Genesis 6 logo

Take aways fra Genesis 6 Smash-turnering

Søndag stod den i de flestes øjne på Super Bowl og amerikansk fodbold i USA, men i Oakland, Californien udspillede der sig også et stort slag mellem Leonardo "MkLeo" Lopez Perez, som besejrede James "VoiD" Makekau-Tyson og tog den første super-major i Super Smash Bros. Ultimate - Genesis 6. I Super Smash Bros. Melee blev det til en sejr til Juan "Hungrybox" DeBiedma, der cementerede sin dominans som spillets nummer 1.

Dårlig optakt – godt comeback

Vinderen af Genesis 6 i Super Smash Bros. Ultimate, Leonardo "MkLeo" Lopez Perez, havde ellers haft en skidt optakt til turneringen i Californien, idet han sluttede som nummer 4 ved turneringen Glitch 6, som udspillede sig i Laurel, Maryland for godt en måneds tid siden.

Men ved hjælp af gode præstationer og kombinationer mellem at bruge Ike og Lucina gjorde MkLeo et flot comeback over hele weekenden, som var med til at sikre mexicaneren den tredje Genesis titel i træk.

Han måtte dog først igennem losers bracket, hvor han stod overfor modstandere som Ezra "Samsora" Morris, Samuel "Dabuz" Buzby og Paris "Light" Ramirez, som alle måtte se sig slået af MkLeo.

Til trods for sit nederlag i finalen, som blev afgjort i to utrolig tætte sæt var der også grund til at være tilfreds med resultatet for VoiD.

Amerikaneren, der også er kendt for sin "fourth-place curse" fra sin Smash 4 karriere kunne endelig opleve en finale og på vejen fik Pichu mainen tilkæmpet sig sejre over potente modstandere som Samsora and Zackray.

I smash er det kotyme at give 'knuckles' før og efter kampene.

Et bredt meta

Den brede vifte af characters, der blev brugt i finalen ved Genesis-turneringen vidner om, at Smash Bros. Ultimate byder på et meta som virkelig giver spillerne mulighed for at kravle hele vejen til tops ved brugen af mange forskellige spillestile.

Det lykkedes Samsora at få en tredjeplads ved hjælp af en high-damage spillestil kombineret med en combo-heavy tilgang, mens Dabuz anvendte en zoning stil med Olimar med stor succes i hans første run i tabernes semifinaler.

Der var også plads til Ultimate's "space animals” Wolf og Fox som blev spillet af førnævnte japanske topspiller Zackray og Light. Selvom begge spillere måtte se sig udenfor top 5 viste de begge gode takter på Wolf og Fox, der sagtens kunne følge med alle de andre karakterer i turneringen.

Læs også vores artikel om SSB. Ultimates meta

Se finale kampen her:

 

Hungrybox dominerede Melee

I Genesis’ Melee-turneringen blev det til en sejr til Hungrybox, som gjorde det klart, at argentineren fortsætter dominansen efter, at Team Liquid-spilleren i sidste uge blev udråbt til nummer 1 på Melee Panda Global Rankings for andet år i træk.

Konkurrencen var dog ikke så hård som forventet i for Hungrybox idet spillere som William "Leffen" Hjelte og Justin "Wizzrobe" Hallett begge valgte at deltage i Ultimate og ikke Melee.

Derfor var selve resultatet søndag nat ikke overraskende for de fleste, men til trods for de manglende hovedkonkurrenter måtte argentineren kæmpe indædt i 5 Game kampe mod både Jeffrey "Axe" Williamson og Justin "Plup" McGrath.

Leffen nummer 17

Leffen valgte som nævnt ovenfor at droppe ud af Genesis’ Melee bracket, hvilket skuffede en del fans, men i sidste ende var investeringen fra svenskeren det hele værd. Det spændende at se en storspiller fra Melee spille op mod etablerede Ultimate-navne så som Chris "WaDi" Boston og trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Da turneringen endte sluttede Leffen som nummer 17, hvilket må siges at være respektabelt for en Melee-spiller, der for første gang optræder på Ultimate-scenen. Spørgsmålet er om Leffen på længere sigt har tænkt sig at investere mere tid på den kompetitive side af Ultimate.

6 Feb 2019