Ny Player Unknowns Battlegrounds update

Nye granat-effekter og tweeks til PUBG

For godt en uges tid siden kom spiludviklerne fra PlayerUnknown's Battlegrounds med den store update #14 til PC til deres populære battle royale spil.

Vi har hos esport-betting.dk haft et par dage til at afprøve, analysere og vurdere updatens virkning og her kommer vores take på den nye update plus de facts du skal vide før du kaster dig ud af flyet over Erangel og Miramar.

Frag grenades – mere relevante end nogensinde

De fleste af os PUBG-spillere har nok prøvet det: Du står bag et træ, midt på en bakke i Erangel og spejder efter bevægelse fra modstandere i distancen. En granat kommer rullende og eksploderer ved siden af dig. Du overlever selve skaden fra eksplosionen, men du bliver smidt tilbage ned af bakken og bliver knocked eller dør direkte som følge af den for mange hovedrystende interaktion.

Det er med stor lettelse og tilfredshed, at dette element af frag granaterne endelig er blevet fjernet fra spillet, men i et lidt uforståeligt tweek har spiludviklerne valgt at øge granaternes generelle skade.

”I opdateringen har vi fjernet frag granaternes knockback effekt, hvilket reducerer den potentielle virkning. For at gendanne den troværdige frag granats dræbende potentiale har vi øget den effektive rækkevidde og skade”, lyder det fra spiludviklerne.

Før opdateringen gav frag grenades livstruende skade, hvis de landede 2,6 meter væk fra spilleren, hvilket nu er blevet øget til 3,5 meter, mens moderat skade nu tages mellem 3,5 til 8,5 meter og lav skade påtages fra 8,5 til 10 meter.

Ny frag granat skade i update 14

På trods af, at udviklerne bag PlayerUnknown's Battlegrounds i et såkaldt ”dev letter” har givet udtryk for, at de ikke har været gode nok til at lytte på feedback vedrørende bug og optimering fra deres community virker det mystisk at implementere disse buffs til frag grenades.

Det er en udbredt holdning blandt de fleste spillere, at frag granaternes skade i forvejen var alt for overpowered og på trods af, at knockback effekten nu er fjernet synes denne opdatering som endnu en stor grund til at fylde dine bags og veste med granater.. Glem alt om ammunition og bandager - stock up them grenades! I det mindste er det en ordentlig update og ikke bare våben skins.

PUBG - Grenades only

Molotovs – mere skade og flere flammer

Også molotovs og stun grenades har fået et rework i den nye opdatering. For at starte med molotovs har de nu fået en ny effekt og deres skade er blevet øget. Molotovs kan nu give indirekte skade og burn damage som damage over time.

Hvis du står direkte i ilden vil du blive tildelt begge former for skade, mens den indirekte damage kun bliver taget, hvis du står direkte i ilden – når du træder ud af ild-området vil du herefter tage damage over time i 4 sekunder. Selve skaden fra den indirekte skade er blevet sat op fra 10 til 12.5 skade per sekund.

De nye effekter i forhold til molotovs er, at ilden nu spreder sig længere på overflader lavet af træ i huse. Derudover spreder ilden fra molotovs sig yderligere, hvis endnu en molotovs smides ovenpå de allerede brændende flammer. Slutteligt kan molotovs eksplodere, hvis de bliver skudt i luften.

På trods af et ihærdigt forsøg på at gøre molotovs mere relevante i spillet bliver dette næppe tilfældet. Med den ovennævnte buff til almindelige frag grenades samt tweeket til stun grenades, som vi beskriver nedenfor forbliver molotovs med høj sandsynlighed irrelevante i det regulære gameplay.

Ny Molotov, nu med flere flammer

Stun grenades – nye og stærkere effekter

Først og fremmest er den blændende effekt fra stun grenades blevet forstærket og påvirker nu spillere helt op til 20 meter. Blændeeffekten har mellem ét til 5,5 sekunders varighed og samtidig har man indført en indirekte og direkte effekt som er bestemt ved hjælp af spillerens synsvinkel i forhold til eksplosionen.

De direkte effekter forekommer, hvis eksplosionen sker indenfor en 100 graders vinkel i forhold til spillerens synsfelt, mens de indirekte effekter forekommer når man befinder sig udenfor det direkte effekt område og spillere er indenfor 5,5 meter fra eksplosionen.

Slutteligt har man tilføjet nye effekter til stun grenades – spillerens præcision og hørelse bliver nu yderligere påvirket, hvis man bliver ramt af en eksplosion, hvilket er yderst effektivt i hus-til-hus kampe og generel close combat.

Den nye buff til stun grenades er tiltrængt og sammen med frag granaterne burde de have en central plads i din bagpack.

Læs patch notes fra Bluehule Studio selv her

8 Jun 2018