League of Legends Spring Split 2019

League of Legends: De bedste hold lige nu

Spring splittet er godt i gang i League of Legends, og her bringer vi en top 5 over de bedste hold i verden lige nu.

Funplus Phoenix Roster

1. FunPlus Phoenix

Record: 6-0. Region: LPL.

Med en record på 6-0 i en af de bedste regioner i verden er det svært at komme uden om FunPlus Phoenix som det bedste hold i verden lige nu. Holdet har kun tabt en enkelt kamp (man spiller best of 3 i Kinas LoL Pro League) indtil videre.

Meta’et passer rigtig godt til det kinesiske hold lige nu, hvor flexpicks har en vigtig rolle i champion select og midlaner Kim "Doinb" Tae-sang, der er kendt for sin fleksibilitet og villighed til at spille alt, som kan hjælpe holdet kommer virkelig til udtryk for tiden.

I FPX's 2-0 sejr over Royal Never Give Up viste Doinb atter sin styrke og var med til at sikre et win med Aatrox og Renekton i midlanen.

 

2. Royal Never Give Up

Record: 4-1 | Region: LPL.

Indtil sidste uge så RNG ud som det mest stabile hold i LPL’en. Svagere hold blev slået uden problemer og derfor stod den store test mod listens nummer 1: FPX. Selvom serien endte med et 0-2 nederlag var kampene tættere end, hvad scoringstavlen viste.

Royal Never Give Up var godt med i spillenes early game, men dårlige makro-beslutninger eller reaktioner på disse sammen kombineret stærke solo lane præstationer fra FPX gjorde udslaget i kampene.

Hvis man følger godt med i en serie mod verdens (diskutabelt) bedste hold, ser det trods alt ret godt ud.

3. Fnatic

Record: 6-0 | Regioner: LEC

Fnatic er som altid et underholdende og spændende hold at følge. I denne uges første kamp stod man over for ærkerivalerne fra G2, der ligesom Fnatic var ubesejrede.

På smukkeste vis fik Fnatic drafted sig til en Pyke/Karma botlane, men på trods af en sjov og interessant draft var det Mads "Broxah" Brock-Pedersen, der løb med al opmærksomhed.

Jungleren var her, der og alle vegne, og med et perfekt early game var danskeren med til at snowballe spillet ud af kontrol for G2. Broxah sluttede med en KDA på 9/1/11.

Efter opgøret om førstepladsen var Fnatic dog lige ved at smide kampen mod ligaens bundprop Excel Esports. Efter, at blive kørt rundt på riften i starten af spillet lykkedes det dog Fnatic at få stabiliseret og løbe med sejren.

4. G2 Esports

Record: 5-1 | Region: LEC.

Denne uges præstation fra G2 var en fortælling om to meget forskellige præstationer. Vi har allerede været inde på nederlaget mod Fnatic, hvor G2 virkelig fik halen på komedie. Holdet fik dog styr på sagerne til kampen dagen efter, hvor Rogue blev besejret uden de store problemer.

På den lange bane skal nederlaget mod Fnatic ikke vække de store bekymringer for G2 fans, men kampen giver dog det hint, at topholdet stadig har hiccups fra tid til anden.

Sidste gang vi så det var på den internationale scene, hvor G2 tabte til Phong Vu Buffalo ved Mid-Season Invitational. Selvom G2 har et uhyggeligt højt topniveau mangler der en form for stabilitet.

5. Top Esports

Record: 4-1 | Region: LPL.

Kinesiske hold er i høj grad kendt for deres aggressive spillestil, men Top Esports går imod denne trend og spiller mere langsomt end, hvad man er vant til i Kina.

Top har to stærke solo laners i Bai "369" Jia-Hao og Zhuo "Knight9" Ding, men i weekenden var det jungler Xiong "Xx" Yu-Long, der kunne kalde sig holdets MVP. Top’s eneste nederlag i denne sæson kom mod Invictus Gaming, der på trods af en nedadgående formkurve stadig er verdensmestre.

Og netop iG er et hold, som Top tidligere er blevet sammenlignet med. Et lineup, der har to stærke solo laners, men som hold har Top altid fokus på makro-spillet. Hvis Top Esports kan stoppe med at force dårlige team fights ser det rigtig godt ud frem mod splittets slutspil.

26 Jun 2019