Fortnite Battle Royale

Fortnite Battle Royale

Fortnite Battle Royale - Verdens mest populære battle royale

En af de mest populære og hypede titler på det store spilmarked lige nu er Fortnite Battle Royale. Spillet der blev udgivet i Early Acces i september 2017 har taget markedet med storm og kan spilles på både PC, Playstation, Xbox, mobile, og Nintendo Switch. Epic Games, som er udvikler og producent bag spillet har ramt en guldåre når det kommer til målgruppe og genre.

UPDATE: Fortnite kan nu også spilles på Nintendo Switch. Hvis man tidligere har spillet på Xbox eller PC så kan man bruge den samme bruger på Nintendo Switch også. Desværre kan man ikke bruge sin Playstation bruger.

Spillerbasen har vokset sig op på 45 millioner totale spillere, hvoraf 3 millioner af disse spiller på regulær basis - men hvad er det lige Fortnite Battle Royale er, og hvad kan det tilbyde?

Antallet af spillere i Fortnite stiger hele tiden og har været i konstant vækst siden spillet i starten af året for alvor blev populært. Med store kendte streamers som begyndte at spille det og konstante updates af spillet.

Hvorfor er Fortnite så populært?

Hvorfor antallet af spillere i Fortnite stiger er nok fordi at spillet er en solid oplevelse, med god performance, det kan spilles på næsten hvilken som helst konsol og PC og så er det 'easy to learn, hard to master', så der er stadig stor forskel på de gode og de bedste i spillet. Spillet er også meget let tilgængeligt, da det kan spilles alene så vel som i hold.

Spillet er gratis at spille, hvilket nok også har været med at skabe dets store fanbase. Man kan godt bruge penge på spillet hvis man har lyst, men det er udelukkende på 'cosmetics' for at ændre udseendet på en karakter.

Hvis du endnu ikke er overbevist kan du se en lille trailer for spillet her:

Fortnite Battle Royale – the basics

Fortnite Battle Royale er først og fremmest som navnet hentyder – et Battle Royale.. So far so good! Denne spiltype handler grundlæggende om at være ”the last man standing”, hvor de mange deltagere konkurrerer og eliminerer hinanden indtil kun én deltager står tilbage som vinder af spillet.

I Fortnite Battle Royale’s tilfælde konkurrerer op til 100 spillere mod hinanden.

De 100 deltagere i spillet bliver smidt ud over en ø fra en flyvende bus, hvorefter spillerne skal samle våben og ressourcer, der skal bruges til at bekæmpe hinanden.

Over tid bliver spillets ”safe zone”, stille og roligt reduceret så pladsen, hvorpå spillerne befinder sig bliver mindre og presser deltagerne mod hinanden, hvilket naturligt fører til konfrontationer mellem deltagerne – står man uden for spillets ”safe zone” tager man permanent skade, hvilket i sidste ende vil dræbe spilleren.

I stedet for at høste æren som sidste overlevende alene kan man også vælge at teame up med kammerater eller helt fremmede i enten duo, hvor man spiller med én anden eller squads, hvor man spiller op til fire sammen. I duo og squad spil kommer elementer som strategi, kommunikation og samarbejde for alvor i spil!

Hvor mange spiller fortnite verdenen over?

Fortnite er hurtigt blevet en af de mest populære spil på markedet, men hvor populært er det egentlig?

Tallene viser at i maj måned er Fortnite nået en playerbase på over 45 millioner spillere og 3 millioner daglige spillere.

Spillet er gratis og er forholdsvis nemt at komme i gang med, hvilket gør at folk strømmer til for at prøve det nye store hit. Fra man har installeret det til man kan starte sin første kamp tager få minutter.

Fortnite Squads - spil sammen op til fire

Team op med dine venner eller tilfældige og spil som et hold

Et dynamisk og anderledes skydespil

Fortnite Battle Royal er et third person skydespil, der på mange måder skiller sig ud fra andre traditionelle og populære skydespil på markedet. Den første store forskel er grafikken i spillet, der modsat de mere realistiske titler så som Call of Duty, Rainbow Six: Siege og Battlefield, har et mere lyst og tegneserie-agtigt præg. Spillet skiller sig også ud fra den realistiske genre ved, at spillerne kan iklæde sig skøre outfits så som rumdragter og dinosaur-kostumer.

På den spillemæssige side giver Fortnite Battle Royal et dynamisk afbræk fra andre spil i skydespils-genren. Det har man blandt andet gjort ved at gøre det muligt for deltagerne at dekonstruere næsten alle overflader og elementer i spillet, hvilket giver spilleren ressourcer, så som stål og træ, som man kan bygge strukturer og fæstninger med. Muligheden for at dekonstruere, manipulere og bygge sine egne omgivelser giver Fortnite Battle Royal en varieret og dynamisk spiloplevelse.     

Nogle af de spillemæssige kendetegn så som den lyse og tegneserie-agtige grafik samt det fleksible gameplay har med høj sandsynlighed været med til at give spillet den enorme succes som det har opnået i dag.

Disse kendetegn appellerer nemlig meget til en yngre målgruppe af gamere, der førhen ikke har haft mulighed for at udfolde sig på skydespils-området grundet den dominerende tilgang til spiludvikling, hvor realisme og de stejle læringskurver, der normalt følger med disse spil har været i højt fokus.      

Fra lobby til sidste overlevende

Et spil Fortnite Battle Royal starter i lobbyen, hvor spilleren beslutter sig for om man skal spille solo, duo eller squad. Herefter bliver spilleren sat i en venteposition på ét minut, hvor andre spillere connecter til spillet og hvor man kan teste forskellige våben og flashe sine ingame dansemoves – og så går det løs!

Spillet starter reelt når man flyver ind over Fortnite-øen i en bus, som følger en lige rute henover øen. Det er nu op til spilleren at vælge, hvor man lander, hvilket kan være en vigtig beslutning for resten af spillet. Områder med større byer har som regel en bedre chance for gode våben og ressourcer, hvilket tiltrækker større populationer af spillere som medfører intensive kampe fra spillets start.

Alternativt kan man lande i mindre byer for at undgå modstand og håbe på, at man er heldig med det ”loot”, der er i området. Denne fase af spillet bliver normalt kaldt for ”looting”-fasen, hvor spillerne primært har fokus på at skabe det bedst mulige udgangspunkt for resten af spillet.

Victory Royale, last man standing vinder

For at vinde skal man være ‘last man standing’ ud af 100 spillere


Herefter kæmper spillerne mod hinanden og den krympende safe zone for at overleve så lang tid som muligt og slutteligt blive den sidste, der er tilbage på Fortnite-øen. Det siger sig selv, at jo bedre loot den enkelte spiller har, jo bedre chance er der for at vinde kampe mod andre modstandere. Når det kommer til Battle Royal spil findes der som regel to hovedinddelinger når det kommer til spillestil.

Der er den aggressive spiller, der går efter højrisiko-områder og kæmper så ofte som muligt for at stjæle andre spilleres loot ved at eliminere dem, mens den anden spilletype er mere passiv og lander i områder med en lav spillerpopulation og generelt er mere forsigtig med at starte konfrontationer.

Begge disse spillestile har positive og negative sider og det er op til den enkelte spiller at finde ud af, hvilken af disse der passer én bedst.

Det er primært i den midterste og sidste fase af spillet, hvor Fortnite Battle Royals specielle gameplay kommer i spil. Det er nemlig her, at konstruktionen af fæstninger bliver en vital del af spillet og med en god byggeteknik og taktisk forståelse for placering i forhold til den krybende safe zone kan spilleren komme rigtig langt ind i de sidste faser af spillet – og måske blive ”the last man standing”!   

Fortnite versus Players Unknowns Battleground

Hvis man bare følger lidt med på gaming-fronten på de sociale medier er man helt sikkert stødt ind i én af de store diskussioner blandt spilentusiaster – nemlig diskussionen om, hvilket spil der er bedst: Fortnite eller Players Unknowns Battleground.

Diskussionen starter normalt når highlights, nyheder om opdateringer eller memes fra ét af de to spil bliver smidt ind på medier som Facebook og argumenterne for, hvilket spil der indtager førstepladsen i Battle Royal-genren er mange.

Fortnite vs PUBG - de største battle royales

PUBG vs Fortnite


To hovedargumenter fra hver side er normalt: ”Fortnite er alt for urealistisk, det tager ingen skills at hoppe rundt og skyde hinanden med en shotgun” eller ”Players Unknowns Battleground handler kun om at campe, det er for kedeligt”.

Men udelukker det ene spil virkelig det andet, og hvad er egentlig bedst? Hvis man skal drage en analogi fra den almindelige sport er en sammenligning mellem Fortnite og Players Unknowns Battleground ligesom at sammenligne volleyball og håndbold.

I både volleyball og håndbold foregår begge spil med en bold, hvor man bruger sine hænder som værktøjer til at slå modstanderen – alt andet udover disse grundlæggende ligheder er de to sportsgrene vidt forskellige lige fra regler, boldens størrelse og banens udformning.

Det er i bund og grund det samme med Fortnite og Players Unknowns Battleground. Det grundlæggende mål om at være den sidste overlevende ved hjælp af at samle ressourcer og eliminerer modstandere er den samme, men her stopper lighederne stort set.

Som før beskrevet er Fortnite mere dynamisk og har en tegneserie-grafik, mens Players Unknowns Battleground i højere grad spiller på realisme. Dette gør, at de to spil tiltrækker vidt forskellige målgrupper af gamere og derfor er diskussionen om, hvilket spil der er bedst ikke nødvendigvis relevant.

Som én af de gamere, der selv har spillet begge spil må jeg indrømme, at der er styrker og svagheder ved begge spil og det ene udelukker ikke det andet – det er simpelthen et spørgsmål om, hvilken spillestil og hvilken genre den enkelte gamer foretrækker.

3 May 2018