ESL pro league logo Esport-betting.dk

ESL Pro League blev ingen dansk succes

ESL Pro League: CSGO

ESL Pro League Finals er netop blevet afviklet i weekenden, hvor brasilianske SK Gaming atter endte på toppen af skammelen i Odense. De formåede dermed at gentage succesen fra Blast Series, der for to uger siden blev afholdt i København, hvor de i denne omgang formåede at slå Faze Clan i finalen med overbevisende 3-1 i maps.

I modsætning til Blast Pro Series, så blev hele eventet afviklet med stort bravur. Ingen nedetid på servere, kampene blev afviklet til tiden og hold og tilskuere virkede generelt ret tilfredse med oplevelsen. Skulle man pointere noget, så skulle det måske være location. Odense er næppe en pragtby rent transportmæssigt for indlandske, såvel som udenlandske seere, der kommer ind med fly. Ikke desto mindre blev det til en rigtig godtkendt indsats, hvor alting klappede. De manglende seere var da heller ikke til at spotte, da der var godt bål på til finalen.

En kedelig dansk esport affære

Selve turneringen skulle hurtigt vise sig at blive en kedelig affære. I hvert fald hvis man så på den med danske briller. Både North og Astralis røg forholdsvist hurtigt ud af turneringen. Tilbage var der kun at håbe på Magisk fra Optic eller Karrigan fra Faze Clan til bare at give os en smule dansk sejr. Selvom Optic gjorde god figur igennem turneringen, så havde vi kun Karrigan tilbage, da vi nåede finalen. Indledningsvist var finalen da også utroligt spændende. I første map, Inferno, blev en forholdsvist tæt kamp afgjort 16-13 til Faze Clan. Det var marginaler, der afgjorde mappet, og splitsekunder afgjorde forskellen. Hurtigt hopper vi videre til Overpass, som var SK’s map pick, og som også ret tydeligt kunne ses på kampens forløb. Faze Clan fik da forbundet runder på storsindede øjeblikke af Karrigan eller Niko, men ellers virkede det aldrig til at de som hold fandt formlen. Kampen sluttede 16-11 i SK’s favør og derfor stod den nu 1-1 i maps.

Hurtigt videre til 3 og fjerde map, der blev afviklet på hhv. Mirage og Train. Mirage blev en forholdsvist ensidig affære, hvor SK vandt mappet 16-9, mens Faze Clan var lige ved at vende kampen på hovedet, men må se sig slået i overtid ved stillingen 19-16. Tæt på var alligevel ikke tæt nok, og derfor kan SK Gaming kalde sig vindere af ESL Pro League Finals 2017. Yderligere bibeholder de deres førsteplads på HLTV’s officielle rangliste, og nærmer sig en uhyggelig rekord for antal vundne turneringer i 2017.

Ros til Esport arrangør

Tilbage er der kun at rose arrangørerne for et så gennemført event på dansk grund. To store turneringer på få uger, der bliver broadcastet live på fjernsynet er bestemt i den rigtige retning, og her på Esport-betting.dk har vi svært ved selv at få armene ned. Blast Pro Series slap dog ikke uden ridser i lakken ved ikke at kunne sende live den første spilledag. Man skal dog kravle, før man kan gå og vi er sikre på, at de næste gang har styr på tingene til glade og gavn for alle – spillere, som seere.

13 Dec 2017