Liquid Esport

Team Liquid vinder The International 2017

Team Liquid skaber sensationen i The International 2017

Liquid Esport: I august blev den tredje major i Dota 2 afholdt, The International, der havde en samlet præmiepulje på knapt vanvittige 25 millioner dollars. Der var altså enorme summer på spil i en turnering, der som erklæret majour er en af de mest prestigefyldte turneringer, man som Dota-2 spiller kan deltage i. Det betød af også, at alle de prominente hold deltog, men det skulle vise sig at blive en underdog, Team Liquid, der til sidst ret overraskende kunne trække sig sejrsrigt ud af turneringen.

Liquid Esport, der ikke var spået mange chancer af kritikere, måtte da også en tur i lowerbracket efter at være blev sendt ud i mørket af Invictus gaming efter et samlet nederlag på 1-2 i maps. Herefter blev det fra lowerbracket til en klar 2-0 sejr over Team Empire, 2-1 sejr over Virtus Pro, 2-0 sejr over LGD Gaming, 2-1 sejr over LGD.Forever Young for siden at slå Newbee ganske overbevisende 3-0 is den afsluttende finale, der blev afgjort ved bedst ud af 5 maps. Trods en rusten start, gav Liquid Esport hurtigt kritikerne tørt på ved at gå hele distancen og trække en fortjeneste ud på hidsige 10.662.683$. Newbee sluttede som to’er og måtte ’nøjes’ med 3.950,067$, LGD.Forever Young tog 2.592,231$ som tre’er. De øvrige pladser tog også del i præmiepuljen, men langt fra i samme grad som top-3, hvor Team Liquid altså endte på toppen af skammelen.

Team Liquid, der består af holdet Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen, der er fra Finland, Amer ”Miracle-” al-Barqawi, der er fra Jordan, Ivan ”MinD_ContRoL” Ivanov fra Bulgarien, Maroun ”GH” Merhej fra Libanon og Kuro ”KuroKy” Takhasomi fra Tyskland, har allerede vundet en del mindre turneringer i år. Eksempler tæller DreamLeague Season 7, EPICENTER 2017 og StarLadder i_League Inviational #2. At slutte 1’er er altså ikke noget nyt for det rutinerede mandskab. Det er dog første gang det aktive hold hos Liquid Esport slutter som etter i en majour og sejren er derfor ganske unik for det talentfulde hold. De har dog kun ganske kort tid at nyde sejren i, før fokus skal flyttes tilbage på træningen, idet ESL One Hamburg 2017 lurer rundt om hjørnet allerede i Oktober.

26 Aug 2017