansk fodbold eller baseball, skal forklares ved, at man enten efterlyser mere kontakt i spillet eller at spillet simpelthen går for langsom.

Der sker ganske enkelt ikke nok på banen. Det må man i hvert fald sige, at Rocket League alt andet lige gør op med. Her får du høj dynamik on intense kampe, hvor du både kæmper side om side med dine kammerater og i mod en modparten, hvor biler flyver rundt og hvor kunsten er at mestre mekanik og fart bag bilerne til at score de seværdige mål, som alle vil se.

Kigger man på spillet iht. Esport betting, så er det faktisk fortsat ikke muligt at spille på Rocket League endnu. I hvert fald ikke hos danske operatører, der har den nødvendige licens til at sikre dig i mod snyd eller bare generelt give dig helt basale rettigheder som forbruger på en hjemmeside.

Hvorfor det forsat forholder sig sådan, er svært at svare på. Spillet er ifølge Steamcharts ret populært iblandt spillere, hvor 30.000 mennesker alene spillede i indeværende måned, mens der over weekenden blev spillet turnering, hvor store etablerede organisationer kæmpede imod hinanden i ECS.

Her så knapt en kvart million seere med via Twitch og Youtube. Der bliver spillet en masse cups, og Esport betting er da også så småt begyndt at se lyset på udenlandske sider.

Allerede et år efter udgivelsen, havde 18 millioner unikke spillere benyttet spillet, og kreatørerne bag har allerede vundet et hav at priser siden udgivelsen. Selve spillets multiplayerdel er stærkt fængende og seværdigt.

Meget tyder altså på, at mange danske Esport bookmakers fortsat er lidt afventende for at se, om interessen er stigende og derfor også muligheden for Esport betting. Allerede kort tid efter udgivelsen blev spillet officielt sponsoreret af Esport ved at blive en del af ESL, som gav den adgang til at tilbyde spillet som en mulighed i de helt store turneringer, mens de store spilanmeldere stod i kø for at rangere spillet med topkarakterer.

På redaktionen tror vi personligt på, at det er et spørgsmål om kort tid, før det er muligt at spille på organisationer, der har hold på kontrakter og er klar til at se en lysere tid i møde. I hvert fald i regi med danske operatører.

Spillet har sin charme og berettigelse, og vi vil personligt følge udviklingen tæt for at være klar til at klæde dig på til at spille på Rocket League!

7 Jun 2017