Årets League of Legends World Championship logo

League of Legends World Championship er skudt i gang

Fra i mandags den 1. oktober har verdensmesterskabet i League of Legends været i gang. Det er første gang i mange år, at SKT og den måske bedste spiller i LoL igennem tiden, Faker, ikke har været i stand til at kvalificere sig. Dette giver rum til andre store og upcoming profiler. I denne artikel fokuserer vi på de første to dage i play-ins-fasen som har rullet henover skærmen de sidste to dage.

Play-ins?

Konceptet, der bliver kaldt play-ins er egentlig bare et alternativt begreb til ”kvalifikation til gruppespillet”, hvor de hold, der lige akkurat har sneget sig med til turneringen skal dyste om at gå videre til gruppespillet.

Play-ins-fasen bliver afholdt i Seoul fra den 1. til den 7. oktober og der findes fire grupper af tre hold, der skal dyste imod hinanden om at ryge til næste runde af verdensmesterskabet. Kun de to bedste hold går videre fra, hver de fire grupper til en knock out-stage og der er derfor et enormt pres på spillerne lige fra start.

Hvis du ikke allerede har gjort dig selv den tjeneste at se den nyeste hype video for årets Worlds så se med her:

Dag 1 blev success for NA og danske Jensen

Da den første dag var omme af verdensmesterskabet blev der tweetet på livet løs om den gode start fra NA-regionens Cloud9. De seneste mange år har de nordamerikanske hold skuffet fælt ved verdensmesterskabet og det var derfor opløftende for fans og NA-eksperter og shoutcastere at se Cloud9 gå hjem med to sejre af to mulige på førstedagen.

I første kamp blev det til en overbevisende sejr over det brasilianske hold KaBuM, hvor Cloud9’s botlane gav en opvisning i, hvordan en lane vindes.

Det blev gjort med AD carry Zachary "Sneaky" Scuderi på Kai'Sa og support Tristan "Zeyzal" Stidam på Leona, der både fik first blood og overrumplede modstanderne i de efterfølgende 2v2’s. Botlanen spredte sine resourser til resten af holdet og det blev til en hurtig sejr til nordamerikanerne.

I den anden kamp for Cloud9 og den danske midlaner Nicolaj "Jensen" Jensen skulle de op imod de japanske mestre fra DetonatioN, der for første gang har været i stand til at kvalificere sig. Det så ellers skidt ud for Cloud9, der tabte mange af de vigtige early game skirmishes på trods af, at holdet igen havde fået first blood – denne gang til jungleren ”Blaber”, som lavede et velkalkuleret gank i toplanen.

Ind i midgame førte midlaneren ”Ceros”, an for japanerene og pumpede høj skade ud fra holdets backline, mens toplaner ”Evi” brugte Urgots ultimate Fear Beyond Death til perfektion til at trække Blabers Kindred ud af dennes ultimate, der ellers gør alle spillere udødelige i et lille stykke tid.

Cloud9 tabte tårne på stribe, en baron og hele to inhibitors, men formåede at få det helt rigtige engage i en teamfight omkring DetonatioN’s topjungle, hvilket varselede et comeback og en senere sejr til holdet.

Favoritter vandt og skuffede på dag 2

Dag 2 blev en blandet landhandel for to af favoritholdene i henholdsvis gruppe A og B.

Det prestigefyldte kinesiske hold EDward Gaming, der i år måtte nøjes med et tredjeseed fra sin region smadrede al modstand og gik 2-0 på førstedagen.

I den første kamp mødte de det latinamerikanske hold Infinity eSports, der kom ud af draften med en udemærket teamcomposition, men det var ikke nok – forskellen i skills var simpelthen for høj. EDG "Scout" fik et solo kill på LeBlanc blot tre minutter inde i kampen og efter 12 minutter vandt EDG den første teamfight med et 5 for 2 ace. Med et goldlead på hele 10.000 ved 20 minutter var kampen reelt afgjort og det var kun et spørgsmål om tid før EDG tog den første sejr.

EDG tog den anden sejr over Dire Wolves fra Oceanien, hvor veteranen ”Clearlove7” udvidste en næsten perfekt præstation.

En anden favorit i play-ins er europæiske G2 Esports, der i den første kamp måtte se sig besejrede af tyrkiske SuperMassive eSports.

Det så ellers lovende ud for G2 tidligt efter, at midlaner ”Perkz” fik et par kills på Akali, men med en klasseindsats på Tahm Kench formåede support "SnowFlower" at holde sine holdkammerater i live og efter 28 minutter havde SuperMassive klatret sig ind i kampen med en baron som følge af flot midgame shotcalling. Efter 32 minutter var overraskelsen en realitet og G2 måtte gå fra scenen med et nederlag.

I europæernes anden kamp stod de overfor thailandske Ascension Gaming. Med gode indsatser fra Perks på Ryze, danske toplaner ”Wunder” på Urgot og jungler ”Jankos” på Camille formåede G2 at vende en katastrofal start til en nogenlunde acceptabel første dag for holdet. Sejren kom blandt andet på baggrund af et baronsteal af Jankos efter 22 minutter, hvilket vendte kampen til G2’s fordel.

Resten af play-in-fasen fortsætter som sagt frem til den 7.oktober, hvorefter gruppespillet går i gang den 10. Husk at følge med på de bedste odds og hvilke kampe du kan spille på lige her på vores side. God fornøjelse!

4 Oct 2018