Combo Breaker Logo

Melee e-sport: Combo Breaker breakdown

I denne weekend blev der afholdt den store Combo Breaker turnering i melee e-sport genren i byen St. Charles, Illinois USA. Turneringen afholder konkurrencer på tværs af flere forskellige spil og er et paradis for fanatikere, der er vilde med kampspil.

Combo Breaker er som regel en opvarmning for mange af fighting scenens topspillere til Evolution Fighting Game Championships (EVO), som er én af, hvis ikke den største turnering for melee e-sport. I denne artikel tager vi et kig på nogle af de take aways, som blev hængende efter Combo Breaker 2019.

Fantastisk setup

Hvis man så med på diverse streams fra Combo Breaker 2019 er der ingen tvivl om, at turneringen var veludført på mange forskellige punkter. Stemningen var først og fremmest fuldstændig fantastisk, og selvom man sad på den anden side af kloden med et par hørebøffer, og så med på en computer kunne man mærke den elektriske stemning fra publikum.

Begivenhedens succes blev understreget af antallet af aktive deltagere. Tre af spillene havde over 600 deltager - Tekken 7, Street Fighter 5: Arcade Edition og Mortal Kombat 11, mens Dragon Ball FighterZ kunne samle 385 spillere.

Nye håb for vesten i Tekken

Igennem det meste af Tekken franchise’ets historie har toppen af fødekæden for det meste været domineret af spillere fra Sydkorea. På trods af gode takter fra andre lande som Japan og det Nordamerikanske kontinent har Tekken-scenen i sidste ende tilhørt spillere som Jae "Knee" Min Bae, Hyunjin "JDCR" Kim eller den forsvarende verdensmester Hyeong "Rangchu" Jeong.

Combo Breaker 2019 viste os dog, hvordan der kan være nye håb fra vesten og Japan, som kan begynde at udfordre sydkoreanerne. Amerikanske Hoa "Anakin" Luu endte på en andenplads og tre nordamerikanere sluttede i top 8. Flere internationale talenter blev også placeret godt nok til at kvalificere sig til Tekken World Tour herunder japanske Yuta "Chikurin" Takashi og franske Vincent "Super Akouma" Homan.

Det blev dog forsvarende Combo Breaker mester Knee, som løb med sejren i sidste ende, og dermed står sydkoreanerne stadig som den helt store udfordring for resten af verdens Tekken-spillere.

Mortal Kombat 11 debut

Det mest ventede event ved Combo Breaker var det nyeste skud på stammen i fighting spil genren: Mortal Kombat 11. Spillet fik samlet hele 807 spillere, hvilket var det spil med flest registrerede deltager henover weekenden.

Spillet er et mix af spændende karakterer og spilletyper samt de famøse og brutale ”fatality” mechanics. Og dette mix gav en perfekt slutning på eventet. Combo Breaker blev spillets første store turnering, men det var svært at se, at spillet er ny på scenen når man tænker på den brede vifte af spillestile samt det generelle niveau, som blev vist i weekenden.

Prominent og etablerede navne som Dominique "SonicFox" McLean, Andrew "Semiij" Fontanez and Ryan "Dragon" Walker deltog i MK11’s debut.

Punk fortsætter dominans

Victor "Punk" Woodley er en dominerende faktor i Street Fighter V: Arcade Edition. Dette blev slået fast med syvtommers søm med en sejr i Combo Breaker, hvor det eneste nederlag kom til Punks nemesis Benjamin "ProblemX" Simon.

Street Fighter V: Arcade Edition har igennem året en løbende standing, der hedder 2019 Capcom Pro Tour, hvor points tælles sammen igennem placeringer i de store turneringer igennem året. Her er det virkelig tydeligt at se, hvor stor en forskel der er imellem Punk og resten af Street Fighter-feltet. Efter sin sejr har den 20-årige amerikaner indsamlet 2455 points i år med hele 1370 points ned til andenpladsen Hajime "Tokido" Taniguchi.

29 May 2019