Det første kig på Smash Bros Ultimate meta

I december blev der afholdt den første store turnering i det klassiske fighter-spil Super Smash Bros. nye tiltag – Ultimate. ”Don't park on the Grass” som turneringen hedder, blev afholdt i Seattle og selvom flere turneringer blev afholdt i spillets udgivelses-weekend omkring den 7.december var det i Seattle, at man for første gang for alvor fik et indblik i det kommende meta i Super Smash Bros. Ultimate.

Overordnet: Ekstremt hurtigt gameplay

“Alles angreb og bevægelser har virkelig taget et tak op siden det sidste spil. Ting kan ske lynhurtigt,” sagde Sam 'Dabuz' Buzby under turneringen. Dabuz, som blev rangeret som nummer 4 i PGR rankings fra Smash 4 fortsatte: “Det er ikke utænkeligt, at man bliver ramt én gang og dør få sekunder efter uden at vide, hvad der rent faktisk skete. Nogle karakterer bevæger sig så hurtigt, at det er umuligt at reagere, hvilket gør spillet meget hektisk og sjovt.”

Læs også vores artikel og Melee Esport og alle de forskellige spil som indgår

Don't Park on the Grass 2018 banner

Overraskende karakterer

Det var ovre før man rigtig havde fået set sig om da Jestise "MVD" Negron mødte Eric "ESAM" Lew ved Don't park on the Grass. Som altid i Super Smash Bros. var der godt med eksplosioner i fighter-spillet, og det var i dette tilfælde MVD’s karakter Snake, der løb med opmærksomheden. Snake, som ellers var en karakter de fleste ikke havde regnet med kunne klare sig på et højere niveau var her, der og alle vegne og havde overtaget mod ESAM’s Pikachu. MVD kunne i sidste ende se sig selv som sejrherrer.

Selvom MVD ikke har spillet Super Smash Bros. på kompetitivt plan siden Brawl følte han sig godt tilpas med at bruge sin favorit-karakter fra de tidligere udgaver af spillet: "Det var ligesom at køre på cykel. Det meste af mit play var bygget på Brawl-instinkter, som tog over. Jeg elsker Snake så meget og jeg føler virkelig, at jeg connecter med karakteren. Det er virkelig en fornøjelse at spille ham på så højt et niveau,” udtalte MVD efter kampen.

Og det var ikke kun MVD’s Snake, som vakte opsigt ved turneringen i Seattle – en række andre karakterer, der ellers blev regnet for en del af det kommende meta blev taget i brug sent i turneringen. Et af de mest interessante opgør stod mellem Calib "Konga" Byers' Donkey Kong og Dawson "Big D" Perron's King Dedede. Det er generelt indenfor Super Smash Bros. uhørt at se to “heavy” karakterer kæmpe mod hinanden indenfor top 8.

Alle karaktere fra det nye Smash Ultimate Det nye Super Smash Bros. Ultimate har alle karaktere fra alle de gamle spil plus et par nye!

Stor character-pool

Fra andre Super Smash Bros. Wii U-spil og turneringer så det ellers ud til, at det nye spil ville følge i forgængernes fodspor og kun havde en lille skare af udvalgte karakterer, som var ”levedygtige” at vælge på konkurrenceplan. Derfor var det forfriskende at se den store pool af karakterer ved Don't park on the Grass, men der er dog delte meninger om, hvorvidt den store character-pool bliver et vedhængende element for Super Smash Bros. Ultimate eller om puljen af karakterer så småt bliver mindre og mindre.

Det er dog stadig tidligt at gisne om spillets fremtidige meta. Ultimate har kun været ude i en måneds tid og patches, DLC’s og spilleres egen tid til research af både karakterer og spil kan eventuelt lede til e-sport-udøverne til mere konservative spillestile og valg når det kommer til characters.

”Jeg forventer et tidligt meta med en masse diversitet, men efterhånden som vi får etableret et top tier vil den diversitet forsvinde”, udtalte Dabuz i Seattle.

Hvis man kigger på online listerne over de mest spillede og bedste tier af karakterer er det Inkling Kid, Chrom, Olimar, Palutena, Mewtwo, Lucina, Marth og Yoshi, som er dominerende den første måned af spillets udgivelse.

Forhåbentlig er det kun overfladen af karakterer, der vil blive spillet i de første måneder af Super Smash Bros. Ultimate.

15 Jan 2019