Astralis 2019 line-up bestående af: Nicolai

Astralis anno 2019

Det danske Counter-Strike: Global Offensive-hold Astralis måtte se sig slået i finalen i årets første turnering iBUYPOWER Masters IV. I finalen måtte danskerne gå fra tastaturet med et 2-1 nederlag i serien mod Team Liquid, som dermed er kommet godt fra start efter, at de i slutningen af sidste år erhvervede Jacky "Stewie2K" Yip i et trade med MIBR. Men hvordan ser resten af året 2019 ud for Astralis når det kommer til forventninger, mål og konkurrenter? Det tager vi et kig på i denne artikel.

Astralis modtager trofæ fra Blast Series 2018

En vinders opskrift

Astralis havde i 2018 et fantastisk år med 11 internationale vundne titler herunder den første Intel Grand Slam. Med hård konkurrence fra flere kompetente modstandere har det vist sig, at holdets opskrift på succes med mental træning og forberedelse, sund kost og fysisk træning har båret frugt. Ifølge Lukas "gla1ve" Rossander har de nye rutiner været med til at forbedre holdets præsentation uden at fjerne passionen for spillet i sig selv.

Spørgsmålet er om andre organisationer vil begynde at bruge den danske organisations model udenfor banen. Astralis har haft god nytte af samarbejdet med RFRSH Entertainment og ”Director of Sports”, tidligere håndboldspiller Kasper Hvidt.

Læs også om Astralis sejr ved IEM

Store forventninger til 2019

Efter at have vundet mange titler i 2018 er Astralis blevet et mål i sig selv i 2019 for mange af de andre store organisationer inden for CS:GO, men det skræmmer ikke holdet eller gla1ve, der for nylig udtalte I et interview med ESPN:

”Det bliver et fantastisk Counter-Strike-år. 2019 kan blive et af de mest interessante år indtil videre fordi vi fortsat ønsker at forbedre os…”. Og den danske stjerne, der for nyligt blev kåret som den 8. bedste spiller i 2018 af HLTV.org fortsatte: ”Vi ved, at de andre hold kigger på os når de leder efter inspiration ligesom vi har gjort det samme med andre hold førhen. Det betyder ikke, at vi kan stoppe vores arbejde, og vi bliver nødt til at blive bedre, hvis vi vil vinde flere titler.”

Det hårde arbejde fortsætter altså med store forventninger for 2019 og gla1ve ytrede endvidere, at han mener det højeste niveau for CS:GO rent spillemæssigt vil blive spillet i det kommende år.

Brasilianske CS:GO hold MiBR

Brasilianske øjne på Astralis

En af danskernes helt store konkurrenter i 2019 kunne blive brasilianske MIBR, der er blandt de hold, som har forstærket deres roster til det nye år. Brasilianerne lægger dog heller ikke skjul på, at et af holdets store mål er at konkurrere med danskerne, hvilket blandt andet er kommet til udtryk på Twitter, hvor holdets Gabriel "FalleN" Toledo har ytret, at MIBR i 2019 vil ”dine on the Danes."

Og Astralis vs. MIBR kan da også blive et af de helt store rivaliserende opgør igennem det nye år. Det sydamerikanske hold har med Epitácio "Taco" Filho og João "felps" Vasconcellos forstærket deres lineup, der vil udgøre en ren brasiliansk roster sammen med stjernene Marcelo "coldzera" David, Fernando "fer" Alvarenga og føromtalte Fallen. Man har endvidere signet coach Wilton "zews" Prado for at fuldende det brasilianske tema på trænerbænken.

Det første store opgør mellem de to storhold kan blive ved den kommende Blast Pro Series, som bliver afholdt i São Paulo. MIBR er indtil videre det eneste hold, der er blevet bekræftet til turneringen, men hvis Astralis får en plads, bliver det en stor test for danskerne, der så skal møde det forstærkede MIBR-mandskab på hjemmebane foran tusinder af vilde CS:GO-fans.

Første store mål: Katowice

På trods af både iBUYPOWER Masters IV og eventuelt BLAST Pro Series: São Paulo bliver det første store mål for de danske drenge IEM Katowice. Den første major i 2019, der starter den 13. februar kunne blive en succeshistorie for Astralis, som kan sikre to majors i træk, hvis det lykkedes dem at stå øverst på skamlen.

Men konkurrencen bliver ekstrem hård, og spørgsmålet er om andre organisationer har forbedret sig tilstrækkeligt via roster moves og nye tiltag til at vælte danskerne af den trone, som de tilkæmpede sig i 2018.

23 Jan 2019