Spillemydigheden logo

Spillemyndigheden anmoder om blokering af 6 hjemmesider

Retten på Frederiksberg blokerer skinbetting sider

Efter en kort og kontant retssag mellem Spillemyndigheden og flere af de danske teleselskaber, har retten på Frederiksberg afgjort, at teleselskaberne skal følge Spillemyndighedens anvisninger om at blokere for 6 navngivne sider hvor der udbydes skin betting. Afgørelsen møder blandet modtagelse.

Tilgås via Steam

Retten på Frederiksberg smækkede hammeren i bordet og anerkendte at skinbetting er omfattet af spilleloven, og at sider der kan tilgås via spilportalen Steam kan anses for at være udbudt i Danmark.

I afgørelsen lagde retten særligt vægt på at spilportalen Steam har dansk sprog og dansk kundeservice. Derfor skal en udbyder af hasardspil i tilknytning til siden også have licens fra Den Danske Spillemyndighed. Dette har ikke været tilfældet med nogle af de nu blokerede skin betting sider.

Banebrydende

Kendelsen er vigtig, ikke kun fordi at Steam betting er meget udbredt blandt unge CS:GO spillere, men også fordi at der er tale om den første retssag af sin art i Danmark. Afgørelsen til spillemyndighedens fordel vil derfor formodentligvis komme til at danne præcedens i fremtidige sager.

Det var advokat Anne Bräuner Sørensen der varetog Spillemyndighedens interesser.

Et voksende problem

Retsagen om skin betting siderne har med god grund tiltrukket sig en pæn mængde opmærksomhed. Gambling formen er nemlig overordentligt udbredt blandt unge. I en spørgeskema undersøgelse i P1 programmet orientering afsløredes det således, at hele 97% af alle unge mellem 9 og 17 år har prøvet at gamble om skins, samt at 44% af de unge gør det på en ugentlig basis.

De unges skin betting er først og fremmest problematisk, da unge mennesker har markant højere risiko for at udvikle ludomani. Herudover er skin betting indtil videre ikke reguleret, hvilket gør at de unge ikke har nogen sikkerhed for deres penge eller privatlivsdata.

Teleselskab: Forbuddet fjerner ikke skin betting

Selvom der er stor tilfredshed med at der bliver taget aktion fra lovgivernes side i forhold til at begrænse skin betting, så er der også dem der understreger, at det ny indtrådte forbud ikke fjerner problemet med skin betting.

Således har en talsmand for teleselskaberne udtalt, at blokeringen af siderne ikke fjerner problemet, men kun gør det en smule vanskeligere for de unge at komme til spillet. Men man kan måske håbe, at dommen kan være med til at få skabt opmærksomhed omkring problematikken.

12 Feb 2018