Olympic Games - Esport

Esport Update – September edition

Så er det atter tid til en omgang nyheder fra e-sportens verden. Vi kigger kort på nogle af de større updates, som er sket det seneste stykke tid.

Esport (næsten) til OL

Der har i lang tid været diskussion om, hvorvidt e-sport skulle på det olympiske program. Med den stigende interesse fra både fans, og investorer er det nok i højere grad et spørgsmål om, hvornår og ikke om e-sporten kommer med til de traditionelle Olympiske Lege.

Og nu er der da også kommet et lille gennembrud. Den Internationale Olympiske Komité har sammen med Intel nemlig annonceret et e-sports arrangement med Rocket League og Street Fighter V, som skal afholdes op til legene i Tokyo næste år i 2020.

Intel sætter 500.000 dollars på højkant, hvor en online open qualifier skal være med til at afgøre, hvem som stiller op for de respektive nationer.

Herefter vil der i juni afholdes en live qualifier i den velkendte e-sport-by Katowice, hvor det afgøres, hvilke nationer, der kvalificerer sig til den egentlige turnering i Tokyo, som afholdes den 22.-24. juli.

“Vi er spændte på, at Intel bringer e-sport-turneringen Intel World Open til Japan, som forløber for de Olympiske Lege i Tokyo 2020”, udtaler IOC’s Sports Director Kit McConnell og fortsætter:

” Mens vi udforsker samarbejdet mellem e-sport og den olympiske bevægelse, ser vi frem til at lære af denne begivenhed og fortsætte med at engagere os i det passionerede e-sport community fra hele verden.”

Selvom e-sporten ikke som sådan er en del af det olympiske program er dette en god start, som netop kan give Den Internationale Olympiske Komité en mulighed for at se det store potentiale i e-sporten.

NBA 2K liga diskvalificerer spiller

NBA 2K ligaen annoncerede i torsdags, at power forwarden fra Heat Check Gaming Basil ”24K Dropoff” Rose er blevet hjemsendt og diskvalificeret fra at joine et hold i ligaen. Dommen kommer efter, at ligaen fandt ud af, at spilleren har brudt reglerne omkring gambling.

Ligaen fortæller, at man igennem en undersøgelse har fundet ud af, at 24K Dropoff har givet inside information til en bekendt som han vidste bettede på NBA 2K League. Der er ifølge ligaen altså ikke tale om matchfixing, og Rose har så vidt undersøgelsen viser ikke prøvet at fixe sine egne kampe.

Rose kom ind i NBA 2K ligaen sidste år som et 3 runde valg i draften og var blandt andet med til at få Heat Check Gaming i finalen ved playoffs i 2018. I år har det dog set knap så prangende ud, hvor holdet har måtte se sig til takke med en 17. plads ud af i alt 21 hold med en samlet 6-10 record.

Dota 2-spillere smutter fra TL

Team Liquid må vinke farvel til alle holdets Dota 2 spillere fortæller co-CEO Victor Goossens. Maroun "GH" Merhej, Kuro "KuroKy" Takhasomi, Ivan Borislavov "MinD_ContRoL" Ivanov, Amer "Miracle-" Al-Barkawi og Aliwi "w33" Omar vil nemlig selv prøve at skabe en e-sport-organisation i år, det fortæller Dot Esports.

Team Liquid har haft stor succes i Dota 2. For et par år tilbage vandt organisationen The International 7 og i sidste måned kunne holdet være stolte af en andenplads ved samme turnering.

”I dag annoncerer vi afgangen af vores TI-vindende Dota 2 hold," skriver Team Liquid på Twitter. "Vi er taknemmelige for de titler og de minder, de har skabt med os, og vi ønsker dem held og lykke i skabelsen af deres nye hold."

Goosens fortæller, at Team Liquid I høj grad var engangeret i Dota, og at organisationen prøver at tænke på langtidsholdbare løsninger.

Co-CEO’en forklare yderligere, at man ikke sådan uden videre skaber et verdensklasse-hold i Dota sådan uden videre. Dette leder til det store spørgsmål om TL vil prøve at opbygge sin nye roster omkring spillere, der er erhvervet fra andre hold eller om man vil satse på unge nye stjerner på Dota-scenen.

25 Sep 2019