Team Secret - DOTA 2 ESL

Esport update – juni edition

Der sker ting og sager rundt omkring i e-sporten for tiden. I denne artikel hopper vi lidt frem og tilbage og ser på nogle af vigtigste nyheder på scenen.

Apex FACEIT starter fredag

Den første store Apex Legends-bølge har efterhånden lagt sig, men esportdelen af battle royal spillet er kun lige begyndt. På fredag kommer 16 hold til at dyste om 50.000 dollars ved Apex Legends turneringen, der bliver afholdt af FACEIT.

Ifølge FACEIT bliver turneringen, som kommer til at indeholde hele 8 events, den første officielle turnering for FPS’en. Formatet er noget anderledes end man traditionelt er vant til, og det kommer som sagt til at indeholde 8 events, som strækker sig over 8 uger.

Hver vinder af de enkelte events får 5000 dollars i præmie, mens holdet med flest points sammenlagt i slutningen af eventet får uddelt 10.000 dollars.

De første 14 hold, der har modtaget en invitation til turneringen er: Cloud9, 100 Thieves, TSM, Team Liquid, CLG Gaming, Gen.G, Misfits, Immortals, NRG, CompLexity, Dignitas, Fnatic, G2 Esports og T1.

De sidste to hold skal findes igennem en kvalifikationsrunde. Man ved endnu ikke, hvor eventet vil blive afholdt, men den sidste spilledag er sat til den 26. juli.

Team Secret sikrer sig Dota-titel

I en tæt 3-2 serie vandt Team Secret finalen over Evil Geniuses og kunne dermed løbe med 125.000 dollars i præmiepenge samt titlen som champions i ESL One Dota 2 turneringen i England.

Finalen blev spillet i søndags i Birmingham, og var en serie, der bølgede frem og tilbage, men i sidste ende var det altså Team Secret, som kom sejrrigt ud af serien efter, at sidste og afgørende Game 5 blev vundet ret overbevisende med en 29-19 kill advantage.

Det så dog ud til at Evil Geniuses havde fordelen af momentum efter et Game 4, hvor holdet dominerede modstanderen på det groveste. Det lykkedes også EG, at vinde Game 2 efter, at det første spil i serien blev en usædvanlig blodig affære med hele 73 kills fordelt til de to hold på godt 51 minutter. Det internationale hold, der tidligere har haft danske Marcus ”Ace” Hoelgaard på rosteren vandt turneringen med Michal "Nisha" Jankowski, Yeik "MidOne" Nai Zheng, Ludwig "zai" Wahlberg, Yazied "YapzOr" Jaradat og Clement "Puppey" Ivanov.

Team Liquid napper førsteplads

For første gang i laaaaaaaaaaang tid er danske Counter-Strike: Global Offensive hold Astralis ”degraderet” til en andenplads på verdensranglisten.

Team Liquid sidder nu på tronen som det bedste hold i verden, hvilket kommer på baggrund af, at holdet vandt turneringen DreamHack Masters Dallas.

I finalen stod TL overfor finske ENCE, og begge hold havde igennem DreamHack’en vist overlegen styrke. Bedst af 3 finalen startede ud med en 16-8 sejr til TL på Mirage, hvorefter finnerne kom stærk igen på Overpass, som gik i overtid – 19-17.

Det sidste slag skulle slås på Inferno, hvor Team Liquid formåede at genvinde momentum efter det tætte nederlag på Overpass. Her blev det til en 16-13 sejr og dermed den samlede sejr ved Dallas-eventet, der blev afholdt i Kay Bailey Hutchison Convention Center.

Rick Fox bliver i e-sporten

Den tidligere NBA spiller for Boston Celtics og Los Angeles Lakers Rick Fox havde egentlig tænkt sig at trække sig ud af e-sporten efter han i 2015 købte et League of Legends hold, der senere blev kendt som Echo Fox.

Nu er Fox dog kommet på andre tanker efter, at en anden investor i organisationen har ytret sig på racistisk vis, og nu planlægger Fox at fordrive investoren fra organisationen.

Rick Fox startede som sagt sit e-sport eventyr i League of Legends og har senere investeret i andre genre blandt andet fighting spil. Den til tider excentriske og meget energiske ejer af Echo Fox har en fornøjelse at følge når han hepper på sine hold fra sidelinjen.

5 Jun 2019