Bluehole studio vs epic games

Bluehole Studio sagsøger Epic Games i ophavsretssag

PUBG sagsøger Fortnite: Spilproducenten Bluehole Studio, der står bag spillet PlayerUnknown's Battlegrounds sagsøger Fortnite-rivalerne fra Epic Games.

Det er blevet slået fast efter, at PUBG Corporation der er en del af Bluehole Studio, har spurgt en domstol i Sydkorea om at undersøge og fastslå om Epic Games har kopieret elementer fra Bluehole Studios ” intellektuelle ejendom” og anvendt denne til den rivaliserende titel Fortnite. Det siger en rapport fra The Korea Times.

Vi har herinde på Esport-betting.dk i flere omgange anmeldt, analyseret og sammenlignet de to battle royale-spil, der begge er blevet inspireret af den japanske thriller film Battle Royale fra 2000, hvor en samling studerende bliver tvunget af regeringen til at kæmpe mod hinanden til sidste blodsdråbe. Så at sige at PUBG kom først med genren kan diskuteres.

PUBGs største konkurrent

PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) blev først udgivet i marts 2017, mens Fortnite kom på spilmarkedet et par måneder efter i juli 2017. Der skulle dog gå yderligere et par måneder før Fortnite udgav deres version af battle royale genren, hvilket skete i september samme år.

Fællesnævneren for de to spil er, at de begge har tiltrukket millioner af gamere igennem det seneste år, der alle nyder adrenalin-suset i kampen om at blive ”the last man standing”. Vi har som nævnt ovenfor anmeldt og sammenlignet de to spil i en række artikler her på siden så ligheder og forskelle vil vi ikke komme yderligere ind på i denne artikel, men der kan læses mere om disse her: Fortnite Battle Royal – den næste store E-sport? - Fortnite Anmeldelse - PUBG Anmeldelse

”Vi oprettede søgsmålet for at beskytte vores ophavsret,” udtaler firmaet PUBG Corporation.

Spilproducenten bekræftede yderligere, at den havde ansøgt om et forbud mod Epic Games’ afdeling i Sydkorea i januar. Virksomheden er ifølge The Korea Times blevet anklaget for at kopiere elementer fra PlayerUnknown's Battlegrounds’ user interface samt spilgenstande fra den konkurrerende titel.

PUBG og Fortnite - Populære titler

Begge spil har som sagt oplevet en kæmpe succes og i februar i år udtalte Epic Games, at Fortnite nu havde slået verdensrekorden for flest spillere, der spiller på samme tid (concurrent players) med 3,4 millioner.

Den tidligere rekord var sjovt nok holdt af Bluehole Studio og PlayerUnknown's Battlegrounds på 3,3 millioner. Nu mener analytikere dog, at populariteten i PUBG har været dalende siden januar, hvilket også underbygges af diverse statistikker, mens Fortnite spillervækst synes at værende stadig stigende.

Antallet af aktive spillere i PUBG gennem 2018 – Kilde

Samarbejde og kæmpe indtægter

Konkurrencen om gamernes gunst, sammenligning mellem de to titler og en igangværende sag om ophavsrettigheder virker paradoksal da de to spilfirmaer har et løbende virksomhedssamarbejde da PlayerUnknown's Battlegrounds er bygget på den famøse Unreal gaming engine, der pudsigt nok er udviklet af ingen andre end.. ja.. Epic Games.

Hvis PUBG sagsøger Fortnite kan de riskerer at miste hele deres game engine og skulle starte forfra, hvilket må siges at noget af et problem for Bluehole Studios.

Ifølge det amerikanske nyheds- og markedsdatabureau Bloomberg har PlayerUnknown's Battlegrounds indtil videre genereret et salgsbeløb på 1,3 milliarder dollars svarende til 8,28 milliarder danske kroner.

Rivalen Fortnite, der indtil nu har været gratis at spille genererer ifølge analytikere 200 millioner dollars svarende til 1,2 milliarder danske kroner om måneden igennem diverse microtransactions, hvor spillerne kan købe skins til deres karakterer og våben.

Epic Games har endnu ikke kommenteret på søgsmålet.

31 May 2018