Apex Legends Banner

Hvad er Apex Legends?

Man kan roligt sige, at spillet Apex Legends har fået en ilddåb siden sin udgivelsesdato den 4. februar, og efter et godt stykke tid er vi herinde på esport-betting.dk endelig klar til at komme med en bedømmelse af det populære spil. Hvad er Apex Legends, og hvilke muligheder har spillet som en esport-genre i fremtiden? Vi kigger på det i denne artikel!

Slår alle rekorder

Men før vi går i gang med de helt store nørderier vil det være på sin plads at nævne de vanvittige rekorder Apex Legends allerede har slået.

For det første havde titlen, der er udviklet af de samme folk, der står bag Titanfall, efter de tre første dage efter udgivelsen over 10 millioner registrerede spillere. Weekenden omkring den 8. til 10. februar havde spillet langt over to millioner samtidige spillere ifølge et tweet fra direktør for Respawn Vince Zampella. Den helt store rekord kom efter en uge, hvor spillet ramte sindssyge 25 millioner registrene spillere!

Apex Legends rundede 25 millioner spillere indenfor den første uge

Hvis man skal sammenligne Apex Legends’ startsucces med andre titler skal man hive fat i titlens største konkurrent Fortnite, der i januar 2018 havde 45 millioner registrerede spillere på både PC og konsoller efter fire måneder på markedet.

Siden da har Fortnite krydset de 200 millioner spillere som blandt andet er et produkt af, at Epic Games, der udvikler Fortnite har migreret til iOS og Android – en migration udviklerne bag Apex Legends ikke har tænkt sig at udføre. Så spørgsmålet om Apex’ vil overgå Fortnites totale spillertal er stadig meget usikkert til trods for den voldsomme vækst i spillerantal de første par uger.

Nu hvor rekorderne er på plads – lad os dykke ned i Apex Legends’ univers med nørdebrillerne på!

Bare endnu et battle royal…

… er ikke det de fleste ville sige, hvis de har prøvet battle royal genren før igennem PlayerUnknown's Battlegrounds, Fortnite og CS:GO’s Dangerzone. Jovist er Apex Legends et first person battle royal som så mange andre, hvor det handler om at være den sidste overlevende ved hjælp af looting, strategisk placering og bekæmpelse af fjender, men spillet er virkelig et frisk pust til genren.

Den største forskel som Apex byder på er udvalget af forskellige ”Legends”, der har forskellige roller og unikke signatur-skills. Man kan for eksempelvis være Lifeline – en legend, som specialisere sig i support og healing til sine medspillere og hendes skills ser således ud:

- Lifelines ”Passive Ability” genererer et skjold omkring sig når hun reviver en teammate, og gør det dermed mere sikkert at få sin medspiller med ind i kampen igen. - Lifelines ” Character Ability”, som kan bruges med kortere mellemrum er en heal drone, som automatisk giver dine teammates eller dig selv nyt health. - Lifelines ”Ultimate Ability”, der tager længere tid at oplade er en såkaldt ”Care Pot”, der bliver sendt ned, hvor du ønsker. I denne findes der defensive redskaber så som armour eller hjelme af høj kvalitet, som dit hold kan samle op.

I Apex Legends skal du selv vælge din karakter inden du starter

Dette er blot ét eksempel på en af de i alt 8 legends man indtil videre kan give sig kast med. Det giver en grundlæggende diversitet i gameplayet, at man kan skifte mellem de forskellige karakterer og anvende deres unikke styrker i kampen mod de i alt 60 spillere, som kæmper om sejren.

Grundlæggende kan man sige, at alle disse elementer gør Apex Legends til en dynamisk og sjov blanding af PUBG og Overwatch, som giver mulighed for forskellige teamkombinationer i et battle royal univers.

Det føles godt

På trods af diverse bugs som man naturligt støder på i et spil, der lige er blevet udgivet gør Apex Legends én overordnet ting, som er enorm vigtig i ethvert online shooter: Det føles simpelthen grundlæggende godt at samle et våben op og gøre det onde ved sine modstandere. De fleste våben føles kraftfulde og er sjove at udforske i den futuristiske battle royal arena.

Der følger selvfølgelig også diverse modifikationer med til de våben man kan samle op og Apex gør det godt når det kommer til overblik i forhold til, hvilke dele, der passer på hvilke våben og hvilken ammunition, som bruges til de specifikke våben.

Det føles også generelt godt at give sig i kast med Apex som begynder da man hurtigt kommer ind og ud af spillet, hvis man bliver elimineret i den tidlige fase.

Spil som PUBG har fået tidligere fået kritik for lange ventetider i lobbyen og lange døde perioder af et igangværende spil. Apex Legends byder for det meste på action fra start til slut, og hvis du dør tidligt er du hurtigt i gang igen.

Slutteligt er der også mulighed for at vende tilbage til spillet selvom du bliver fuldstændig elimineret – dette sker, hvis dine holdkammerater samler dit ”banner” op fra din crate og bruger denne på en respawn beacon, der er at finde flere steder rundt omkring på mappet.

Twitch Rivals var den første tournering i Apex Legends der blev afholdt

Apex Legends og esport

Hvordan ser udsigterne så ud for Apex Legends i esport-sammenhæng?

Ingredienserne er der i hvert fald. For det første har spillet som beskrevet ovenfor opnået en stor succes rent community-mæssigt baseret på antal spillere, hvilket er det første skridt på vejen for at få spillet ind på esport-scenen – den grundlæggende interesse er der.

For det andet har spillet et endnu større taktisk element end spil som PUBG i form af de unikke Legends og deres abilities, der kan bruges til at styrke et argument for titlen som en esport-genre. Spillet har så at sige en større dybde rent taktisk end mange andre battle royal spil.

Et bevis på, at Apex kan begå sig som esport er kommet i form af turneringsarrangørerne fra Twitch Rivals, der før har afholdt turneringer i Fortnite og League of Legends.

Her har man allerede afholdt den første lille turnering med prominente streamere som DrDisrespect, Shroud, DisguisedToast og TSM Myth, hvilket kan blive en god startrampe og test for Apex Legends som esport.

Med så store skridt, der er blevet taget siden den 4. februar er det svært ikke at se Apex Legends gøre et forsøg på at komme ind i esporten. Spørgsmålet er om titlen kan tage springet fra populær streaming-spil til etableret esport-titel, hvilket har vist sig svært for de andre battle royal spil.

26 Feb 2019