CSGO 7 dages trade hold

Trade hold får CS:GO skins til at styrtdykke

Som vanligt har udviklerne bag CS:GO været på banen med en patch af spillet, hvoraf særligt en af ændringerne er kontroversiel. Trading ændres nemlig ret så radikalt, idet at alle vil opleve et 7 dages ban af de skins, der har været involveret i en byttehandel.

Bytter du derfor din kniv med en anden i en byttehandel, vil denne kniv være låst til din konto i en uge.

Årsagen til hvorfor Steam har valgt at foretage en sådan ændring er, at de vil imødekomme den massive branche indenfor scamming, hvor purunge brugere bliver frasnydt deres skins igennem eksempelvis phishing.

Hvoraf det scammede skin hurtigt kunne skifte hænder mange gange og besværliggøre trackingen af dette, vil skins således nu være låst til den oprindelige brugers inventar i 7 dage og gøre Valves arbejde en del lettere.

CSGO skins trade ban

Den oprindelige opdatering fra Valve, der beskriver de 7 dages trade hold. Kilde


Værdien på skins i frit fald

Ændringen i trading systemet har fået mange brugere til begynde at sælge i panik, også formuleret som ’panicsell’ i frygt for at deres skins vil falde for meget i værdi.

De tror ganske enkelt at ændringen vil ødelægge den økonomiske model i CS:GO. Det betyder, at der mere eller mindre at flertallet nu forsøger at sælge sine skins på en måde, hvor man forsøger at underbyde hinanden i håb om at komme af med deres skins, før det falder for meget i værdi.

Tager man det i betragtning, samtidig med at brugere ikke tør købe skins i frygt for at tabe værdi, ja så har du en markedsplads i frit fald, fordi udbudet stiger markant, mens efterspørgslen forringes.

Som eksempel kostede en M9 Bayonet Vanilla 166,80€ i marts måned, som har været hele vejen nede og runde 100€ i April efter den seneste ændring. Den er nu så småt på vej op igen omkring de 140€ efter man så småt har måtte sande, at ændringen måske ikke kommer til at ændre det store.

Eller gør de?

Pt. florerer der en underskriftindsamling på Reddit, hvor mere end 130.000 brugere har givet sit samtykke på, at opdateringen skal rulles tilbage. Årsagerne er mange. Én af dem er, at mange bruger skin trading som en form for forretningsmodel, hvor flere rapporterer, at de månedligt plejer at hive 3-5.000$ ud om måneden.

En slags lønseddel, kan du sige, som for mange langt overstiger gennemsnitslønnen i det landområde, hvor de er bosat. Dette umuliggøres nu, fordi de vil være forhindret i at bytte deres items, før der er gået en uge.

Et andet eksempel er gamblingsektionen. Mange peger på, at Valve indirekte forsøger at vanskeliggøre operatørernes evne til at omsætte skins igennem de bots, der via API’er automatisk bytter med brugerne for at skabe en platform til gambling.

Lidt hurtigt kan man dog regne ud, at så længe disse operatører formår at beholde en buffer af CSGO skins, så kan de blot veksle brugernes skins til en valuta, som brugerne således kan trække andre skins ud med. Således kan de nemt omgå reglerne og stadig tilbyde gambling til mindreårige.

De virkelige ofre

De virkelige ofre for denne ændring, er dels de legitime formål i f.eks opskins.com, der tilbyder spillerne at ’cashe’ ud deres inventar, såvel som brugerne af CS:GO, der associerer sig med skins. Aktiviteten på Steam Charts synes da også at påvise en form for downtrend på den seneste aktivitet siden patches, som ses i grafen nedenfor.

CSGO spil aktivitet

(spilaktivitet i CSGO. Kilde)


Man kan således argumentere for, at Valve ødelægger deres egen playerbase ved en sådan handling. Teknisk set burde de snildt kunne banne gambling bots direkte, mens scammers så må være en del af den samlede pakke, der følger med trading.

Hvor der er penge, vil der være kriminelle, uanfægtet om man så indfører at forhindre alle tredjepartlinks at blive vist via Steam eller noget helt tredje.

Sagen er dog, at Steam i patchmeddelelsen selv giver udtryk for, at ændringen er til debat og at de ikke vil afvise at rulle opdateringen tilbage. Nu må det vise sig, om de 130.000 underskrifter eller Reddits foraer skulle være nok til at rykke på Valves nuværende overbevisning.

6 Apr 2018