MSI 2019 Final Team Liquid Vs G2

Take aways fra MSI 2019

Årets første store internationale turnering i League of Legends Mid Season Invitational er overstået. Det blev en turnering med historiske overraskelser, men hvad lærte vi egentlig igennem konkurrencen, og hvordan kommer det til at se ud i fremtiden for nogle af de store hold, der deltog? I denne artikel kigger vi på take aways fra årets MSI.

Den største overraskelse

Alle League of Legends entusiaster husker den koloenorme overraskelse ved Worlds sidste år, da Cloud9 slog Afreeca Freaks i kvartfinalen.

Den overraskelse blev slået med flere længder, da Team Liquid slog verdensmestrene fra Invictus Gaming i dette års MSI semifinalen. Det er kort sagt det største internationale LoL upset nogensinde.

Og det var ikke kun det, at TL underdogs’ene slog iG, men også måden, hvorpå det blev gjort i en overbevisende 3-0 serie.

Et hurtigt skøn: 99 % af alle League-eksperter havde iG til at vinde og 80 % af disse (inklusiv undertegnede) havde kineserne til at vinde i en overbevisende 3-0 serie.

Flot dansk repræsentation

Tre danskere gik ind i turneringen da den startede. Tre danskere var tilbage på de to finalehold, da turneringen skulle afgøres. Danske League of Legends fans kan kun være tilfredse.

Team Liquid’s midlaner Nicolaj "Jensen" Jensen havde overordnet en rigtig fin turnering og var et konstant stabilt holdepunkt for holdet igennem play ins og gruppespil.

I semifinalen mod Invictus Gaming modstod Jensen presset fra den muligvis bedste spiller i verden lige nu - Song "Rookie" Eui-jin.

Martin "Wunder" Hansen havde godt styr på toplanen for vinderne af turneringen G2 Esports. Og så lidt til.

Wunder havde dominerende præstationer i flere kampe både i gruppespillet, men også i semifinalens Game 5, hvor han med sit pikante Pike pick var en af hovedaktørerne i sejren over SKT T1.

Rasmus "Caps" Winther havde nogle få svage øjeblikke i årets MSI (Corki, do I have to say more?), men havde ligesom sin danske kollega i toplanen mange dominante præstationer.

Det skal man have når man bliver kåret til turneringens MVP. I finalen mod Team Liquid overraskede Caps med at gå med en Glacial Augment Morgana, der supportede hans hold til sejr i Game 1, mens han på Sylas og Irelia var med til at give sit hold sejre i Game 2 og 3.

Hurtig tilvænning

Det var spændende at følge holdenes udvikling i løbet af MSI 2019. Specielt hold som SK Telecom T1 og Team Liquid havde nogle interessante tilvænningskurver i slutningen af turneringen.

Begge disse hold er vant til at spille en langsom og kontrollerende spillestil, men SKT begyndte i slutningen af gruppespillet at spille mere aggressivt og early game orienteret, hvilket er usædvanligt at se fra koreanerne, som normalt er konservative i deres tilgang til spillet.

Team Liquids adaption kom i semifinalen mod Invictus Gaming og det så ud som om, at selv iG var overraskede over det store skift i spillestil.

Både TL og SKT fik analyseret sig frem til at vejen til succes var et fokus på early game og jungle priority og de skiftede spillestil med stor succes.

Hvad nu?

Hvordan ser det ud for de 4 semifinalister når de vender hjem til deres regioner?

- G2 Esports vender hjem med trofæet efter en overbevisende indsats i finalespillet. Det vil blive svært for andre europæiske hold at true G2 for alvor specielt nu, hvor de kommer med ekstra international erfaring i bagagen.

- Team Liquid kommer hjem til en lidt anden situation end G2. Toppen af den nordamerikanske LCS er langt mere konkurrencepræget med Team Solo Mid og Cloud9, der begge så ud til at give TL kamp til stregen sidste split.

Spørgsmålet er om den samme internationale erfaring har givet TL et hul til de to rivaler i NA.

- Verdensmestrene Invictus Gaming har haft et overbevisende spring split både i deres egen region og til MSI, hvor de var 9-1 i gruppespillet.

Nederlaget til TL vil forhåbentligt være et wake up call for kineserne, der til tider kan være lidt for arrogante i deres tilgang til spillet.

- På trods af, at man ikke kom hjem med et trofæ kan SK Telecom T1 godt være tilfredse med MSI 2019. Med 4 nye spillere i deres starting lineup har holdet bevist, at den nye sammensætning kan fungere på internationalt niveau.

The GOAT (Greatest Of All Time) Lee "Faker" Sang-hyeok havde nogle vanvittige plays og ser ud til at nærme sig topform.

22 May 2019