SKT T1s nye line up

Tilbage til toppen for SK Telecom T1?

Efter den dårligste sæson i mands minde har SKT restruktureret og ombygget deres organisation og hold. Har det tidligere koreanske dynasti mulighed for at vende tilbage til toppen i næste LoL-sæson?

”Kom ikke med til Korea”

Efter at være repræsenteret ved verdensmesterskabsfinalen tre år i træk og vinde to af gangene i 2015 og 2016 måtte SK Telecom T1 konstatere, at man i denne sæson missede chancen for overhovedet at spille ved dette års finaleturnering. Storholdet måtte vende hjem fra League of Legends World Championship South Korean regional qualifier med et nederlag til Gen.G - at den kommende slutrunden blev spillet på koreansk grund var bare salt i såret.

SKT havde ikke kun været det mest succesfulde hold i League of Legends, men havde holdt sig på toppen ved hjælp af de samme stamspillere i Bae "Bengi" Seong-woong, Lee "Faker" Sang-hyeok, Bae "Bang" Jun-sik og Lee "Wolf" Jae-wan. 2018 blev det første år siden 2015, hvor holdet missede League of Legends verdensmesterskabet med disse stamspillere. (Bengi havde dog en lidt anden rolle i en coaching position i stedet for den sædvanlige aktive jungle rolle.)

Voldsom udskiftning

Mange League-nørder mig selv inkluderet diskuterede om dette var enden på en æra med Faker i SKT-trøjen og om holdet ville starte helt forfra. Organisationen tog en beslutning om en voldsom udskiftning lineuppet, hvor netop Faker samt bænkspillerne for botlanen Han "Leo" Gyeo-re og Lee "Effort" Sang-ho var de eneste, der stod tilbage efter udskiftningen.

SKT lod den restende del af tidligere stamspillere gå. Bang og Wolf blev smidt på free agent markedet den 19. november og Bengi forlod samtidig sin coaching position. Den eneste tilbageværende spiller fra SKT’s dominante periode var manden, der næsten er blevet et symbol på League of Legends: Faker.

Hvordan ser det nye hold så ud? Organisationen har et 9-mands setup, der er besat af stjerner og holdet er allerede blevet hyped til at være et af de bedste hold i vores tid – uden at have spillet en eneste kamp endnu. Toplanen er besat af Kim "Crazy" Jae-hee og Kim "Khan" Dong-ha, junglerollen af Kang "Haru" Min-seung og Kim "Clid" Tae-min, mens Park "Teddy" Jin-seong højst sansynligt bliver startende ADC sammen med legendariske support Cho "Mata" Se-hyeong. På papiret er det en roster, der kunne fortsætte det tidligere dynasti, hvilket ville gøre sidste års mareridtsæson til et bump på vejen for SKT.

Rumble in the jungle

En af de helt store forandringer for SKT-holdet kommer til at ske i junglen. I sine dage på toppen af LoL-hierarkiet havde holdet en meget klar strategi og spillemåde fra junglen, hvor Bengi der ellers startede som en lane-heavy jungler udviklede sig til at have fokus på vision ved hjælp hans intelligente pahting og warding mønstre.

Efter at Bengi trådte mere tilbage fra den aktive spillerolle var det klart at SKT ønskede at implementere den samme stil med sine fremtidige junglers så som up Han "Peanut" Wang-ho i 2017, som ellers var kendt for sin aggressive spillestil. Eksperimentet med Peanut mislykkedes og Kang "Blank" Sun-gu, der tidligere havde joinet holdet kunne heller ikke skabe den nødvendige success fra junglen.

Hvad kommer så til at ændre sig i 2019? SKT har signet to aggressive og invade-heavy junglere i Clid og Haru, hvilket med alt sandsynligvis kommer til at betyde et farvel til holdets sædvanlige scaling stil. At få to så aggressive spillere ind på holdet og fortsætte med den tidligere ønskede warding stil giver simpelthen for lidt mening.

Samtidig ligner toplanen med Crazy og Khan mere holdet fra 2015 med Jang "MaRin" Gyeong-hwan og botlanen med Teddy og Mata bør give SKT fordele mod mange direkte modstandere, hvis holdets synergi kommer på plads inden spring splittets begyndelse.

Og så er der jo selvfølgelig Faker selv.. Do I need to say more?

5 Dec 2018