Efter en måneds tid med stor fokus på League of Legends og det netop afsluttede verdensmesterskab, som startede i starten af oktober, afslutter vi her på esport-betting.dk vores række af artikler med en lille opsummering på finalen samt en konklusion på den samlede turnering.
Kinesisk dominans i skuffende finale
Brunchen var klar; kaffen varm og baconen sprød da finalen fra Korea rullede ind over skærmen lørdag morgen, men finaleoplevelsen blev ikke den de fleste lige havde regnet med.
Kinesiske Invictus Gaming smadrede europæiske Fnatic med 3-0 på dominerende vis i en finale, der ellers var blevet hyped til at være en tæt affære.
De fleste tegn pegede da også i retning af en tæt serie. Holdene havde mødt hinanden tre gange i gruppespillet med to sejre til Fnatic og én til IG og begge mandskaber havde været ganske overbevisende i deres semifinaler.
Holdene som sådan stod umiddelbart godt overfor hinanden rent styrkemæssigt: IG med fordele i sololanes, mens Fnatic umiddelbart havde fordele i junglen og i botlane. Det var kort sagt de to klart bedste hold, som mødte hinanden i finalen – og dog var der en verden til forskel.
Som de fleste havde regnet med vandt IG’s sololanes Kang "TheShy" Seung-lok og "Rookie" Eui-jin mod Gabriël "Bwipo" Rau og danske Rasmus "Caps" Winther, men hvad der for alvor gjorde det svært for europæerne var, at hele IG’s hold præsterede.
Dermed fik danske jungler Mads "Broxah" Brock-Pedersen og Martin "Rekkles" Larsson aldrig skabt goldleads, der hvor Fnatic ellers stod til at have fordelen på mappet.
Finalens MVP-titel gik til Invictus Gamings jungler Gao "Ning" Zhen-Ning, der ellers var regnet som holdets store svaghed, men jungleren havde en forrygende dag, specielt i Game 1 og 2, hvor han på egen hånd svingede kampens favør i kinesernes retning.
Flade fanatikere
Én ting, der blev noteret af undertegnede efter Game 1 i finaleserien var den flade og opgivende gestik fra Fnatic-spillernes side da de havde tabt det første spil.
Normalt ser man i så vigtig en serie, at holdet, der taber første kamp viser determination og vilje til at vende serien til deres fordel. Efter første kamp var der ingen energi og positiv udstråling at se hos Fnatic. Denne mangel på energi havde sine tydelig indvirkning på spillernes præstation i den hurtigste finaleserie nogensinde.
Forklaring på de flade fanatikere blev dagen efter opklaret på Twitter af Fnatics coach Joey "YoungBuck" Steltenpool, der i et tweet skrev følgende:
”… vi underperformede klart i forhold til vores standard i finalen, og den væsentligste årsag var fysisk fitness, som er i sidste ende er et coaching ansvar. Holdet levede fra hotel til hotel i 7-8 uger og det satte sit præg på os i kombination med et program fyldt med alt for meget træning og for lidt hviletid.”
2018 blev historisk
Hvordan kommer man til at huske Worlds 2018 for eftertiden? For det første var det et verdensmesterskab, der efter mange år var uden det helt store symbol i League of Legends: Faker.
Derudover vil 2018 blive husket som året, hvor et koreansk hold ikke nåede til finalen, og hvor vesten muligvis endelig har fået lukket ”the gap”. Det er for tidligt at spå om dette er tilfældet – om 2018 blot er en anomali, og om de koreanske hold vender frygtelig tilbage til deres dominante form må tiden vise.
Bedste Worlds nogensinde
De fleste kan blive enige om, at dette års Words er det bedste nogensinde. Allerede fra play-ins var der gode kampe på menuen, hvilket fortsatte ind i gruppespillet, hvor der var spænende tiebreakers.
Kvartfinalerne var overraskelsernes runde, hvor underdogs i vanvittig flotte og spændende serier slog overmagten. Det var året, hvor vesten kom rigtig tæt på det første mesterskab siden season 1, og hvor metaet også udviklede sig og gav spændende overvejelser og uvante picks i draft-fasen senere hen i turneringen.
Lige nu synes næste efterår og Worlds 2019 i hvert fald rigtig langt væk!
Other posts
- Worlds set i bakspejlet (League of Legends)
- Status på Play-ins til Worlds
- Bet guide – hvem vinder Worlds i LoL?
- Esport Update - September edition
- Nadeshot lukker CoD-hold
- Alt du skal vide om StarLadder Berlin
- Esport update - august edition
- Takeaways fra Evo 2019
- Esport update juli edition
- Teamfight Tactics Anmeldelse - Nyt fra Riot Games