Esport streaming

Esport streaming i et nyt kapitel

FRA PRO-KARRIERE TIL ESPORT STREAMING

Esport streaming: I løbet af den seneste tid ses der et skift i den Nordamerikanske scene, hvor flere agter at prioritere deres streamingkarriere over deres professionelle tilværelse.

Først var det topspilleren fra Cloud9, Mike ”Shroud” Grzesiek, der meldte sin snarlige pension fra den professionelle tilværelse. Her stod det ikke eksplicit klart, at det var til fordel for den streamingkarriere og det community, som Shroud pt. har. Vi tør dog alligevel godt spå, at når man i sin nuværende position smider pensionskortet som 23-årig, så har han helt klart haft sin streamingkarriere i bagtankerne som en væsentligt element. Som karakter er han dybt anerkendt på streamingplatformen Twitch, mens brugere af Reddit deler videoklip med ham på daglig basis. Han har da også en helt enorm viewerbase på 931.771 nuværende følgere og har haft en total på 37.167.337 visninger, der skaber grobund for massive Esport earnings. Manden er en utrolig populær herre, og selvom han selv har oplyst ikke at streame for pengenes skyld, spås det, at han med sin nuværende positionering kan indtjene minimum 10 gange så meget, hvis han fokuserede udelukkende på sin Esport streaming, end hans professionelle ståsted hos Cloud9. Shroud har selv tidligere udtalt, at han streamer for underholdningens skyld, og uanset hvad der er bevæggrunden for hans udmelding om pension, er han i hvert fald garanteret at kunne leve af streaming et langt stykke tid endnu.

Et andet perspektiv

Et andet eksempel er Jason ”JasonR” Ruchelski, der netop har afsagt sin position hos det Nordamerikanske storhold ’Optic Gaming’. Her har DotEsports haft succes med at få en nærmere forklaring. Her var den klare udmelding, at han gjorde det for at fokusere på sin Esport streaming. Han sammenlignede samtidig sin egen position med Shrouds, hvor han ret blankt erkendte, at selvom han også har en stor interesse fra brugerne, så krævende hans stream en større vedligeholdelse, og derfor måtte han give afkald på sin position for at skabe mere tid til sin streaming.

JasonR er da heller ikke blank for at pege på, at det er for pengene han tager sin beslutning, selvom han godt ved, at han efterlader sin hold i lidt af en kattepine, da de både har ECS Finals, ESL Cologne og ESL Krakow major at kigge frem imod. Ifølge JasonR er den Nordamerikanske scene en stor bobbel, hvor dem, der reelt tjener penge, er ligaerne, der trækker sponsoraterne. Endeligt var det frygten for, at et vilkårligt ungt talent skulle slå benene væk under folk og tage hans spot, som man så ved eksempel i Jake ”Stewie2k” Yip, der blev samlet op af Cloud9 til fordel for Sean ”Seang@res” Gares.

Der er altså ved at ske et klart skift i opfattelsen af, hvor eftertragtet pro-scenen skulle være i det hele taget. Om JasonR får ret i sin påstand omkring, at lønningerne snart kan forventes at droppe for professionelle og at Esport earnings i streamingregi vil være 'det nye', kan man kun spå omkring. Garanteret er det i hvert fald, at deres fokus på deres streamingkarriere kan blive ret så indbringende, hvis den rette tid og fokus bliver lagt.

23 Jun 2017