Esport matchfixing

Kampen imod Esport matchfixing styrkes

NYE TILTAG SKABES I MOD ESPORT MATCHFIXING

Esport matchfixing: Netop nu bliver nye tiltag tilvejebragt for at forhindre manipulation og matchfixing af Esport betting. I England har ESIC (Esports Integrity Coalition) netop indgået et samarbejde med den officielle gamblingkomitée for i allieret form at stå endnu stærkere imod et område, der i samme takt med den stigende interesse for Esport, også har gjort matchfixing til et stigende problem.

For at forstå i hvilken skala ESIC arbejder, blev selskabet stiftet allerede i 2015 – altså i samme periode, hvor Esport tiltog i interesse, og har allerede tråde ud til andre store sportsgrene, hvor et samarbejde finder sted. Nøglen er så at sige vidensdelingen, som et samarbejde som disse muliggører, og skal gøre hver enhed mere kompakt til at gribe matchfixing i opløbet, altså at handle proaktivt i stedet for aktivt. Et andet vigtigt nøgleområde, som et sådan samarbejde muliggør, er de medfølgende finanser, som ESIC tidligere har manglet, og derfor også resurser til at undersøge anmeldelser eller scenarier, der behøver at blive kigget efter i sømmene. Samlet set bør resultatet være, at det bliver nemmere at identificere potentielle uregelmæssigheder indenfor Esport betting. Eksempler kan være, når bookmakere lukker et odds på to middelmådige hold, der begge vurderes lige stor sandsynlighed til at vinde, men hvor der bliver smidt ekstreme summer efter en ene part over kort ganske kort tid.

Kommissæren fra ESIC, Ian Smith, udtaler selv, at i takt med at Esport vil vokse, vil det samtidig være uundgåeligt at se andre forsøge at tjene på andres succes via illegale handlinger. Altså på Esport matchfixing. Det er disse, som de nu klart er bedre stillet over for og derfor langt nemmere kan handle ud fra. Sandheden er jo også, at der faktisk kun er en masse tabere og kun én vinder, når det kommer til matchfixing. Vinderne er naturligvis dem, der ulovligt tilegner sig en fortjeneste ved at bestemme udfaldet af en kamp, mens taberne udover en Esport bookmaker, også er den endelige forbruger, fordi han ikke længere kan stole på statistik og intuition. Samtidig er det også en spørgsmål om, at man som forbruger skal være tryg ved at indbetale sine Esport odds og ikke tro, at der allerede er ’forhandlet’ et resultat. Lige som der vil være parter, der vil snyde, vil der også eksistere svage sjæle i Esportbranchen, der indvilger i at snyde, eller måske endda helt føler sig chikaneret og presset til at påvirke resultatet.

De tiltag, som ESIC involverer er dog langt fra et nyt koncept. Hidtil har man kendt til mange episoder, hvor samlinger fra alle områder i verden, men især asiatiske områder, tilbyder spillere fra traditionelle sportsgrene store summer penge for at påvirke et resultat. Nu er slaget kommet til Esport, og man vil med den seneste alliance stå klart stærkere overfor manipulation. Ikke kun på det britiske marked, men også hele den internationale scene.

8 Jun 2017