ESL Pro League Logo

Dansk overblik – ESL Pro League Finals

En af de større turneringer i Counter Strike Global Offensive er allerede blevet skudt i gang – ESL Pro League Finals 2019, der bliver spillet i den franske by Montpellier. Konkurrencen spidser til, og slutspillet nærmer sig. Men hvilke hold er stadig med, og hvordan ser det ud for de danske hold? Vi kigger på det i denne artikel.

Listen

Den grove sortering har allerede fundet sted og hold som DETONA Gaming og Grayhound kan allerede pakke kufferterne og rejse hjemad. Det er disse hold, som er tilbage i turneringen:

 • Astralis
 • NRG Esports
 • Heroic
 • Fnatic
 • G2 Esports
 • Cloud9
 • FaZe Clan
 • North
 • Mouseesports
 • Hellraisers
 • TYLOO
 • Team Liquid
 • MIBR
 • Luminosity

Dansk status

Der var fra start tre danske hold med i kampen om trofæet i det sydfranske, men hvordan er det gået i de indledende faser for Astralis, Heroic og North?

Astralis:

Først og fremmest ser det ud til, at Astralis har fået vendt skuden efter et par halvsløje performances det sidste stykke tid. I åbningskampen slog stjernedrengene Cloud9 i en best of 1 på Inferno med 16-9.

Danskerne kom ud som fyr og flamme og byggede hurtigt et 7-0 lead på T-siden, der ellers forventes at være den svære på mappet, der har været Astralis’ andet homemap i et stykke tid. Den første side endte 11-4. Resten var formalia for danskerne.

I den anden showing i turneringen stod der danskerbrag på plakaten. Her mødte Astralis Heroic, og for første gang så vi det danske tophold på det nye map Vertigo.

Selvom det var første gang, at stjernernes spillede mappet kompetitivt så det ganske overbevisende ud og efter en CT-side, hvor der stod 9-7 til Astralis blev det til lidt af en afklapsning, da holdene skiftede side. Her fik Heroic ikke et ben til jorden og måtte se sig slået 1-6, hvormed det første map i best of 3-serien endte 16-7.

Andet map var Inferno og også her viste Astralis, hvorfor der stadig er et stykke op for Heroic når vi snakker om top CS i Danmark. Ligesom på det første map i serien stod der 16-7 på tavlen, da kampen var slut.

Astralis startede på T-siden og kunne gå til pause med en 10-5 føring, hvorefter der blev lukket ned på CT-siden med 5-2 i runder.

What is next Astralis? Danskerne kan faktisk allerede fokusere på slutspillet. Holdet skal i gruppe A-finalen møde NRG Esports, men lige meget, hvorledes resultatet flasker sig er danskerne allerede videre – spørgsmålet er bare om man skal gå videre som førsteseed og kvalificere sig direkte til semifinalerne eller om holdet skal kæmpe sig videre fra kvartfinalen, hvis man taber kampen og får andetseedet.

Heroic:

Heroic startede turneringen med en 16-8 sejr over DETONA Gaming på Dust 2. Sejren kom på baggrund af en CT-side, der endte med en 8-7 føring til danskerne, hvorefter holdet tog fuldstændig kontrol på T-siden og gjorde kort proces med en 7-1 præstation.

I opgøret var det specielt Stavn, der viste rigtig gode takter med 27 kills, en 110.2 ADR og en K/D difference på +14.

Herefter løb holdet ind i Astralis, hvilket ikke gik så fremragende, men der er stadig håb for det danske hold.

What is next Heroic? Selvom holdet ikke er ude af turneringen endnu er der lang vej til kvartfinalen. I første omgang skal danskerne op imod Fnatic senere i dag i en best of 3, og hvis det lykkedes Heroic at vinde mod svenskerne venter enten G2 Esports eller Cloud9 i kampen om kvartfinalepladsen.

North:

North er modsat Astralis og Heroic placeret i gruppe B. Her startede holdet med et rigtig flot upset mod verdensetterne fra Team Liquid i den indledende best of 1.

På Dust 2 blev det til en 16-13 sejr til danskerne med en rigtig flot CT-side, hvor der stod 10-5 i slutningen af første halvleg. North kom flyvende fra start på T-siden og sikrede sig de første tre runder, men TL, der var bagud 5-13 viste god mental styrke og formåede at kæmpe sig tilbage i kampen.

What is next North? I skrivende stund er der 5 timer, 27 minutter og 25 sekunder til, at North skal møde FaZe i anden runde af upper bracket i gruppespillet.

Vinder holdet her står North i samme situation som Astralis, hvor man i gruppefinalen møder enten mouseesports eller HellRaisers og kæmper om første- eller andetseed til slutspillet. Hvis danskerne taber skal man ligesom Heroic igennem en længere proces for at gå videre til slutspillet. Og her skal man eventuelt op imod Team Liquid eller MIBR på vejen.. puha!

19 Jun 2019