hearthstone-esport-betting

Hearthstone

Hearthstone er et computer- og mobilspil, der interessemæssigt er i rivende udvikling. Ikke kun for interessen i selv at spille, men i høj grad også for at observere kompetitive kampe og spille penge på dem. Mange penge.

Hearthstone er som spiltype i mange henseender en ret utraditionel type spil at se optræde i Esport eller se brugere spille penge på. Og så alligevel ikke. Den låner nemlig træk fra andre populære genrer, der har gjort kortspillet utrolig populært.

Som så mange andre Blizzard games har spillet nogle af de flotteste cinematics som er med til at drage dig med ind Hearthstone verdenen:

Spillet er i sin oprindelighed bygget op omkring et kortspil, hvor hver spiller indledningsvist vælger sin ’helt’ til at kæmpe med, også refereret til som ’hero’. Denne hero kan blive valgt fra en total på 9 klasser, hvor fælles for disse klasser er, at de alle tager sit afsæt i det virkelig populære computerspil, World of Warcraft.

De 9 klasser, hver spiller kan vælge er følgende: Warrior, Warlock, Shaman, Rogue, Paladin, Priest, Mage, Druid og Hunter. Efter at have valgt en hero, udvælges 30 kort, der samlet udgører dit ’deck’, eller bare i traditionel tale, din kortbunke. Det er med dette deck du skal kæmpe i mod dine modstander, der ligeledes har valgt en hero og 30 kort til kampen.

Af disse kort, findes 3 typer kort: ’minions’, som typisk er figurer fra Warcraft, ’egenskaber’, som er handlinger eller trylleformularer, som hver hero kan udføre, og endeligt ’weapons’, som blot er våben til kamp. En kombination af disse tre korttyper er det arsenal du har at kæmpe i mod din modstander med.

Din modstander og du har 30 health point, når kampen starter, og det er denne det gælder om at bringe til 0 ved strategisk brug af det deck, du besidder. Nogle af kortene kan bruges af alle helte, mens nogen specifikt kun kan benyttes af særlige helte.

Der er derfor stor overvejelse bag både valg af hero og deck, hvilket udgører det kompetitive element i Hearthstone. Samme element, som mange brugere ynder at dyrke, og lige så mange ynder at spiller penge på.

hearthstone-esport-betting

Bet på Hearthstone hos Nordicbet

Hearthstone i relation til Esport betting

Selvom en helt del spil allerede nu har dagens lys til Esport betting, er Hearthstone en af de spil, der er blevet involveret relativt sent i forløbet. Selve spillet blev først annonceret sent i 2013, mens spillet først landede på hylderne i marts, 2014.

Det forklarer derfor også den tendens, der ses hos Esport bookmakere, hvor det i relation til Hearthstone udelukkende er muligt at spille på udfaldet af en kamp - altså hvem der ender med at vinde kampen ved først at nedbringe modstanderen til 0 healthpoint.

Det er altså et ret snævert felt, hvad angår de forskellige muligheder at bette på. Det skaber en helt del begrænsninger, når det handler om at spille på variationer i sit spil. Årsagen skyldes dels, at det er vanskeligt at sætte odds på hver strategiske handling en spiller kan foretage, men peger igen også tilbage på, hvor nyt spillet i Esport regi rent faktisk er. Derfor bør du placere din overvejelser to bestemte steder, før du vælger at bette på Hearthstone for at få det optimale ud af din indsats:

Indsigt i den generelle scene: Uanset hvilken type Esport odds, du har interesse i at spille på, er det vigtigt at du har indsigt i den generelle scene og ved, hvad der bevæger sig. Hvis ikke du har fulgt holdene med interesse over en periode, kan det være svært for dig at vurdere de enkelte holds styrker og svagheder, både generelt og ved særlige heads-up. Du kan derfor risikere at placere dine penge på et væddemål, du normalt ikke ville have gjort, hvis du havde brugt længere tid på at sætte dig ind i området. Tippet er ikke meget anderledes, om det var fodbold eller Hearthstone du vil bette på. Viden er penge!

Formkurve og tidligere indbyrdes kampe: Indledningsvist er det nødvendigt at kigge på, hvordan den spiller, du overvejer at spille på, har præsteret over de seneste måneder.

Tippet kommer lidt i forlængelse af det ovennævnte forslag, og er en god måde at skabe sig et overblik på. Tippet må ikke forveksles med kædebets, eller sagt med andre ord, bets, hvor du placerer det hovedsageligt fordi holdet kommer fra en formkurve med 5-10 eller måske flere sejre.

Især i Hearthstone er hver kamp unik, og det må derfor kun bruges til at danne overblik. De indbyrdes kampe er derimod her, hvor du kan gøre mest i din research, før du placerer dit bet. Kig på områder såsom, hvordan de tidligere indbyrdes kampe i mod hinanden er endt.

Hvorfor endte de, som de gjorde? Så du særlige styrker eller svagheder, som det må kunne forventes at den ene eller anden spiller vælger at satse på igen? Hvor længe siden havde de sidst et indbyrdes opgør? Tidsdistancen har nemlig også betydning for, hvor retvisende de seneste opgør kan siges at kunne blive for det spil, du overvejer at bette på.

Det nuværende odds: Endeligt kan du med fordel kombinere førnævnte med det nuværende odds, som der tilbydes på den spiller, du overveje at bette på. Et odds er typisk opgjort af en algoritme af mange faktorer, heriblandt hvordan øvrige brugere placerer sin penge på kampen.

Det er ikke nødvendigvis altid retvisende, hvis en spiller favoriseres over en anden, men det er det langt de fleste gange. Hvis du derfor vurderer styrkeforholdet meget højt på en spiller, hvor odds er ens ved begge spillere, er det dit sidste sikkerhedsnet for at genoverveje, om du stadig ser den samme værdi i spillet ved nærmere eftertanke.

Generelt kan det siges, at du ved at oddse på Esport jo altid vil tage en chance. Der er altid en risiko forbundet ved at bette, og det er jo netop også den risiko, der gør det hele så spændende. Hvad kan du regne med? Hvad vil høre til tilfældighederne?

Uanset risikoen, er du i hvert fald med ovennævnte spiltips væsentligt bedre klædt på til at bette på Hearthstone i Esport regi og starte med at vinde penge. Held og lykke!

Bet på Hearthstone hos Nordicbet

[semax]

9 Feb 2017