Astralis vinder Major tourneringen FaceIt

Astralis vinder Major-turneringen FACEIT

Astralis blev de store i Major-turneringen FACEIT

Vi er næppe de første til at ønske tillykke til det danske Counter-Strike: Global Offensive hold Astralis, der i går aftes søndag dansk tid vandt en af de helt store turneringer indenfor FPS e-sporten. Danskerne var overlegne i FACEIT-finalen, der blev vundet med 2-0, og drengene kunne gå ned fra scenen i London med en Major-pokal i hænderne og 500.000 dollars i lommerne.

Total dominans

Som så mange gange før i en stor finale i 2018 stod der Astralis på det meste af spillet, da danskerne daskede ukrainske Na’vi i FACEIT-finalen i London i går. Turnerings-sejren er den femte i 2018 for Astralis, der cementerer positionen som det bedste CS:GO-hold i verden.

Det stod tidligt klart, at Astralis hverken ønskede eller tillod Na’vi at sætte en kæp i hjulet på de danske drenges finaleform og på gårsdagens præstation at dømme er der langt imellem verdensranglistens nummer ét og nummer to. Astralis havde en dominerende performance med en clean tilgang og crisp udførelse fra start til slut.

Na’vi åbnede op med tre vundne runder på det første map på den nemme CT-side i Nuke, men da Astralis først havde råd til at investere i en ordentlig runde var det ”all about Astralis” derfra. Med ni runder i træk på T-siden destruerede danskerne det smule momentum som Na’vi havde opbygget i de første tre runder af mappet, hvilket blev klart symboliseret af stjernespilleren Aleksandr "s1mple" Kostyliev, der blev fuldstændig lukket ned og kun præsterede at få ni kills i hele mappet, som gik til Astralis med 16-6.

Map 2 – Overpass

Na’vi skulle forsøge at rette op på afklapsningen på Nuke i andet map, hvor holdet havde valgt Overpass. Det virkede dog som om alt lykkedes for Astralis, der på overbevisende vis vandt dueller med alle de våben de kunne få hænderne på. Emil "Magisk" Reif fik triple kill med UMP’en, Lukas "gla1ve" Rossander lukkede bombsites ned med sine finpudsede rifle skills og Nicolai "dev1ce" Reedtz vandt AWP-duellen mod føromtalte stjernespiller s1mple.

Na’vi prøvede at holde liv i FACEIT-drømmen med et lille comeback sent i kampen, hvor det ukrainske hold vandt tre runder i streg og gjorde det til 14-9. Astralis viste dog køligt overblik og erfaring. Holdet hankede op i sig selv, så sig ikke tilbage og vandt de sidste to runder og sikrede sig dermed titlen i London.

Next stop: Istanbul

Man skulle tro, at man efter succesen i London holder en fortjent pause fra skærmen, men sådan er det ikke hos Astralis. Holdet skal videre til Istanbul, hvor BLAST Pro Series afholder turneringen i Ülker Sports Arena. Turneringen går allerede i gang på fredag den 28. september og slutter dagen efter den 29.

Det bliver interessant at følge Astralis-drengene, og om holdet kan holde fokus og samle stamina efter en lang turnering i London, hvor man ikke var direkte inviterede og skulle igennem kvalifikationsrunden for at spille med om FACEIT-trofæet.

Et andet element, der giver turneringen i Istanbul et lille twist er, at arrangøren bag BLAST Pro Series er ingen ringere end RFRSH Entertainment, der netop også er ejere af Astralis-organisationen. Hvis danske Astralis kunne være i stand til at vinde en dansk arrangeret turnering ville det sende et stærkt signal til resten af verden, at Danmark for alvor er et epicenter når det kommer til Counter-Strike: Global Offensive.

25 Sep 2018