Officielle Spil til EVO 2019

Takeaways fra Evo 2019

Evo eller ”Evolution Championship Series” er den mest prestigefyldte turnering indenfor e-sport-genren “fighting”. Turneringen blev afholdt i weekenden i Las Vegas, og her får du 5 hurtige takeaways fra turneringen!

Kæmpe overraskelse

Til de fleste turneringer er der næsten altid én kamp eller ét øjeblik, som bliver det man husker turneringen for. Til årets turnering i Las Vegas’ Mandalay Bay Events Center var det pakistanske Arslan "Arslan Ash" Siddique, som stod for det øjeblik.

Den 23-årige pakistaner, som kommer fra et land der ikke just er kendt for sine e-sport-udøvere vandt nemlig den store Tekken 7 grand final.

Forud for turneringen havde Arslan Ash vundet den noget mindre Evo Japan-titel, men på grund af visa problemer var det slet ikke sikkert, at pakistaneren kunne deltage i Las Vegas. Heldigvis lykkedes det i sidste ende – og en kæmpe overraskelse blev en realitet.

Sejren kom efter, at Arslan Ash besejrede sydkoreanske Bae "Knee" Jae-Min, og det er ikke fordi Tekken 7 er en af de mindre titler ved Evo. Efter spillets udgivelse i 2015 var der blot 458 tilmeldte samme år til Evo, men med tiden er Tekken 7 virkelig vokset i popularitet og stod i år med hele 1885 tilmeldte.

Sonic Fox udbygger Evo CV

Dominque "SonicFox" McLean er allerede lidt af en legende i Evo-sammenhænge, og i år gik amerikaneren efter at være den første, som nogensinde har vundet to Evo-titler på én dag med henholdsvis DBZ og Mortal Kombat 11. Og det var rigtig tæt på at lykkes!

Goichi "GO1" Kishida var flyvende i DBZ-turneringen og den japanske ærkerival blev for meget i den store finale for SonicFox.

Finalen var en rematch af sidste års finale, hvor SonicFox kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret. I weekenden var det så GO1 som kunne tage revanche og løfte trofæet med den forsvarende mester som den første til at lykønske ham i et følelsesladet scenarie på scenen.

Efterfølgende skulle SonicFox forsvare sin ubesejrede stime i Evo-sammenhæng i Mortal Kombat 11, og her skuffede den 21-årige amerikaner ikke.

SonicFox var et eller flere niveauer bedre end sine modstandere, og i finalen blev det til en sejr over Ryan "Dragon" Walker. Med endnu titel på sit Evo CV har SonicFox nu 5 i alt, hvilket er imponerende for den unge amerikaner. SonicFox har for alvor skrevet sig ind i Evo-historien.

Tredje gang…

… var lykkens gang for den mexicanske Super Smash Bros. Ultimate superstjerne Leonardo "MKLeo" Lopez Perez. I 2017 blev det til et upset i den store finale, hvor Gonzalo "ZeRo" Barrios snuppede Evo-titlen fra MKLeo, og sidste år blev mexicaneren forhindret i at deltage på grund af sygdom.

Så i år skulle det så endelig være for MKLeo – det blev dog sværere end forventet da japanske Takuto "Kameme" Ono besejrede MKLeo og sendte ham ned i loosers bracket. Det store upset svækkede dog ikke favorittens spil, og MKLeo arbejdede sig overbevisende igennem lower bracket hele vejen til finalen, hvor verdens nummer 2 Gavin "Tweek" Dempsey ventede.

Endnu en gang så det ikke ud til, at verdens bedste Super Smash Bros. Ultimate spiller skulle få fingrene i en Evo-titel da Tweek hurtigt bragte sig foran 0-2 i finalen, men med stor vitalitet og styrke lykkedes det mexicaneren at vende spillets gang og endelig blive kåret som mester og konsolidere sin position som verdens bedste.

Nye lande på tavlen

Førhen var e-sport og fighting-genren domineret af et par enkelte lande, men der er nye lande, der begynder at røre på sig.

Som vi lagde ud med var pakistanske Arslan Ash turneringens store overraskelse. Derudover var Bahrain flot repræsenteret af Sayed "Tekken Master" Hashim Ahmed og De Forenede Arabiske Emirater var også på tavlen med Adel "Big Bird" Anouche.

Til årets Evo var 80 lande repræsenteret og med den stigende interesse for e-sport verden over vil det tal sandsynligvis blive ved med at stige. Denne internationale diversitet bliver på længere sigt rigtig sund – ikke kun for fighting-genren, men for hele e-sporten.

7 Aug 2019