TSM vs C9

TSM videre efter vild semi

Når tiden nærmer sig midten af april, er det tid til spring splittets finaler i League of Legends. I denne artikel tager vi et kig på en af splittets semifinaler, der virkelig levede op til alle forventninger når det kommer til spænding, taktik i champ select og gamle grudges.

Gamle grudges

Det stod lørdag aften og nat dansk tid på et klassisk rivalopgør i den nordamerikanske LCS, da Team Solo Mid og Cloud9 mødte hinanden i splittets semifinale.

Organisationerne har i mange år haft drabelige opgør mod hinanden i playoff-kampe og finaler og lørdagens kamp blev et historisk opgør i fortællingen mellem de to hold. Spændingerne mellem de to hold er ikke blevet mindre efter, at hvert af holdene har signet tidligere spillere fra den anden organisation.

Dennis "Svenskeren" Johnsen, som tidligere har spillet jungler for TSM og har fået meget kritik for sin tid på holdet havde derfor nok at bevise i playoff.kampen.

Danskeren har siden skiftet til C9 virkelig præsteret på et højt niveau og kunne definitivt bevise overfor TSM, at de begik en brøler, da de releasede ham for et års tid siden.

På den anden side havde den tidligere C9 support Andy "Smoothie" Ta også meget at bevise overfor sit gamle hold.

Cloud9 surprise

I første kamp i serien valgte Cloud9 at gå med den nyfundne botlane-kombination Sona og Taric, der fokuserer på enorm sustain, som specielt er stærkt i midgame teamfights.

Det lykkedes sådan set TSM at komme bedst fra start med et firstblood til Jesper "Zven" Svenningsens Vayne, men Cloud9 formåede at holde sig relevante blandt andet med storspil fra Svenskeren, der kom flyvende fra start på et overraskende Hecarim-pick i junglen og Yasin "Nisqy" Dinçer, der gjorde stor skade med Zoe-snipes fra midlanen.

C9 kunne trække sig sejrrigt ud af første kamp, hvilket havde stor betydning for draften i resten af serien. Med succes på Taric og Sona-botlanen fik C9 nemlig tvunget TSM til at banne Taric i de resterende kampe.

Blå dominans

I anden kamp stod den igen på dominerende spil fra de blåblusede spillere fra Cloud9. Svenskeren havde specielt et rigtig godt spil på Rek’Sai, hvor han gjorde livet surt for TSMs jungler Matthew "Akaadian" Higginbotham, som generelt havde det svært i starten af serien. Svenskerens overtag i junglen kom specielt til udtryk for en af C9’s sololaners. Sammen med den bedste toplaner i denne sæson Eric "Licorice" Ritchie, som havde et godt spil på Gankplank fik Svenskeren nemlig overtaget på mappet og kunne sikre C9 en 2-0 føring i serien.

Dermed skulle der lidt af et mirakel og et reverse sweep til for, at TSM kunne sikre sig billetter til finalen i St. Louis.

Episk reverse sweep

Det er ikke ofte, at det sker, men lørdag aften skete det.. TSM formåede nemlig et reverse sweep og tog dermed sidste tre kampe i serien og sikrede sig pladsen i finalen i Missouri.

Det store comeback skete på et fundament af eminent spil fra den danske midlane legende Søren "Bjergsen" Bjerg, der i tredje spil tog carry-kappen på og udraderede Cloud9 på Akali.

Bjergsen var her, der og alle vegne og fik has på modstanderens carries med imponerende flanks igen og igen. Da spillet var slut havde danskeren skrabet en 9/0/6 score sammen, og herfra fik TSM troen tilbage på, at semifinalen kunne vindes.

I fjerde spil blev der gjort kort proces fra TSMs side med seriens hurtigste spil på 25 minutter, hvor specielt Akaadian fik oprejsning for sine tidligere præstationer i Game 1 og 2.

Jungleren præsterede at hjælpe alle lanes og have kontrol over junglen på Rek’Sai og kunne gå ud af kampen med en flot 8/1/6 score.

Og så var der den sidste femte kamp i serien, der satte et forrygende punktum på en fantastisk serie. I et 40 minutters spil, hvor Cloud9 havde guldovertaget de første 30 minutter fik TSM vendt skuden med en sand teamperformance, hvor alle spillere præsterede og viste mental styrke efter en lang serie.

Sejren kom blandt andet på baggrund af en ”udødeligheds-kombination” med Kindred, Zilian og Vladimir.

Nu kan danskerholdet se frem til en finale i St. Louis, hvor Team Liquid venter. Alle LoL-fans kan kun håbe på, at finalen kommer til at levere ligeså højt niveau når det kommer til spænding, taktik i champ select og gamle grudges..

10 Apr 2019