Smash Ultimate Summit 2019

MkLeo Smash-sejrherre i major

Den 10. marts blev det til den anden Super Smash Bros. Ultimate major title til Leonardo "MkLeo" Lopez Perez. Med sin tæt på perfekte sejr fik mexicaneren lov til at tage 16.000 dollars med hjem fra en turnering, der tiltrak omkring 70.000 viewers.

Dominerende sejr

Med sin 3-0 sejr i den store finale ved turneringen fik Echo Fox-spilleren virkelig sat en tyk streg under, at han er “the one to beat” i øjeblikket på Smash-scenen. Samuel "Dabuz" Buzby var MkLeo’s offer i finalen, og før den endelig kamp havde Perez marcheret igennem winner’s bracket med kun to tabte games, hvilke begge kom i kampen mod Ezra "Samsora" Morris.

De eneste set-nederlag i løbet af weekenden til MkLeo kom til Nairoby "Nairo" Quezada i lidt af en eksperimentel kamp fra mexicanerens side, hvor han valgte at spille Ike i stedet for sin main Lucina.

Gode takter fra Dabuz

Med sin andenplads kom Dabuz, som mainede sin Olimar igennem turneringen, indenfor rækkevidde af en Smash Ultimate major titel, som han i et interview med ESPN for to uger siden ytrede var uundgåelig.

Mens MkLeo steamrollede igennem winner’s bracket havde Dabuz også en dominerende præstation i looser’s bracket. Dabuz endte overraskende i den forkerte ende af slutspillet idet han tabte 3-1 til den japanske unge komet Sota "Zackray" Okada i kvartfinalen. Efter flotte takter frem til vindernes semifinale rangerede den unge Zackray på en femteplads sammen med Nairoby "Nairo" Quezada som han tidligere havde besejret i turnerings pool stage.

Dabuz skulle efter en tæt loser’s semifinale mod Samsora Jr. op mod William "Glutonny" Belaid i loser's final, som han vandt overbevisende uden at tabe et game. Dabuz, der for nyligt har signet med Team Liquid kunne dog intet gøre i den samlede finale mod Echo Fox’ MkLeo, der kunne tage sin anden major i Super Smash Bros. Ultimate.

Samsora, der tabte til Mkleo i vindernes kvartfinale viste gode takter efterfølgende i loser’s bracket før sit nederlag til Dabuz i semifinalen og kunne samlet se sig som turneringens nummer 4. Fjerdepladsen blev sikret med sejre over Paris "Light" Ramirez, James "VoiD" Makekau-Tyson og førnævnte Zackray.

Tilbage til mains og flot spil

Til majoren blev det retur til mains for både Samsora og Glutonny, som begge kunne nyde godt af buffs til henholdsvis Peach og Wario i Smash Ultimate. VoiD var en af de store oplevelser rent spilmæssigt da han med sine dybe edge guards og lange combinationer med Pichu imponerede. VoiD endte på en delt syvendeplads sammen med Brian "Cosmos" Kalu.

Melee ikke den store succes

Ingen af melee specialisterne, der deltog i turneringen kom i top 8, men på trods af de manglende resultater blev der vist gode takter fra mange af disse spillere, der ellers har en spillemæssig baggrund fra Smash 4.

Det var blandt andet Adam "Armada" Lindgren, som viste spændende kombinationer på Inkling og slog Gonzalo "ZeRo" Barrios i loser’s bracket og både Armada og Jason "Mew2king" Zimmerman kom sejrrigt ud af opgør mod Zack "ZD" Darby.

William "Leffen" Hjelte, som er et af de store navne i Smash universet deltog også ved turneringen og måtte se sig til takke med en delt niendeplads sammen med Armada og Mew2king.

MkLeo den bedste?

Et af de store spørgsmål på Smash-scenen i øjeblikket blev dog ikke besvaret til majroen. Til trods for den samlede og dominerende sejr til MkLeo er det stadig til diskussion, hvorvidt mexicaneren er den bedste spiller i verden lige nu. Den store udfordre til den titel er nemlig Gavin "Tweek" Dempsey, der ikke deltog til turneringen. Tweek er nemlig p.t. den eneste spiller, som har en winning record mod MkLeo i Smash Ultimate.

26 Mar 2019