Esportsbar - Café Triheart, esport, konsol og brætspil

Triheart Café interview: Klar med ny Esportsbar

Triheart Café interview: ESPORTSBAR BLIVER EN REALITET 

Esportsbar i vente: ’Triheart Café’. Væn dig til navnet, for det bliver meget snart en helt fantastisk realitet, når den nye Esportsbar slår dørene op i sommeren, 2018. Caféen er et helt nyt koncept, der åbner i Sydhavnen tæt hovedbanengården, og skal samle danskerne om elementerne bag konsolspil, streaming og brætspil, heraf navnet, -Triheart Café. Caféen eller Esportsbaren, om man vil, adskiller sig altså markant fra den konventionelle netcafé ved at være lige præcis alt andet end det.

Triheart Café Kickstarter er blevet opnået med et overvældende beløb på lige over 50.000 kr. som nu går til at gøre hele stedet i stand. Du kan følge med i hele processen på Triheart Cafés facebook side og være med til at stemme om hvilke special øl og brætspil der skal være på caféen når de åbner!

Esport-betting.dk har således haft glæden ved at en af de garvede iværksættere bag projektet, Sandra Fagerli, i tale til et interview, så vi kan blive klogere på, hvad Triheart Café egentlig er for en størrelse, og hvad brugerne kan forvente. For at forstå nærmere, hvem de to passionsrige kvinder bag projektet egentlig er, så må man sige, at både Simone Vinkel og Sandra Fagerli i særdeleshed har det med i bagagen, der skal til for at få et sådan projekt til at bestå.

Sandra Fagerli har en cand. Scient i medialogi og har specialiseret sig indenfor spil. Af praktisk erfaring som eksempler, har hun været med til at opstarte projektet ’Esportbio’ hos Nordisk film, mens hun også er grundlægger af FireSpirits som er en organisation, der arrangerer blandt andet Hearthstone- og Overwatch-turneringer.

Simone Vinkel er uddannet civilingeniør i Sound And Music Computing, og hun har blandt andet været med til at etablere forskellige gamer events, blandt andet under fanerne af den frivillige organisation, Good Game Copenhagen. De kender begge hinanden fra bachelor delen, som de studerede på Aalborg universitet, men det skulle først blive senere i forløbet at magien skulle opstå.

Kimen blev lagt

På et tidspunkt i Sandras virke i FireSpirits, der blev hun inviteret til en konference i Versailles, Frankrig, af selveste Blizzard Entertainment. Ved samme lejlighed var også Sophia Metz, der repræsenterer Meltdown Bar, der har Esportsbarer i hele verden. Sophia er med andre ord en ret stor spiller. I den forbindelse talte Sandra varmt om at drifte sin egen Esportsbar, men hun ville det lidt anderledes. Hun ville have brætspil med i billedet. Sophia afslog prompte og sagde, at det ikke var det, som brugerne ville have. Men hun skulle blive klogere.

Sandra holdte fast i sit ønske, og at dømme på den kickstarterkampagne, som er opstartet for projektet, så tegner sig der da også et klart billede af, at hun får ret. I skrivende stund er der allerede 88 backers med investeringer for over 29.000,-, som udelukkende er planlagt til investeringer i inventar og spiludstyr. Selve formålet med kampagnen var dog ikke kun på investeringsfronten, men også for at skabe awareness omkring et produkt, som hun gerne ville undersøge, om andre ville bakke op om, og det må man sige er sket allerede nu.

Esportsbar

Senere i forløbet, der støder Sandra ind i Simone igen under en middag hos en fælles bekendt. Sandra får tilfældigvis pitchede hendes ide om en Esportsbar, og da Simone hører at der både er Esport spil og brætspil involveret, da er hun solgt.

Eftersom Simone også har en masse viden omkring konsoller, da er den sidste ingrediens fundet til at fuldende konceptet. Alting er nu vendt på hovedet, og tilbage er altså en masse kræfter, der har potentiale til at skabe noget rigtig godt. Slutproduktet bliver derfor en Esports-bar, der skal rumme et fedt samsurium af brætspil, streaming af esport og konsolspil i samme lokale.

Esportsbar

(3D-model visning af, hvordan et udsnit af lokalerne hos Triheart Café forventes at blive indrettet. Kilde)


Formålet bag projektet

Sandra Fagerli er ikke bleg for at fortælle om deres projekt, som hun åbenlyst er meget passioneret omkring. Hun fortæller således, at begge parter så et hul i markedet, fordi mange Esports interesserede ifølge statistikker var tilbøjelige til at se Esport alene. Det er lige præcis derfor de ønsker at forene den kraft, så vi alle i fællesskab kan dyrke muligheden i noget, vi kan lide.

Hvorfor det lige skulle blive Sydhavn, der blev centralt for projektet, det skyldes, at de i deres studiegang på Aalborg universitet i Sydhavnen manglende frirum på et sted, som samtidig beskæftigede sig lige præcis med det emne, som de interesserer sig for – spil og Esport. Det er nu muligt med Triheart Café, der ligger sølle 11 minutter på cykel fra Københavns hovedbanegård. Mere central bliver muligheden næppe.

Google maps - Triheart - kun 11 minutter fra hovedbanegården

Det betyder derfor nu, at alle kan få glæden af Café Triheart omkring April, 2018, hvor dørene forventes at blive slået op til en kapacitet af ca. 120 mennesker. Åbningstiderne er da også ret så fleksible, der næsten har åbent hver dag fra formiddag til sen aften, mens hun ikke er afvisende for at udvide åbningstiderne ved særlige arrangementer, når der f.eks løber turneringer over skærmen. Undervejs i dialogen, gør hun en stor indsats ud af at understrege, at der ikke vil være tale om en traditionel cafe med mørke lokaler og en masse computere. I stedet skal det være samlingspunkt, hvor alle kan nyde bræt-, konsolspil og streaming af esport i fællesskab, som der pt. ikke er andre, der tilbyder indenfor de danske grænser.

Spørger man nærmere til hendes forventninger, er målsætningen da også langt fra kun at være aktiv med lokalerne i Sydhavn. Målsætningen er nemlig på sigt både at drive denne Esportsbar i Sydhavn og Aalborg, som begge skal ligge centralt på de to universiteter. Potentielt kan jyderne også komme til at nyde gavn af projektet på længere sigt, hvor vi fra egen front også krydser fingre for, at de over tid kommer til at tilbyde, at man kan oddse på Esport betting. Nu gælder det dog først deres kickstarterkampagne, som er gået fremragende, og som de håber på at flere vil bakke op om. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at de begge kun kigger fremad, og April er da også lige om hjørnet.

Kønsdebat og Esport

Lige så længe, at der har hærget en stereotypi omkring Esportinteresserede skulle være ukuelige mennesker, der gemmer sig væk i kælderen med sodavand og uden sociale kompetencer, lige så længe har mange stillet spørgsmålstegn til, når piger involverer sig i computerspil. Og det er egentlig ganske ubegrundet. Bedst som flere og flere har accepteret Esport som en subkategori til sport, nu flere piger er også kommet frem i lyset og stålfast vist, at de også spiller computer, konsolspil eller ser Esport.

Det bedste eksempel vil være twitch, der har oplevet et generelt boom i kvindelige streamere. Udviklingen er skøn, for hvorfor skulle køn spille en rolle? Alligevel må vi stille spørgsmålet, om pigerne har følt sig presset af deres køn ift. den branche, de har besluttet sig for at plante frø i. Sandra fortæller, at især Simone har været spændt på at se, om mænd ville stille spørgsmålstegn til deres køn.

Sandheden er dog, at den generelle tendens har været, at alle har været rigtig positive overfor projektet. Der har været kæmpe opbakning om initiativet, som giver de to et ekstra boost i ønsket om at give Danmark en ny Esportsbar. Når det så er sagt, hvem skulle så være bedre klædt på end lige præcis de to til at løfte opgaven?

Vil du støtte Triheart’s kickstarterkampagne i at nå deres mål, så klik HER og følg dem på Facebook

12 Mar 2018