summersplit eu logo

Blandet dansk finalerunde i League of Legends

Blandet dansk finalerunde i League of Legends

I weekenden blev der afholdt summer split finaler i League of Legends for den nordamerikanske og europæiske liga. I begge finalerne var der dansk deltagelse og da weekenden gik på held stod det klart, at man fra et dansk synspunkt stod tilbage med et blandet resultat.

Team Liquid dominans fra start til slut

Man kan roligt konstatere, at søndagens finale i Oakland var en ensidig affære da Team Liquid tog sit andet split i træk med en sikker 3-0 sejr over danskerholdet Cloud9. Efter et split, hvor TL har været dominerende i det meste af sæsonen gik holdet ind til finalen med favoritrollen og resultatet var dog heller ikke overraskende. Mere overraskende var det måden, hvorpå holdet kæmpede sig til sit andet split mesterskab.

I det meste af sæsonen er holdet blevet ført an af holdets ADC og splittets MVP Yiliang "Doublelift" Peng, der ofte er blevet sat op til at carry kampene for Liquid i denne sæson. Doublelift leverede da også en eminent præstation på henholdsvis Kai’sa og Ashe, men i finalen viste TL, at Doublelift langt fra er den eneste kompetente spiller på holdet.

Jake "Xmithie" Puchero var dominerende i junglen og puttede konstant pres rundt omkring på mappet, der tillod TL’s lanere at spille med selvsikkerhed og komme foran i deres lane. I toplanen gav Jung "Impact" Eon-yeong en demonstration på, hvorfor han er kendt som et monster i playoffs, hvor han sluttede af med en 10.1 KDA, hvilket er det højeste blandt toplaners i playoffs nogensinde. Eugene "Pobelter" Park i midlanen gjorde det stabilt mod begge Cloud9-spillere og havde et flot spil på Irelia i Game 2, hvor han endte med en 8/3/13 KDA.

NA LCS Team Liquid med trofæet

Læs også vores artikel om hvor alle de danske spillere spillede i SummerSplit 2018

Dansk nedtur

For de to danskere på Cloud9 var der ikke meget at råbe hurra for søndag aften. Nicolaj "Jensen" Jensen, der normalt er kendt som en af de bedste midlaners i NA havde intetsigende præstationer i Game 1 og 3 på henholdsvis Malzahar og Cassiopeia til trods for, at sidstnævnte var et counterpick til Pobelters Ryze. I junglen fik Dennis "Svenskeren" Johnsen ikke meget plads at udfolde sig på i Game 2 og 3, men havde dog en udmærket præstation i Game 2 på sit pocket pick Lee Sin.

7. mesterskab til Fnatic

For syvende gang kunne Fnatic løfte den europæiske split-pokal. Det skete søndag i Madrid i et 3-1 opgør mod Schalke 04, der kom hurtigt fra start og tog det første spil i serien. Sejren kom blandt andet på baggrund af et overraskende Skarner-pick fra Schalkes jungler Maurice "Amazing" Stückenschneider, der sluttede med en flot 2/1/14 KDA efter en dominerende præstation, der skabte pres i alle lanes for Schalke.

Derefter stod der Fnatic på det meste af serien. Holdets legendariske profil Martin "Rekkles" Larsson fik lov til at gøre det onde ved Schalkes botlane og vandt konstant i lanes 2v2 matchups da man fra Schalkes side valgte at ligge det meste af jungle-opmærksomheden på toplanen. Med to spil på Kai’Sa og ét på Xayah var Fnatic ikke bange for at vælge carries, der scalede ind i lategame til trods for, at holdet ofte kom bagud i early game. Holdet bevarede roen og kæmpede sig stille og roligt ind i kampene og kunne via teamfights til sidst udråbe sig til splitmestre endnu en gang.

EU LCS Fnatic med trofæet

Solid dansk præstation

Fra de to danskere Rasmus "Caps" Winther og Mads "Broxah" Brock-Pedersen på Fnatic blev der søndag aften leveret en solid indsats.

Selv i seriens første kamp der blev et nederlag viste Caps sig skarp på assassin’en Akali, mens han leverede gode præstationer i de tre sejre på diverse controlmages; Cassiopeia, Malzahar og Ryze. Broxah viste ligeledes stabile takter på Trundle i Game 2 og 3, mens han havde sit bedste spil i serien på Zac i Game 4.

Fnatic sikrer sig med sejren i Madrid første-seed til verdensmesterskabet, der afholdes i efteråret. Det betyder, at vi danskere i hvert fald for glæden af at se mindst to landsmænd i aktion når den største LoL-turnering skydes i gang i Korea til oktober.

Hvordan ville de danske dream team se ud? Vi har givet et bud hvordan de kunne se ud her!

14 Sep 2018