pubg

PUBG Corp annoncerer 4 regionale ligaer

PlayerUnknown's Battlegrounds har taget et stort skridt imod en mere veletableret position indenfor Esporten. PUBG Corp, der står bag det banebrydende battle royal spil annoncerede ved turneringen PUBG Global Invitational i Berlin, at man vil etablere 4 regionale ligaer rundt omkring i verden.

5-årig plan skal bane vejen frem for PUBG Esport

I forbindelse med den store PUBG Global Invitational turnering i Berlin offentliggjorde selskabet bag PlayerUnknown's Battlegrounds en storstilet idé ved turneringens mediedag. Lige før de første kampe blev skudt i gang, og de første granater blev kastet, annoncerede skaberne bag spillet nemlig en 5-årig Esport plan for spillet.

Man ønsker at etablere 4 regionale ligaer i henholdsvis Nordamerika, Europa, Kina og Korea som skal starte i 2019. Man har dog ikke udelukket, at flere regioner kan blive en realitet i 2020 når de første indtryk af debut-året er blevet evalueret. De forskellige regioner skal støttes af regionale partnere, som skal være med til at overse organisationen af de professionelle ligaer.

Det er planen, at de bedste hold fra, hver af de 4 regioner i slutningen af året skal dyste i et verdensmesterskab, som dermed bringer de stærkeste hold fra hele verden sammen i et episk battle royal showdown, som første gang skal holdes i enten november eller december 2019. Dette ligner dermed meget den ligaform som man har brugt i League of Legends med stor succes.

Finansiering og løs liga-struktur

For at være i stand til at finansiere det nye ligasystem vil holdene, som deltager i de forskellige regioner blive tildelt en del af en omsætning som vil blive skabt gennem salg af in game udstyr så som beklædningsgenstande og våbenskins. Disse nye ”cosmetics” vil blive skabt i temaer fra de enkelte hold og enkelte spillere, der repræsenterer et hold, som deltager i ligaen. Der vil endvidere skabes finansiering af de nye ligaer og de præmiepenge, der følger med sådan en turnering fra udgiverne selv.

Selvom den præcise udformning og strukturering af den nye PUBG Pro League ikke er blevet bestemt endnu har PUBG Corp udtalt, at man ikke ønsker at følge i fodsporene på andre spilvirksomheder så som Blizzard og Riot Games, der hver især står for spillene Overwatch og League of Legends. De professionelle ligaer indenfor disse to spil har en meget hård linje når det kommer til deres franchises og Esport i forhold til for eksempelvis turneringer og rettigheder.

Ifølge PUBG Corps direktør Chang Han Kim satser man i stedet på en udformning af Esporten, hvor der vil være masser af muligheder for tredjeparts-arrangementer, som vil fungere sideløbende med de officielle events, og hvor diverse talenter indenfor spillet har en mulighed for at blive udviklet. PUBG Corp sigter dermed ikke imod et strengt franchise system, men i stedet en mere åben form for liga.

Direktør Chang Han Kim udtalte at, ”2019 vil blive markeret som år ét inden for PUBG Esport”. Om han får ret og battle royal spillet kan leve op til de store forventninger kan kun tiden vise.

LÆS OGSÅ: Spilanmeldelse af Call of Duty 2

PUBG og betting

At der udvikles et nyt ligasystem er godt nyt for bettere, der samtidig har en interesse for PlayerUnknown's Battlegrounds. Denne udmelding vil højst sandsynligvis betyde, at diverse betting-udbydere vil begynde at se nærmere på, hvilke muligheder, der er indenfor spillet og betting. Hvis der i fremtiden vil være et konstant antal af kampe om ugen ligesom vi kender fra andre ligaer, giver dette et stort incitament for udbyderne til at give PlayerUnknown's Battlegrounds en plads på E-sport betting-hylden.

De fleste, der har spillet det populære battle royal spil kender til den hjertebankende følelse, der nærmer sig når der kun er 10 spillere tilbage på mappet og cirklen langsom bliver mindre. At se dette spil og samtidig have et eller flere bets på, hvem der vinder kampen eller hvem der får flest kills vil med sikkerhed få pulsen op at køre, hvis dette bliver en realitet!

Udforsk vores Esport Livescore her og se find altid opdaterede stillinger

7 Aug 2018