astralis iem chicago

Astralis sikrer sig amerikansk IEM-titel

Det blev til endnu en stjernestund for det danske Counter Strike: Global Offensive-hold Astralis, da det søndag aften gik hele vejen i IEM-turneringen i Chicago. Sejren kom efter en 3-0 sejr i en bedst ud af 5 serie mod det amerikanske hjemmebanehold Team Liquid.

Fantastisk semifinale banede vejen

Selvom finalen i Chicago var et højdepunkt for danske tilhængere må man fra et objektivt synspunkt sige, at der i semifinalen mellem Astralis og det svenske lineup fra Fnatic, blev spillet det bedste Counter Strike i hele turneringen.

Serien, som var en bedst ud af 3 maps, bød på fantastisk opvisning i Counter Strike på taktisk, praktisk og mentalt niveau. På første map var Astralis foran 12-3 efter T-siden på Dust2, men med et forrygende comeback gjorde Fnatic modstand, indtil det første map endte med en snæver 16-14 sejr til danskerne. Med en forholdsvis sikker sejr på 16-12 på Mirage, hvilket er et map som Astralis har haft det svært med for nyligt, var Fnatic igen inde i kampen om en finaleplads.

På seriens sidste map Inferno kom svenskerne optimalt fra start, og kunne efter første side næsten lugte finalepladsen med en 11-4 føring. Men med mental styrke og flot eksekvering kæmpede Astralis sig tilbage i opgøret og tvang Fnatic ud i overtime, hvor danskerne vandt fire ud af de seks runder, hvorefter billetten til finalen var i hus.

Læs også: Astralis Vinder Major-turnering FACEIT

astralis vinder mod liquid

3-0 sweep

Liquid kom godt fra start i bedst ud af 5 serien med Mirage, hvor Astalis som tidligere nævnt har haft problemer det sidste stykke tid, men danskerne formåede at vinde en snæver sejr på nordamerikanernes map med 16-14. Mirage var en vital del af nordamerikanernes chance for at tage titlen i Chicago, og efter det snævre nederlag gik det også stærkt ned af bakke for hjemmebaneholdet.

Andet map var nemlig Nuke, hvor Astralis med nuværende lineup stadig er ubesejrede med over 20 vundne spil i streg. Stjerneholdet kom ud af starthullerne fra start, og opbyggede en 6-1 føring på den ellers besværlige T-side, og var foran med tre runder ved halftime, hvorefter danskerne kun slap én runde, og sluttede mappet med en komfortabel 16-7 triumf.

Bedre så det ikke ud for Liquid, der fuldstændig mistede pusten og viljen i tredje map, hvor Inferno stod på menuen. Danskerne cruisede igennem mappet, og snuppede IEM-titlen med resultatet 16-4 og et samlet 3-0 sweep i serien.

Oprejsning og 100.000 rigere

Selvom det er svært at præstere i hver turnering man møder op til var det en smule skuffende ikke at se Astralis i finalen til Blast Pro Series på den københavnske hjemmebane for godt en uges tid siden. Det var derfor en tiltrængt oprejsning for Astralis-drengene at kunne sikre sig titlen i Chicago og de godt 100.000 dollars i præmiepulje, som fulgte med trofæet.

dev1ce MVP – Astralis stadig nummer 1

Astralis’ stjernespiller og main AWP’er Nicolai "dev1ce" Reedtz blev udråbt som turneringens MVP, hvilket er hans tiende uddeling i den kategori.

Med søndagens finaletriumf mod Team Liquid, konsoliderer Astralis deres plads som verdens bedste hold på CS:GO-scenen og sniger sig stille og roligt ind i diskussionen om at være det bedste hold igennem CS-historien.

”Det er ligesom at sammenligne Ronaldo og Messi-generation mod Pele og Maradona; det er så svært at kigge på forskellige perioder og se på de dominerende hold og sammenligne dem,” fortalt dev1ce til HLTV.org efter kampen og fortsatte: "Jeg kan ikke påstå, at vi er det bedste hold gennem tiderne. NiP var helt ustoppelige på et tidspunkt, og vi er ikke engang tæt på deres totale map wins på LAN.”

12 Nov 2018