Et billede fra Turneringen The Big House 5 en af de største SSB turneringer i verden

Melee Esport – den glemte Esport genre?

Melee Esport: Når de fleste tænker på et spil når man spørger dem om Esport ville de fleste nok nævne Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends eller Starcraft II. Derfor er melee Esport måske ikke den mest kendte Esport genre, men hvad den mangler i berømmelse og anerkendelse har den i aktion og spænding!

EVO 2018

Som old time gamer har jeg selv spillet spil som Tekken, Super Smash Bros. og Dragon Ball fighter spil. Og som old time Esport seer har jeg en del erfaring med at se.. tjah.. Esport! Jeg har dog aldrig mikset de to ting sammen, men det bestemte jeg mig for at lave om på i sidste weekend, hvor der fra den 3-5. august blev afholdt Evolution Championship Series 2018 i Mandalay Bay Events Center i Las Vegas – én stor turnering for forskellige titler indenfor melee Esport.

Efter to dages underholdning med fighting spil kan man kun konstatere, at denne genre er utrolig underholdende. I dette års turnering var der 8 titler at dyste om i 8 forskellige spil.

Ét af de helt store navne var SonicFox, der indenfor melee Esport betegnes som en stjerne, der helt tilbage i 2014 og 2015 blev kendt som ”god slayer”. Et tilnavn som stjernen fik tildelt efter at have slået de fem største stjerner indenfor spillet Super Smash Brothers: Armada, Hungrybox, Mang0, Jason "Mew2King" Zimmerman og Kevin "PPMD" Nanney.

SonicFox vandt da også én af de 8 turneringer – nemlig i Dragon Ball FighterZ, som var utrolig underholdende i en finale mod japanske GO1.

LÆS OGSÅ: Sådan ville et dansk LoL landshold se ud

Styrkerne ved Melee Esport

Som allerede nævnt er Melee E-sport en utrolig underholdende E-sport. En af grundende til den store underholdningsværdi er den visuelle oplevelse når professionelle udøvere dyster mod hinanden med flotte blokeringer, hårdtslående fysiske angreb og flashy moves. Derudover er det også sjovt at se karakterer fra den generelle popkultur dyste mod hinanden i spillene – her taler jeg blandt andet om hele Dragon Ball- og Tekken universet, men også diverse superhelte og skurke som bliver brugt i spillet Injustice 2.

Et andet underholdende element er de forholdsvis korte, men eksplosive kampe. I andre E-sport titler så som Counter-Strike: Global Offensive og League of Legends kan kampene godt tage t godt stykke tid, men indenfor Melee-genren synes kampene korte og eksplosive, hvilket er en god variation i forhold til de mere etablerede E-sports-kampe.

Melee E-sport har også en grad af taktiske elementer, hvilket er spændende at gå lidt i dybden med og få forståelse for. Hvilke karakterer er gode mod den pågældende modstander og hvorfor? Lidt ligesom i League of Legends skifter metaet en del i de forskellige fighting style spil, da spillerne udforsker karaktererne og finder styrker og svagheder ved de ”meta” karakterer som bliver spillet meget i den pågældende tidsperiode.

Melee E-sport og betting i fremtiden?

Efter en underholdende weekend med at se fighting spil fra Evolution Championship Series håber vi her på redaktionen, at man i fremtiden vil kunne bette på disse forskellige spil. Livebetting er nok ikke så stor en mulighed da de forskellige kampe bliver udført hurtigt, men til gengæld kunne de eksplosive og intense fighting kampe en perfekt pre-game betting oplevelse, der ville få en E-sport better helt ud på det yderste af stolekanten.

Men hvor realistisk er det, at man i fremtiden vil kunne bette på Tekken, Super Smash Bros. og Dragon Ball FighterZ? Det er slet ikke utænkeligt, hvis man følger teorien om, at popularitet og en øgning af odds-muligheder hænger sammen. Da årets finale i Super Smash Bros. blev afholdt fulgte knap 200.000 med online udover dem der fulgte med live i Mandalay Bay Events Center. Altså 200.000 seere i én ud af 8 titler.

Hvis det bliver tilfældet, at Melee E-sports kommer ind i varmen hos bettere og bookmakere rundt omkring i landet venter vi spændt med spilanmeldelser, tips og tricks til research og meget mere. Stay tuned!

På jagt efter odds på E-sport? Se vores liste over licenserede E-sport bookmakere her!

10 Aug 2018