esport update oktober - header billede

Esports Update – Oktober Edition

I en tid, hvor verdensmesterskabet i League of Legends fylder utrolig meget har vi i denne uge valgt at kigge lidt på, hvad der sker i andre esports-genre for tiden. Få en række korte nyheder fra resten af esport-universet i denne artikel.

Frederik Rasmussen sammen med sine holdkammerater

Dansker i top 3 i F1 Esport

Danske Frederik Rasmussen har kørt sig ind i top tre i den anden udgave af mesterskabet i F1 Esport. Det er dog som i den virkelige verden Mercedes, der dominerer toppen af tabellen da den regerende verdensmester fra første sæson, britiske Brendon Leigh, fører foran teamkammeraten Daniel Bereznay fra Ungarn.

F1-successen startede for Leigh sidste november i Abu Dhabi, hvor han vandt sit første mesterskab og i år startede han med at forsvare sin titel med at vinde to ud af tre løb – henholdsvis det australske og kinesiske grand prix. Det så også rigtig godt ud for briten da han førte an i feltet på den svære og drilske gadebane i Baku, men med et par fejl fra Leigh lykkedes det for den danske Toro Rosso-kører Frederik Rasmussen at tage sejren med meget få digitale margener.

Brendon Leigh er et spændende eksempel på, hvordan Esporten stadig kan finde uslebne diamanter i den almindelige befolkning. Den 19-årige brite var for et års tid siden blot en almindelig køkkenmedarbejder før han tog sit første F1-mesterskab i november sidste år. Siden den første triumf har Leigh været fokuseret fuldt ud på en professionel karrierer indenfor simracing og har i den proces tabt 20 kilo.

Efter de tre første grand prix’er fører Leigh med 68 points, mens teamkammeraten Bereznay har 41 og danske Rasmussen ligger nummer tre med 27 points. Racergenren er generelt i rivende udvikling og et enkelt eksempel på dette er, at 9 ud af 10 Formel 1 hold har investeret i denne virtuelle version af racerløbets fineste klasse, hvor der er 200.000 dollars på højkant.

G2 vs NRG i rocket league NALCS

Rocket League: NRG tager førsteseed i NA

NRG Esports besejrede med et 4-2 resultat G2 Esports i en bedst af 7 lørdag aften, og sikrede sig dermed førsteseed i Nordamerika i Rocket League Championship Series Season 6 Regional Championship (RLCS).

Med sejren har NRG fået en automatisk plads i kvartfinalen til verdensmesterskabet, der bliver afholdt fra den 9.-11 november i Las Vegas, hvor 500.000 dollars er på højkant. I finalerunden vil 4 hold fra, hver af disse regioner være repræsenteret: Nordamerika, Europa og Oceanien.

Taberen af finalen i Nordamerika, G2, er sikre på andetseedet og dermed en plads i kvartfinale i Las Vegas sammen med NRG, da Cloud9 besejrede Evil Geniuses 4-0 i en tiebreaker om tredjeseedet i regionen.

I den anden ende af skalaen vil de to dårligste hold fra RLCS, Rogue og Allegiance, dyste mod de to bedste hold fra den såkaldte Rocket League Rival Series i en double-eliminations-turnering den 17. november om at forblive i den bedste liga i Rocket League til næste sæson.

OL ringe

Esport har ikke brug for OL

Rahul Sood, der er direktør for Esport-betting-firmaet Unikrn mener ikke, at Esporten har brug for at komme ind på den olympiske scene. Emnet om, hvorvidt Esporten skal sættes på det olympiske program har i høj grad været omdiskuteret, men ifølge Sood er OL ikke nødvendigvis den hellige gral for E-sporten og dennes fremtid.

”Nogle i E-sport-communitiet er virkelig spændte på at se videospil ved olympiaden, men der er mange, som ikke rigtig kan se pointen”, fortalte Sood i en e-mail til Reuters og fortsætter: ”Jeg tror ikke, at E-sport har ligeså meget brug for Olympiaden, som Olympiaden har brug for E-sport. De bør have en rigtig god begrundelse for, at dette skulle ske, hvis jeg skal være helt ærlig.”

Mange af de store turneringer foregår på samme tid, som Olympiaden normalt bliver afholdt på – så som Counter Strikes ELeague Premier og Dota 2’s The International og Sood tror ikke at topspillere fra E-sporten vil vælge disse store turneringer fra til fordel for OL. Ifølge direktøren er det misvisende og egoistisk af diverse mainstream medier og kulturen at tro, at det er en større ære at deltage i OL end det er at være repræsenteret ved events som The International, Worlds eller en CS:GO major.

Rahul Soods betting-firma Unikrn, der specialiserer sig i E-sport er blandt andet blevet finansieret af milliardær Mark Cuban og hollywood skuespiller Ashton Kutcher.

17 Oct 2018