Danskerhold videre i play-ins

Begge danskerhold gik videre fra play-ins i verdensmesterskabet i League of Legends som i år bliver afholdt i Sydkorea. Det skete henholdsvis lørdag aften og søndag morgen da Cloud9 og G2 formåede at kæmpe sig videre i turneringen. Hvordan ”bedst ud af 5-serierne” forløb for danskerholdene kan du få at vide lige her!

Hvis du ikke har fulgt med i Play-ins kan du læse mere om det i vores artikel her

Triumf for C9

Lørdag triumferede Cloud9, som har de to danskere Nikolai ”Jensen” Jensen og Dennis ”Svenskeren” Johnsen med på holdet. Cloud9 kom ind i serien som favoritter selvom holdet ikke har set overbevisende ud i turneringen indtil videre, men med 4 sejre af 4 mulige måtte nordamerikanerne trække i favorittrøjen i opgøret mod Gambit Gaming. Man måtte dog ud i en tættere affære, der til sidst endte 3-2 til det nordamerikanske hold.

I Game 1 tog Cloud9 teten og med et fantastisk spil fra jungleren tog Robert "Blaber" Huang holdet på ryggen og carriede i den grad holdet til sejr på Kindred. Man måtte dog hurtigt tilbage til tegnebrættet da Gambit Gaming udlignede til 1-1 i serien på baggrund af holdets midlaner Michael "Kira" Garmash, der med sit signatur-pick Anivia fik roamet til sidelanes og påvirket resten af mappet.

Svenskeren C9

Svenskeren-indskiftning betalte sig

Med et stigende pres på spillerne i knald eller fald-serien valgte Cloud9 at udskifte junglers og danske Dennis "Svenskeren" Johnsen kom på mappet med succes i Game 3, hvor veteranen skabte konstant pres med Taliyah. Holdets AD Carry Zachary "Sneaky" Scuderi valgte et overraskende Draven pick som gjorde det godt og dermed vendte tilbage til ADC’en i Game 4. Dette viste sig dog som et problem da Gambit jungler Danil "Diamondprox" Reshetnikov fik fat i førnævnte Taliyah, og sammen med resten af Gambits hold lukkede ned for Sneaky og Draven, der uden dashes eller høj mobility er enormt sårbar over for CC.

I Game 5 var det egentlig Gambit, som kom bedst fra start med gode præstationer fra Kira og Diamondprox på Malzahar og Olaf, men med et par picks fik Cloud9 kæmpet sig tilbage i kampen og med disse picks kunne nordamerikanerne skabe pres omkring baron pit og til sidst nedlægge det lilla monster, hvilket var med til at opbygge et gold lead på 7000 omkring 25 minutter. Cloud9 havde en clean tilgang til midgamet og gav ikke Gambit Gaming mange chancer for at komme tilbage i opgøret og til sidst måtte Gambit se sin Nexus og drømmen om gruppespillet til Worlds smuldre.

G2 The dream lives on

Startproblemer for G2

G2 stod i deres bedst ud af 5-serie overfor costaricanske Infinity eSports, som tidligt fik sat en skræk i livet på favoritterne fra Europa ved at tage første spil. Sejren kom på baggrund af god teamfighting og en stærk performance af holdets AD Carry Renato "Renyu" Gallegos Munoz, som med sin Tristana overtog spillet. Til trods for nederlaget havde danske toplaner Martin "Wunder" Hansen ingen problemer i sin egen lane mod Jose "Relic" Pombo Ribeiro, hvilket var et matchup, der kom til at sætte et afgørende præg på serien som helhed.

Wunder dominans og tre i streg

G2’s helt store bekymringer for et eventuelt sidste stop ved verdensmesterskabet kunne dog hurtigt dulmes da det europæiske hold kom hurtigt tilbage med et stomp af dimensioner som endte i en sejr på blot 20 minutter. Det var anden kamp i serien, men allerede på dette tidspunkt stod det klart, at toplanen var et klart svagpunkt for Infinity eSports, da Wunder endnu engang vandt sit direkte matchup mod Relic med store margener. Dette tvang det latinamerikanske hold til at finde plays andre steder på mappet da Wunder endda vandt direkte counters fra Relic, der blot måtte prøve at holde sig relevant for sit hold igennem de resterende kampe i serien.

Der var dog lyspunkter for Infinity eSports. De to næste spil blev i langt højere grad kompetitive og gik hele vejen til 40 minutter i begge tilfælde. De tætte opgør i Game 3 og 4 var et produkt af meget store leads som Infinity havde skabt sig i løbet af early game og igennem hele serien havde holdets midtlaner Sergio "Cotopaco" Silva en klar fordel og dominerede faktisk i store dele af serien G2’s stjerne Luka "Perkz" Perkovic. Dette var dog ikke nok til at skabe det sidste push mod G2’s Nexus og til sidst var det altså G2, som med tre kampe i streg sikrede sig sejren og billetten til gruppespillet ved Worlds.

Dermed gik alle tre danskere videre til gruppespillet efter dette års play-ins og vi glæder os til at følge de danske drenge. Husk at tjekke vores side, livescore og bookmakers for de bedste odds på verdensmesterskabet i League of Legends! Du kan også tjekke Lolesports kalender for hvilke kampe der spilles.

10 Oct 2018