Esports Update – Dota 2, NBA 2K og Astralis er raske

Dota 2: Secret dominerer ved ESL One Katowice

Team Secret var helt urørlige ved mesterskabet ESL One Katowice. Den dominante indsats blev understreget med et 3-0 sweep mod Gambit Esports i finalen, der blev spillet søndag i den polske e-sport-by.

Team Secret havde virkelige fundet storformen frem og siden et enkelt map nederlag i gruppespillet tirsdag, gik holdet ubesejrede igennem turneringen med 16 vundne maps i træk. Selve finalen var lidt af en gentagelse, da Team Secret allerede havde slået Gambit to gange tidligere i turneringen med sweeps, hvilket blandt andet inkluderede en sejr i round-robin i Upper Bracket finalen, der blev spillet lørdag. Med sejren sikrede Team Secret sig finalepladsen til om søndagen.

Gambit sikrede sig finalepladsen i en lower bracket finale mod OG i en 2-0 sejr tidligere om søndagen, og Gambit så ellers stærke ud igennem turneringen og havde kun tabt til Secret i bedst af tre formatet. Selvom de gode takter fra Gambit havde holdet ganske enkelt ingen svar til Secrets spil.

Med Dota 2-sejren i Polen sikrer Team Secret sig 125.000 dollars, Gambit med en andenplads må ”tage sig til takke” med 65.000 dollars, mens OG for tredjepladsen vil modtage 35.000 amerikanske håndører.

NBA 2K præmiepulje er oppe på 1.2 millioner dollars

Flere penge og nye forhold til NBA 2K-udøverer

De fleste af os kender FIFA som e-sport-titel, men spil som NFL Madden og basketballspillet NBA er også ”on the rise”. NBA 2K ligaen smider nu 200.000 ekstra dollars i præmiepuljen så den samlede gevinst nu lyder på 1.2 millioner dollars.

Derudover vil spillere i ligaen modtage 33.000 dollars som grundløn over 6 måneder for at deltage i ligaen, mens tilbagevendende spillere fra 2018 vil modtage op til 38.000 dollars i grundløn.

Præmiepuljen vil blive spredt ud over flere omgange, blandt andet i fire turneringer og ligaens playoffs. Sæsonen åbnes med turneringen ”THE TIPOFF" som vil have en samlet pulje på 120.000 dollars, mens kommende turneringer som ”THE TURN" og "THE TICKET" vil have 180.000 dollars i puljen.

Spillerne må udover deres grundløn og turneringsgevinster tegne sponsorater med diverse sponsorerer samtidig med, at der vil blive betalt for spillernes husleje og eventuelle omgifter ved flytning. Og så bliver der også smidt en sundhedsforsikring oveni!

2K ligaen er et joint venture mellem NBA og Take-Two Interactive, og i 2019 vil 21 af de rigtige NBA-hold være repræsenteret i ligaen – herunder nye hold fra Atlanta Hawks, Los Angeles Lakers, Brooklyn Nets og Minnesota Timberwolves.

I sidste sæson, som blev spillet fra den 1.maj til 25. august, var det Knicks Gaming, der løb med liga-titlen og kunne se sig selv 300.000 dollars rigere i den omgang.

Hvordan kan du udleve din NBA 2K drøm? Tjah.. du skal bare være 18 år, eje din egen kopi af NBA 2K 2019 og have kvalificeret dig igennem diverse tryouts, som desværre allerede er blevet spillet i slutningen af december sidste år. En af disse blev blandt andet afholdt i Hong Kong for at opdage nye talenter i den asiatiske region.

Astralis ved IEM 2019

Astralis-drenge klar til kamp

Der er godt nyt til danske CS:GO fans og Astralis-tilhængere. Der har i et længere stykke tid været sat spørgsmålstegn ved spillernes helbredstilstand ved IEM turneringen i Katowice, men holdet lagde en status op på det sociale medie Facebook i går, som bekræfter at drengene er raske og klar til kamp.

Til trods for sygdomme hos coach Danny ”Zonic” Sørensen og flere af spillerne fik Astralis kæmpet sig igennem til kvartfinalen i den store turnering i Polen, hvor stjernedrengene skal møde svenske Ninjas in Pyjamas.

Husk at følge i danskernes videre færd samt andre kampe på vores livescore for at få de bedste odds på de kommende opgør!

28 Feb 2019