MSI trofæ 2019

Et kig på MSI semifinalerne

Det er tid til semifinalerne i League of Legends-turneringen Mid Season Invitational. I denne artikel kigger vi på vigtige storylines og de to matchups, som venter os i når knock out fasen, der starter om to dage den 17.maj!

Storylines

- Så skete det endelig.. Team Liquid formåede, at kravle ud af en gruop stage ved en international turnering! Det holdt dog hårdt for det nordamerikanske hold, der gik videre fra gruppespillet med en 4-6 record, som det fjerdebedste hold ud af de 6 resterende.

- Lidt i forlængelse af ovenstående var det første gang, at Yiliang "Peter" "Doublelift" Peng kunne trække sig ”sejrrigt” ud af et internationalt gruppespil. Den karismatiske og til tider provokerende AD Carry fra Team Liquid har i flere omgange ytret sig, at han har øjnene rettet mod international succes.

- Kinesiske Invictus Gaming har set uhyggelige ud ved dette års MSI. Flere eksperter diskuterede om, hvorvidt dette kunne blive det første clean sweep i en international turnering, hvor et hold går ubesejrede igennem hele eventet.

Det så i lang tid ud til, at det kunne blive tilfældet, men på den sidste dag 5 i gruppespillet lykkedes det koreanske SKT at besejre de ellers dominerende kinesere. iG går dermed videre som første seed med en sølle 9-1 record…

- Før turneringens start var der en bred konsensus om, at de 4 hold, som stod til at gå videre til semifinalerne var Invictus Gaming, SK Telekom T1, G2 Esports og Team Liquid. Analyserne holdt stik.

- Det bliver vesten mod østen i de to semifinaler. Nordamerikanske Team Liqiud tager imod de kinesiske forhåndsfavoritter fra Invictus Gaming, mens europæiske G2 Esports skal dyste imod koreanske SK Telekom T1.

Lad os gå lidt mere i dybden og tage et kig på de to semifinaler.

Team Liquid vs. Invictus Gaming

På trods af opgraderinger i midlanen og på support i foråret i form af Nicolaj "Jensen" Jensen og Jo "CoreJJ" Yong-in bliver det en meget svær opgave for nordamerikanerne. Invictus Gamings spillere er bare bedre rent mekanisk. Punktum.

Det er derudover et problem for Team Liquid, at de i høj grad er et hold, som er stærkest i et late game team fighting scenarie, hvilket kan blive svært at opnå mod iG, som har en utrolig hurtig og til tider kaotisk spillestil, der ofte giver pote fra spillets start.

Den umiddelbare vej til finalen for TL er for mig at se igennem draften. Team Liquid bliver nødt til at udfordre iG med nogle ”curve balls” i draften og udarbejde konkrete og specifikke strategier, som skal udføres til perfektion, hvis der skal være en chance for en finaleplads.

Min prediction for semifinalen bliver dog desværre for danske Jensen, Doublelift og NA’s drømme en 3-0 sejr til Invictus Gaming.

G2 Esports vs. SK Telekom T1

Dette kunne gå hen og blive en tæt serie. G2 har fra start det mentale overtag, da europæerne trak sig sejrrigt ud af begge kampe mod SKT i gruppespillet – det er dog en helt anden sag når det kommer til en best of 5.

Lidt ligesom den anden semifinale er dette et matchup, hvor to spillestile clasher. G2 er ligesom iG hurtige fra start og spiller aggressivt for at skabe fordele tidligt i spillet, mens SKT er mere komfortable i den sene team fighting.

Forskellen fra den anden semifinale er dog blandt andet, at SKT er langt bedre end Team Liquid til at give modstanderen ressourcer i starten af spillet, hvorefter de stille og roligt kravler tilbage i opgøret, mens scaling bliver mere og mere relevant.

Et matchup, der er værd at kigge på igennem serien er vores egen danske stjerne Rasmus "Caps" Winther, der skal op imod Lee "Faker" Sang-hyeok.

Min prediction i denne semifinale er en 3-2 sejr til SKT. Koreanerne har lige så stille tilvendt sig turneringens meta, og SKT er af en anden kaliber når det kommer til best of 5’s.

G2 sluttede turneringen med at tabe 4 ud af 5 kampe og den nedadgående formkurve for europæerne og en opadgående for SKT gør, at asiaterne vinder en tæt serie.

Husk at holde dig opdateret på odds i turneringen her på siden.

22 May 2019