LoL-overblik: Her bliver forårets finaler spillet

Spring splittet i League of Legends er blevet skudt i gang både i Europa og i Nordamerika, og det er blevet offentliggjort, hvor finalerne til forårets finaler bliver afholdt.

Tilbage til Rotterdam

Den ”nye” europæiske turnering i League of Legends LEC får sin debutfinale i en by, som europæiske LoL-fans udmærket vil kunne huske. Den 13. og 14. april vil spring split finalen 2019 nemlig blive afholdt i Rotterdam, der før har ”lagt hus til” store finaler indenfor e-sporten.

Finalen vil blive spillet i Rotterdams Ahoy Arena, hvor G2 for tre år siden skrev historie ved at vinde EU LCS 2016 Spring Split Finals i organisationens allerførste sæson.

I 2016 besejrede G2 Origin i en spændende og nervepirrende finale, men spørgsmålet er om Origin, der før denne sæson indgik samarbejde med danske RFRSH Entertainment kan finde strukturen og den spillemæssige styrke til at gå hele vejen til Rotterdam igen i 2019.

For at der kan skabes en semi-dansk succes skal Origin kæmpe sig igennem stærke modstandere som Fnatic, der efter et nederlag ved Worlds finalen vil prøve at vende tilbage til den helt store scene i League of Legends samtidig med, at organisationen går efter at sikre holdets tredje split trofæ i træk.

Origins modstander fra 2016, G2, har også forstærket sig i år med erhvervelsen af stjernen Rasmus ”Caps” Winther og samtidig må man ikke glemme nye hold samt gamle kendinge, der alle går efter en finaleplads i Rotterdam.

Det kan blive et af de mest åbne og spændende splits i europæiske League of Legends i lang tid!

NA-finale til St. Louis

Finalen i den nordamerikanske The League of Legends Championship Series, der også bliver afholdt den 13.april vil finde sted i St. Louis, Missouri. LCS Spring Split Finalen vil blive spillet i Chaifetz Arena, der normalt huser det mandlige og kvindelige basketballhold fra St. Louis University.

Der er lagt i kakkelovnen til en stor e-sport event med plads til cirka 8500 tilskuere og det er da heller ikke tilfældigt, at man fra Riots side har valgt lige netop St. Louis - Maryville University, der ligger tæt på St- Louis er et af de universiteter, der har lagt grund for en stor udvikling af League of Legends på college niveau.

Det bliver dog kun de to bedste hold fra NA, der kommer til at dyste den 13.april. Man har fra de nordamerikanske arrangører valgt at skrotte kampen om tredjepladsen.

Der bliver dog stadig med stor sandsynlighed god grund til at følge med i finalen over Atlanten, hvis man er dansker. Den nordamerikanske liga er nemlig fortsat spækket med danskere på potentielle tophold så som Team Liquid og Team Solo Mid.

MSI skal afholdes i Vietnam

De vestlige hold, der præsterer til den store guldmedalje i Rotterdam og St. Louis kan se frem til at repræsentere deres region i Mid-Season Invitational-turneringen, som i år vil blive afholdt i Vietnam.

Det er første gang at en større turnering vil blive afhold på vietnamesisk grund, hvor kampene skal spilles i henholdsvis Hanoi, Vietnam; Ho Chi Minh City, Vietnam og Taipei, Taiwan.

MSI-turneringen vil blive skudt i gang i Hanoi den 1.maj, hvorefter man skifter lokation til Ho Chi Minh City den 10.maj og afslutter turneringens finale i Taipei den 17.-19. maj.

Du kan læse mere om Spring Splits tidsplan inde på lolesports.com

30 Jan 2019