StarLadder Berlin - 2019

Alt du skal vide om StarLadder Berlin

Det er lang tid siden, at der har været rigtig gang i den på den professionelle scene i Counter Strike: Global Offensive. Nu går det til gengæld løs i morgen, hvor majoren StarLadder Berlin bliver skudt i gang. Vi tager et overblik over, hvad du skal vide før turneringen går i gang.

De hurtige facts

StarLadder Berlin bliver afholdt fra i morgen den 23. august og slutter den 8. september, og selve kampene vil blive spillet i henholdsvis Verti Music Hall og Mercedes-Benz Arena i den tyske hovedstad.

Majoren vil være den 15. af sin slags, som bliver sponsoreret af Valve og det er første gang, at Valve sponsorerer StarLadder-turneringen. Derudover vil dette være den anden major, som bliver afholdt i år og den samlede præmiesum lyder på 1.000.000 dollars, hvor halvdelen af disse går til vinderen.

Turneringen består til at starte med af 24 hold fra hele verden, og turneringen er delt op i tre faser som vil blive beskrevet nedenfor.

The New Challengers Stage:

Bliver afholdt 23. - 26. august. Den første fase af turneringen vil bestå af 16 hold i et såkaldt Swiss System Format. Diverse match-ups i denne første del af turneringen vil blive seeded ud fra HLTV's World Rankings fra den 4. marts til den 12. august. Eliminations-kampe såvel som advancement-kampe er Best of 3’s. Alle andre kampe er Best of 1’s. De 8 bedste hold går videre til den næste fase af turneringen.

The New Legends Stage:

Bliver afholdt 28. august – 1. september. Ligesom den første fase er dette en 16 holds Swiss System Format. De første enkelte match-ups seedings bliver vurderet ud fra en rangering, der endnu ikke er blevet meldt ud af arrangørerne. Ud fra de første seedings i denne fase vil de efterfølgende runder blive seedet ud fra en Live ELO Rating taget fra de første kampe i The New Legends Stage. Ligesom forrige fase er eliminations- og advancement-kampe Best of 3’s, mens de resterende kampe er Best of 1’s. De bedste 8 hold går videre – de 8 dårligste hold er ude af turneringen.

The New Champions Stage:

Bliver afholdt 5. – 8. september. Dette er en simple Single-Elimination bracket. De enkelte seeds vil blive taget fra den foregående The New Legends Stage. Både kvartfinaler, semifinaler og den store Grand Final er Best of 3’s.

Favoritterne

Der er ikke megen tvivl om, at de helt store favoritter til at vinde majoren i Berlin er amerikanske Team Liquid, der i et stykke tid har været det bedste hold på den kompetitive scene og ligger solidt på førstepladsen på verdensranglisten. En sejr i Berlin vil yderligere konsolidere holdets nuværende dominans i CS:GO.

Men hvem skal udfordre de store amerikanske favoritter? Vores bud er Team Vitality, som på det seneste har set rigtig stærke ud. Det franske hold har dog den ulempe, at de ikke er blandt de 8 hold, som på forhånd har sikret sig en plads i anden fase af turneringen, og dermed skal holdet kæmpe sig hele vejen fra den indledende fase, hvilket kan blive en udfordring i forhold til udholdenhed i det lange løb.

En anden potentiel udfordre kunne være finske ENCE, som også har vist udmærkede takter, men der har tidligere floreret rygter om, at in-game leaderen Aleksi "Aleksib" Virolainen forlader holdet efter majoren i Berlin, hvilket kan være med til at skabe uro hos finnerne.

Danskerne

Slutteligt må vi selvfølgelig lige tage danskerbrillerne på og se på de to danske hold, som også er med til turneringen.

North skal ligesom Team Vitality igennem første runde for at gøre sig forhåbninger om et godt resultat i den tyske hovedstad. North sikrede sig en plads i The New Challengers Stage ved en tredjeplads ved Minors Play-ins.

Astralis har haft en del uro omkring organisationen med skilsmissen med RFRSH Entertainment. Spørgsmålet er om bruddet med RFRSH har givet den fornødne ro og givet verdens nummer 3 koncentrationen tilbage. Astralis er blandt de 8 kvalificerede hold, som allerede er med i den anden fase i Berlin.

3 Sep 2019