Esport betting USA - Verdens Kort

Esport betting på vej ind i USA?

Den 14. maj afgjorde den amerikanske højesteret, at det hidtidige føderale forbud imod sports betting strider mod den amerikanske konstitution. Dette åbner dermed potentielt for muligheden for Esport betting i USA.

Lidt historie bag

Det kommer måske bag på de fleste, men online sports betting har i et længere stykke tid været ulovligt på amerikansk ”grund”. I 2011 havde verdens største gamling hjemmeside PokerStars oprettet en platform med hundredetusindevis af brugere, men på en fredag i foråret, som mange efterfølgende døbte ”Black Friday”, blev hjemmesiden lukket ned den 15. april.

Lige siden har online betting og dermed også betting på Esport været bandlyst fra det virtuelle amerikanske marked.

Den amerikanske holdning til online betting synes for mange mærkværdig da man i den amerikanske populærkultur ofte refererer til det fysiske gambling marked der er at finde i byer som Las Vegas og Atlantic City, som hvert år tjener milliarder af dollars på den fysiske gambling.

Den hidtidige bandlysning af online betting stammer fra en lov vedtaget i 1961 under den såkaldte Federal Wire Act, der forhindrer betting via telekommunikationssystemer.

23 millioner esports enthusiaster i USA

“23 millioner esports-enthusiaster i USA – Newzoo.com

Den nye dom

Med en ny dom har den amerikanske højesteret dog kaldt forbuddet mod online betting modstridende med den amerikanske konstitution og dermed åbnes, der sandsynligvis for muligheden for online betting i fremtiden. Dette betyder dog ikke, at den virtuelle betting bliver indført fra én dag til den anden over hele landet.

USA styres nemlig i høj grad af føderale regler, der regulerer landet fra stat til stat. Selv når en amerikansk stat ændrer sine love, forhindrer amerikansk lov det fra at åbne for nye tiltag for borgere over hele landet.

Som eksempel kan man tage den meget omdiskuterede marihuana lov: Marihuana er ganske lovlig i nogle stater, mens den stadig er ulovlig på nationalt niveau.

Hver stat må således selv afgøre, om de ønsker at tilbyde online betting i fremtiden.

Dommens vindere

Den nye udvikling på online betting markedet i USA åbner selvfølgelig også op for Esport betting, der i de sidste år har været i eksplosiv vækst over det meste af verden ligesom resten af Esport industrien.

De åbenlyse vindere er de potentielle online betting platforme, der nu har mulighed for at åbne i de stater, der vedtager online betting som lovlig, samt de amerikanske Esports-entusiaster.

Udover, at døren nu bliver potentielt åbnet for den officielle Esport betting i USA kan dette også betyde et comeback og et avancement indenfor skin betting. De helt store vindere på dette marked er selvfølgelig spilproducenten Valve, der står bag CSGO.

Også Dota 2 ser ud til at kunne komme til at nyde godt af de nye bestemmelser. Slutteligt kan spiludvikler Bluehole Studio, der står bag PlayerUnknown's Battlegrounds også se ud til at blive en stor vinder af den nye dom, hvis skin trading vender tilbage til det populære Battle Royal spil.

18 May 2018