Nogle af PUBGs nye våben skins

PUBG frigiver våben skins på Steam Marketplace

Tidens evige sællert, Player Unknown’s Battlegrounds (PUBG) har efterhånden været I frigivelse siden December, 2017. Undervejs er meget sket, og et af tiltagene har været at tilbyde customisation af ens karakter igennem udsmykning, som man har kunne åbne fra kasser.

Kasser, som brugerne har kunne købe igennem den valuta, som kan optjenes i spillet, Battlepoints, eller blot BP. Alt fra bandanas til pigsko har været i omløb, som alle har kunne handle frit med igennem Steams egen platform, Steam marketplace. Nu er tiden så kommet til våben skins, som blev frigivet for få dage siden og skaber en helt ny facet i det populære spil.

Skins i både Raider og Triumph Crates

PUBG Esport, der på rekordtid er blevet det tredjemest spillede spil på Steam, har officielt annonceret, at disse skins kan tilgås igennem to kasser; Raider crates, der er gratis at åbne, og Triumph crates, der skal åbnes med nøgler. Disse nøgler værdisættes normalt omkring 2€ stykket, og droppes tilfældigt hos brugerne, hvor chancerne for at modtage de forskellige crates arter sig således:

  • Survivor crate = 10%
  • Wanderer crate = 10%
  • Biker crate = 20%
  • Desperado crate = 10%
  • Militia crate = 20%
  • Fever crate = 10%
  • Triumph crate = 20%

Som det fremgår, er det en smule lettere at modtage et Triumph crate indledningsvist, mens Raider crates kan købes fra sine BP, og derfor sker uafhængigt af disse ugentlige drops. Hvis du vil se, hvilke våben, du kan være heldig at åbne, kan du klikke her.

et skinvariant fra den seneste patch. Illustration: UMP-9 Glory

(et skinvariant fra den seneste patch. Illustration: UMP-9 Glory


Esport monetization

Våben skins har en værdisætning på samme måde, som vi kender det fra CS:GO. Ved samme lejlighed er chancen for at få et sjældent skin mindre, end det er at modtage et mere trivielt skin med højere droprate. Således vil de mere sjældne skins også være dyrere end dem, som man trivielt vil modtage for at åbne sådan et crate.

Selve det at introducere skins i det hele taget er nu ret kontroversielt, idet udviklerne bag, Bluehole, klart havde givet udtryk for til deres brugere, at deres primære fokus vil være på optimering af spillet, mens microtransactions, eller et andet smart ord, game monetization, ikke ville blive en del af PUBG konceptet.

Holdet skulle dog vise sig at vende på en tallerken, da de alligevel frigav crates, hvoraf nogen kostede penge at åbne. Det skabte noget af en shitstorm fra brugerne, som Brendan Greene siden har måtte være ude og undskylde for ved at sige, at kommunikationen har været uklar fra deres side.

Når fortjeneste overstiger spilglæde

Man kan gøre sig gisninger om, at PUBG teamet skiftede kurs efter at opdage, hvor stor en forretning microtransactions potentielt kunne udgøre. Uanset, så skubber frigivelsen af våben skins i hvert fald ikke communitiets holdning i nogen yderligere retning.

Når det så er sagt, så må vi anerkende, at skins er en fed feature, som alt andet lige blot er en grafisk tilføjelse til spillet, som brugere kan vælge og vrage imellem. Der er således ikke nogen fordel at opnå i spillet, om så du bruger tusindevis af kroner eller ej.

På samme vis kan du grinde dig din vej til mange af disse skins igennem Raider Crates, der kan købes for BP, så helt urimelige vilkår er det nu heller ikke.

Disse skins vil utvivlsomt også komme til at tjene til Skin betting, som er en helt anden diskussion. Uanset, så er våben skins kommet for at blive, og med tiden er det formentligt kun toppen af isbjerget, idet den nyligt skabte interesse kun vil kræve en ny forventning til, at nye skins skubbes ud med jævne mellemrum.

28 Mar 2018