dota 2 the international

DOTA 2: ”THE INTERNATIONAL” Er på trapperne

The International er en af de helt store, hvis ikke den største turnering indenfor MOBA-titlen Dota 2 – og turneringen er lige på trapperne, da den for alvor løber af stablen i denne uge fra den 20.-25. august. Turneringen er den ottende af sin slags og vil i år blive holdt på canadisk jord for første gang, hvor man i Rogers Arena i Vancouver vil kunne se 18 hold dyste om stor ære og store præmiesummer. Vi kigger lidt på turneringens historie, struktur og dansk optræden i turneringen i denne artikel.

The International – historien

The International som ofte bliver forkortet til TI er en årlig turnering som er organiseret af spilproducenten Valve. Den første turnering af slagsen bliv afholdt i Køln i Tyskland under det store videospils-event Gamescom, som var et led i planen for at præsentere Dota 2 for et verdensomspændende publikum. Denne plan lykkedes og turneringen fik tiltrukket store tilskuerskare blandt andet som følge af den kæmpestore præmiesum på 1.6 millioner dollars, hvilket var uhørt mange penge på E-sport-scenen på dette tidspunkt.

Siden 2015 har Valve udvidet antallet af turneringer i Dota 2, hvor man fra spilproducentens side har valgt at skabe Dota Major Championships. Her valgte man at bruge The International som det største event indenfor den nye turneringsstruktur. The International er kort sagt den største og mest prestigefyldte begivenhed indenfor Dota Major Championships og Dota 2 som helhed.

Den største E-sport turnering

Én af de ting, der gør The International specielt er netop de store præmiesummer. Siden 2013 har Dota 2-communitiet nemlig været i stand til at bidrage til den samlede præmiepool, og i 2013 voksede denne til 2.8 millioner dollars. I 2014 blev det til 10 millioner og i 2016 spillede holdene om hele 20 millioner dollars, hvilket gjorde turneringen til den største E-sport turnering når det kommer til præmiepenge.

Årets International

The International 2018 er som sagt den ottende i rækken, og er den konkluderende turnering i det man kalder Dota Pro Circuit. For første gang har man fra Valves side valgt at invitere holdene, der skal deltage på baggrund af deres præstationer i andre turneringer fra førnævnte Dota Major Championships samt tilsvarende mindre turneringer kaldet Minors. Turneringen har egentlig været i gang siden i går den 15.august, hvor 8 hold allerede har dystet i to grupper i et Round Robin format om at kvalificere sig til hovedeventet, der går i gang den 20.august. Dette hovedevent består af 16 hold, der spiller i et dobbelt-eliminations format over 6 dage indtil den 25.august.

Årets samlede præmiepool lyder på forbløffende 24 millioner dollars svarende til godt 160 millioner danske kroner!

Danskere i ilden

I årets version af The International har vi tre danskere med på tre forskellige hold, der alle skal konkurrere om de vanvittige 160 millioner danske kroner. De er:

Marcus "Ace" Hoelgaard – hold Team Secret.

Andreas Franck "Cr1t-" Nielsen – hold: Evil Geniuses.

Johan "N0tail" Sundstein – hold: OG.

To ud af de tre danskere skal først igennem den første runde af gruppespillet for at komme videre til hovedeventet. Der er tale om N0tail, der har kvalificeret sig til den første runde igennem den europæiske qualifier med sit hold OG, mens Cr1t- har kvalificeret sig igennem den nordamerikanske qualifier med holdet Evil Geniuses. Ace kan se frem til at springe første runde af gruppespillet over da han sammen med sit hold Team Secret er blevet inviteret direkte til hovedturneringen som følge af det nyindførte pointsystem indført af Valve.

Der er dog en fjerde dansker med i spillet om de mange millioner. Den tidligere spiller Rasmus "MISERY" Filipsen blev nemlig fra den 18. juli ansat som coach hos paiN Gaming. Ligesom de to andre danskere Cr1t- og N0tail skal MISERY dog igennem den første eliminationsrunde, da hans nuværende hold har kvalificeret sig igennem den sydamerikanske qualifier og altså ikke er blevet inviteret direkte til hovedrunden.

Man har allerede fra i går kunne bette på den store E-sports turnering. Følg med på vores Livescore for at få overblikket over de næste mange kampe og få de bedste odds på de mange spændende kam

16 Aug 2018