SK GAMING

SK Gaming ender øverst til Epicenter 2017

SK Gaming ender øverst til Epicenter 2017 og på verdensranglisten

I søndags blev den afsluttende finale imellem Virtus Pro og SK Gaming afviklet. Det blev til et brag af en finale, hvor hver modstander skiftevis viste takter, der fik dem til allerede at ligne vindere før kampen var afviklet. Det skulle dog vise sig, at brasillianske SK Gaming endte på toppen og dermed kan kalde sig vindere af Epicenter 2017 og 1,6 millioner danske kroner!

SK Gaming Epicenter 2017

Der blev i særdeleshed tale om en hæsblæsende finale, hvor afholderne bag Epicenter 2017 i den grad synes at kunne sit kram. Hele iscenesættelsen og detaljerne fra sceneområdet var meget professionelt udført, og det virker til at både spillere og tilskuere var meget begejstrede for resultatet. Der var ikke tale om nogen major, men alligevel efterlod turneringen lidt følelsen af det. Selve kampen var præget af at rumme nogle af de dygtigste spillere, man kender til, og ofte skulle der marginaler eller timings til at afgøre runderne. Kampen gik da også hele 5 maps i den BO5, som finaleformatet var sat i. Det har med andre ord været nogle trætte herre, der endte med at sidde med tastatur og mus i hænderne i mange timer.

Første map, Mirage, endte 16-10 til VP. Ganske overraskende start fra de rutinerede polakkere. Ikke mindst fordi VP har været inde i en stime, hvor de har tabt kampe til hold før Epicenter, der var rangeret langt, langt nede af listen. Man skulle næsten tro, at løbet var kørt for polakkerne, der som en af de få hold i branchen har holdt sammen i flest år, og tilmed også alle er forholdsvist oppe i alderen. Kun Snax og Byali med de henholdsvist 24 og 23 år kan snige sig ind i den yngre kategori, mens PashaBiceps, Neo og Taz alle befinder sig i slut tyverne. En ret utraditionel alder at være dygtig til Counter Strike i. Ikke desto mindre er der altså tale om 5 gutter, der spiller imod de allerbedste i verden i finalen, så hvis man troede VP var fortid, så skal man nok tænke sig om én gang til.

Lynhurtigt videre hopper vi til mappet, Inferno, som SK overlegent vinder 16-6. Dels var resultatet ikke overraskende, da VP altid banner Inferno, men dels også fordi SK Gaming altid har været uhyggelig dygtigt organiseret på Inferno. Overraskende var det dog, hvor nervøse VP var i deres spillestil. De virkede ikke helt til at forstå, at de var foran på maps imod mægtige SK, der har for vane at vinde næsten alt, hvad de kommer i nærheden af. 1-1 i maps, og Train skulle vise sig at blive en mere spændende affære. SK vinder kampen i overtid, 19-16. Mappet efterlod indtrykket af, at det var sekunder til eller fra, der afgjorde runderne, men når først der blev executed eller retaket, så gik det uhyggeligt stærkt. Sikke en organisering, sikke en oplevelse!

2-1 i faveur til SK Gaming. Næste map var Cache. Et map, som var spået som lidt af en joker, da SK altid har for vane enten at spille henrivende eller forfærdeligt på det map. VP begyndte til gengæld at vise fornyede takter, og ender med at tage Cache 16-12. 2-2 i maps. Det kan næsten ikke blive mere spændende. Sidste map er Cobblestone. Et map, som enhver med kendskab til Counter Strike ved, at begge hold er vanvittigt stærke på. Især for dette map er VP glade for drop kontrol for ellers at gøre, som de har lyst. SK havde dog læst på lektien og trak sig nådigt ud af duellen på CT-siden, mens også VP hev nogle fantastiske runder på deres organisering på CT-siden. Ordinær spilletid ender 15-15. Overtid på map 5 i den mægtige finale. Vi kan næsten ikke bede om mere. I overtiden beslutter SK at nappe en timeout, hvor det virker til at Fallen fra SK caller helt vanvittig til drengene at tonse drop på en enkelt flash. De har fokus på pub og vinder duellen. Hvad de ikke har set er, at Byali sidder lige under dem og nemt kan skyde to mand. VP er ovenpå efter at vinde runden, og så alligevel slet ikke. Næste runde, så ender Fallen og Coldzera på B-sitet i en 2v4, men så gør de alligevel det utrolige. VP spiller utålmodigt og tillader Fallen at peake dem med AWP’en 1v1v1v1. Lige pludselig er de havnet i en 2v1 ud af ingenting. Snax peaker fra drop, de har infoen, Cold sætter bomben, mens Fallen låser drop med AWP’en. Det utrolige sker. SK vinder runden og mappet med 22-18 efter at have pillet momentum ud af VP. Helt fantastisk at opleve, og virkeligheden var faktisk, at marginaler afgjorde, om det ene eller andet hold ville ende med at vinde. SK Gaming kan kalde sig vindere af Epicenter 2017, den mægtige pokal og 1,6 millioner kroner!

Det er ikke kun sejren, som Fallen og co. kan ende med at smile af. Med sejren kravlede de samtidig op af HLTV’s officielle rangstige, der igen placerer dem som nummer ét. De er med andre ord på papiret det bedste hold i verden, og kan derfor smile lidt ekstra over en fantastisk indsats og triumf!

3 Nov 2017